Το Oslo City Museum Park είναι το μοναδικό μουσειακό πάρκο με έργα ενός μόνο καλλιτέχνη στην καρδιά της πόλης. 

Ο Gustav Vigelang (1869-1943) δημιούργησε ένα πάρκο μουσείο με εκατοντάδες αγάλματα. Συμβολίζουν τον αγώνα της ζωής που είναι ένας ατελείωτος κύκλος! Το πάρκο στεγάζει επίσης ένα μουσείο που παλαιότερα ήταν εργαστήριο του καλλιτέχνη.

Το πάρκο – μουσείο γλυπτικής είναι το έργο ζωής του Gustav Vigeland, που περιλαμβάνει πάνω από 200 γλυπτά από γρανίτη, μπρούτζο και σφυρήλατο σίδηρο. Εγκαταστάθηκε κυρίως την περίοδο 1940-1949, αλλά παρόλα αυτά είναι αποτέλεσμα 40 και πλέον ετών δουλειάς.

Το σημείο εκκίνησης για το πάρκο είναι το Σιντριβάνι του Vigeland, το οποίο αρχικά προοριζόταν να τοποθετηθεί στην πλατεία Eidsvolls μπροστά από το Κοινοβούλιο. Αυτά τα σχέδια δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ και το Σιντριβάνι έγινε αργότερα μέρος των  εκτεταμένων σχεδίων πάρκου του Βίγκελαντ.

Το 1924, το δημοτικό συμβούλιο συμφώνησε ότι το μνημειώδες σιντριβάνι του γλύπτη επρόκειτο να στηθεί στο πάρκο Frogner. Εκείνη την εποχή, το έργο του πάρκου του Vigeland είχε επεκταθεί για να συμπεριλάβει το Monolith και τη Γέφυρα.

Διαβάστε περισσότερα:

Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Πηγή