Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός Κώστας Τριανταφυλλόπουλος σε ηλικία 65 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο. Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στον καλλιτεχνικό χώρο με την μακρόχρονη πορεία του. Η είδηση του θανάτου του γνωστοποιήθηκε από την ηθοποιό και χορογράφο Έρση Πήττα, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει εκτός Αθηνών, σε στενό οικογενειακό κύκλο, κι αντί στεφάνων στην μνήμη του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου, όποιος επιθυμεί ενισχύει το Ταμείο αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος | Λίγα λόγια για τη ζωή και το έργο του

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος ήταν απόφοιτος της δραματικής σχολής Θεοδοσιάδη και είχε μια μακρά πορεία τόσο στο θέατρο, όσο και στην τηλεόραση. Κατάφερε να υπηρετήσει το κλασικό και το σύγχρονο ρεπερτόριο στα σημαντικότερα ελληνικά θέατρα, με συμμετοχές στο Εθνικό Θέατρο, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Θέατρο Τέχνης, στο Θέατρο Πόρτα και σε πολλά άλλα. Από την τηλεοπτική του καριέρα, χαρακτηριστικές είναι οι συμμετοχές του στο «Κανείς δε λέει σ’ αγαπώ», στα «Μυστικά της Εδέμ», στους «Συμμαθητές» και στο «50-50». Κινηματογραφικά συμμετείχε στις εξής ταινίες: «Η γυναίκα είναι… σκληρός άνθρωπος», «Paperboat», και «Νήσος». Χάρισε, επίσης, την φωνή του και σε διάφορους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, π.χ. Τίγρης στο «Γουίνι το Αρκουδάκι», Κύριος Πατάτας στο «Toy Story».

Η Έρση Πήττα έγραψε: «Άδικα και απροσδόκητα έχασε τη μάχη για τη ζωή του. Το θέατρο σήμερα πενθεί για άλλη μία απώλεια. Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος που υπηρέτησε με αφοσίωση το ελληνικό θέατρο, με σημαντική επίσης παρουσία στον κινηματογράφο και την τηλεόραση μας άφησε πολύ νωρίς. Τα θερμά μου συλλυπητήρια εκφράζω στην οικογένειά του».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε: «Με απέραντο πόνο και θλίψη συγκλονισμένος έμαθα μόλις τώρα τον χαμό του αγαπημένου φίλου, του λατρευτού σε πολλές δουλειές συνεργάτη στο Ανοιχτό Θέατρο του Γιώργου Μιχαηλίδη, του σπουδαίου ηθοποιού, του αθόρυβου καλλιτέχνη, του φιλοσοφημένου ανθρώπου, του συνεπούς εργάτη του θεάτρου, του φιλότεχνου, του σπουδαίου οικογενειάρχη… Κώστα μου πάλεψες τέσσερις μήνες και φεύγεις τόσο νωρίς από κοντά μας.. Θα μας λείψεις. Θα μας λείπει το σπουδαίο ταλέντο σου, το χιούμορ σου, η φωνή σου που έντυσε τόσους ήρωες που λάτρεψαν τα παιδιά στις μεταγλωττίσεις.. Θα μας λείπει ένας σημαντικός ηθοποιός που είχε την στόφα των μεγάλων σπουδαίων του παρελθόντος . ΜΕ ΤΙΜΗΣΕ Η ΦΙΛΙΑ ΣΟΥ, ΘΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΘΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΑ.. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει εκτός Αθηνών σε στενό οικογενειακό κύκλο κι αντί στεφάνων στην μνήμη του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου, όποιος επιθυμεί ενισχύει το Ταμείο αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών».

Διαβάστε περισσότερα θεατρικά νέα εδώ

Πηγή