Την αλληλεγγύη και συμπαράσταση της ανακοίνωσε η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ προς την Ουκρανία αυτές τις μαύρες μέρες των συγκρούσεων

Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ ανακοινώνει την υποστήριξη της προς τον ουκρανικό λαό και ζητάει την έμπρακτη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης στην παρακάτω επιστολή:

Αθήνα , 27/2/2022

Το αυταρχικό καθεστώς Πούτιν προχώρησε, με ψεύτικες δικαιολογίες, σε ολοκληρωτική εισβολή στα εδάφη της ειρηνικής δημοκρατίας της Ουκρανίας, ξεκινώντας έναν άγριο πόλεμο και απειλώντας σοβαρά την Ευρώπη και την Παγκόσμια Ειρήνη.

Ως άνθρωποι του Πολιτισμού, οι Έλληνες δημιουργοί ντοκιμαντέρ είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι στα ζητήματα της κατάργησης των βασικών αρχών της δημοκρατίας και της ελευθερίας, στις οποίες αποσκοπεί αυτή η επαίσχυντη εισβολή.

Μαζί με τους Ουκρανούς συναδέλφους μας, των οποίων η ελευθερία και η ζωή απειλούνται άμεσα, αλλά και μαζί με τους συναδέλφους μας στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, που τόλμησαν να εκφράσουν την εναντίωσή τους στον πόλεμο, απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η φονική «πολεμική επιχείρηση» της Ρωσίας.

Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας του Ουκρανικού λαού.

Ο Ουκρανικός λαός χρειάζεται την υποστήριξη και την έμπρακτη βοήθειά μας. Στην Ουκρανία οι άνθρωποι δεν υπερασπίζονται μόνο τη χώρα τους, πολεμούν για την ελευθερία και την πραγματική δημοκρατία.

Οι Ουκρανοί συνάδελφοί μας με επιστολή τους, ζητούν:

  • Aμεσα μέτρα για την προστασία του άμαχου πληθυσμού και πλήρες εμπορικό εμπάρκο
  • Ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια
  • Πλήρη απομόνωση της Ρωσίας σε όλα τα επίπεδα.
  • Aμεση επιβολή προσωπικών κυρώσεων (ταξιδιωτική απαγόρευση και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων) σε όλους τους Ρώσους ολιγάρχες και όχι μόνο στον στενό κύκλο που βρίσκεται γύρω από το καθεστώς Πούτιν.
  • Χορήγηση εκτεταμένης χρηματοδότησης στην Ουκρανία

Πάγια θέση της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ είναι η συμπαράσταση στους αγωνιστές συναδέλφους μας, όπου κι αν βρίσκονται στο στόχαστρο, σε όλον τον εμπόλεμο κόσμο και ειδικά αυτή την στιγμή, στην Ουκρανία.

Είμαστε αλληλέγγυοι σε αυτούς καθώς και σε κάθε έναν ξεχωριστά άμαχο, που είναι θύμα της παράλογης αυτής διένεξης.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη για εμάς, σημαίνει βοήθεια σε κάθε θύμα του πολέμου, εντός κι εκτός ελληνικών συνόρων!

Πρέπει να δράσουμε άμεσα. Αν δεν ληφθούν ουσιαστικά μέτρα θα μας θυμούνται στην ιστορία ως παθητικούς συνενόχους στα φρικτά εγκλήματα που διαπράττονται τώρα κατά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανθρωπότητας.

Το ΔΣ της ΕΕΝ

Πρόεδρος: Αννέτα Παπαθανασίου
Αντιπρόεδρος: Μελέτης Μοίρας
Γραμματέας: Ιλια Παπασπύρου
Ταμίας: Αντρέας Σιαδήμας
Μέλη : Διονυσία Κοπανά
Γιάννης Μισουρίδης
Μαρία Λεωνίδα

Ακύρωση παραστάσεων ρωσικών μπαλέτων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Πηγή