Έφυγαν αναπάντεχα από τη ζωή οι σπουδαίοι ηθοποιοί Θεόφιλος Βανδώρος και Κωστής Μαλκότσης. Την θλιβερή ανακοίνωση έκανε τα ξημερώματα της Πέμπτης μέσω facebook ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας: «Μέσα στην νύχτα πληροφορούμαστε πως έφυγαν δύο φίλοι μας ηθοποιοί. Ο Κωστής Μαλκότσης, αγωνιστής, σεμνός ηθοποιός, πατέρας δύο σημαντικών καλλιτεχνών του Λαέρτη και του Ερμή, και ο Θεόφιλος Βανδώρος ο φίλος μας και καλός ηθοποιός, σπουδαίος συνεργάτης σε πολλές παραστάσεις…. Μεγάλη θλίψη».

Θεόφιλος Βανδώρος | Λίγα λόγια για τη ζωή και το έργο του

Θεόφιλος Βανδώρος
Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος.

Ο Θεόφιλος Βανδώρος, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 61 ετών έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, ήταν γιός του γνωστού ηθοποιού Νίκου Βανδώρου και έγινε ευρέως γνωστός από την σειρά «Τμήμα Ηθών». Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε παράλληλα την υποκριτική τέχνη στην Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και ψυχολογία και κοινωνιολογία στο DEREE College. Έπειτα, συνέχισε τις θεατρικές σπουδές του στο Παρίσι και έκανε και τις πρώτες του δουλειές με τον φιλόσοφο Κορνήλιο Καστοριάδη και τον σκηνοθέτη Ανδρέα Βουτσινά.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έπαιξε σε διάφορες σειρές στην τηλεόραση, όπως οι «Λάμψη», «Τμήμα Ηθών» και «Φιλοδοξίες». Συμμετείχε και σε άλλες σειρές, όπως οι «Singles 1» (2005), «Εμένα Φοβάμαι» (2010). Στο θέατρο πήρε μέρος και σε αρχαία δράματα και σε κλασικά και σύγχρονα έργα, μεταξύ των οποίων ο «Ματωμένος Γάμος« του Λόρκα, η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, η «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη κ.α. Το 2010 μετακόμισε ξανά, αυτή την φορά στην Αυστραλία, όπου δούλεψε για ένα χρονικό διάστημα. Τελικά, επέστρεψε ξανά στην Ελλάδα.

Κωστής Μαλκότσης | Λίγα λόγια για τη ζωή και το έργο του

Κωστής Μαλκότσης
Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός Κωστής Μαλκότσης.

Ο Κωστής Μαλκότσης ήταν σύζυγος της χορεύτριας Νικόλ Κοκκίνου και πατέρας των ηθοποιών Λαέρτη και Έρμη Μαλκότση. Σπούδασε στην Δραματική Σχολή Αθηνών και στην Ανώτερη Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου. Είχε σημαντική πορεία στο χώρο του κλασικού και νεοελληνικού κινηματογράφου, καθώς και στο χώρο του θεάτρου. Είχε συμμετάσχει με μεγάλη επιτυχία στις ταινίες «Τα χρόνια της θύελλας», «Η ώρα της οργής», «Το κόκκινο τρένο», «Λυσιστράτη», «Το αίμα των αγαλμάτων», «Καταζητείται.. το πρόσωπο της ημέρας», «The.. κόπανοι», «Το πέταγμα του κύκνου» και «Πόθοι στον καταραμένο βάλτο». Τελευταία του σημαντική συμμετοχή στον κινηματογράφο ήταν η μικρού μήκους ταινία «Δεν θα Υποκύψουμε» του Γιώργου Κ. Μπακόλα, βασισμένη στο αφήγημα του Γιάννη Μακριδάκη.

Διαβάστε περισσότερα θεατρικά νέα εδώ

Πηγή