Η Αναστασία Μουτσάτσου, ο Alex Sid και ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, μας προσκαλούν σε ένα reunion με τα τραγούδια, από την τηλεοπτική σειρά, «Άγριες Μέλισσες», της καρδιάς μας και όχι μόνο.

Τα τραγούδια που έγραψε ο Alex Sid και η Ουρανία Πατέλλη και που σφράγισαν μελωδικά πολλές σημαντικές σκηνές, αλλά και τις νύχτες μας, για τρείς ολόκληρες σεζόν, θα μας φέρουν ξανά κοντά, με τρεις μοναδικές παραστάσεις την Τρίτη 14- 21 και 28 Φεβρουαρίου, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, μετά από την έντονη επιθυμία των χιλιάδων φίλων που τα αγάπησαν.

***

-Τον Φεβρουάριο ανεβαίνετε, μαζί με τους Alex Sid και Δημήτρη Γκοτσόπουλο, στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, με αγαπημένα τραγούδια από την τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες». Πώς νιώθετε που επιστρέφετε εκ νέου σε αυτό το πρόγραμμα;

Ανυπομονώ. Αγαπώ όλα τα τραγούδια της σειράς και την παρέα μας με τα παιδιά. Πήραμε άλλωστε, πολλή αγάπη από τον κόσμο που μας αγκάλιασε και ζητούσε επίμονα την επιστροφή μας, όλο αυτό το διάστημα.

-Πώς έχει αλλάξει η παράσταση σε σχέση με την πρώτη φορά που την παρουσιάσατε;

Κατ’ αρχήν έχουμε δεθεί μεταξύ μας πολύ δημιουργικά και βέβαια, έχουμε ανανεώσει με αρκετά καινούργια τραγούδια το φετινό μας πρόγραμμα. Επίσης κάτι καινούργιο, που επηρεάζει τη σχέση και το συναίσθημά μας γι’ αυτήν τη δουλειά, είναι ότι αυτήν τη φορά ξέρουμε ότι υπάρχει ένας κόσμος εκεί έξω, που μας περιμένει. Τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό! Μια «διευρυμένη παρέα», ας πούμε, που ανυπομονούμε να συναντήσουμε. Αυτό δεν υπήρχε όταν ξεκινήσαμε κάπως δισταχτικά στην αρχή και μας εξέπληξε ευχάριστα. Έχουμε όμως και καινούργιες παρουσίες στην μπάντα μας. Εκτός από τον Παντελή Γκόγκο, που παίζει μπουζούκι, μπαγλαμά και ντόμπρα και είναι μαζί μας από την αρχή, την παρέα μας συμπληρώνουν δύο εξίσου ταλαντούχοι μουσικοί της νεότερης γενιάς, η Μαρίνα Τσοκάνη στο πιάνο και ο Στέλιος Κατσατσίδης στην ακορντίνα. Ένα πολύ δυναμικό και παράλληλα μελωδικό τρίο. Και φυσικά πάντα ο Άλεξ με την κιθάρα του.

-Υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία σε αυτές τις συναυλίες τα οποία ξεχωρίζετε εσείς προσωπικά;

Υπάρχει μεγάλη αποδοχή, αγάπη, συγκίνηση και ενθουσιασμός, αλλά και πολλά νέα παιδιά που δίνουν τον παλμό. Είναι φανερό πια, σε κάθε συναυλία μας, ότι οι «Άγριες Μέλισσες» αγαπήθηκαν και για τα τραγούδια, που τώρα πια ακολουθούν αυτόνομη πορεία, όπως είναι φυσικό.

-Ποιος θα λέγατε πως είναι ο ρόλος της μουσικής σε μια τηλεοπτική σειρά και γενικότερα στην αφήγηση ιστοριών;

Η μουσική σ’ αυτήν την περίπτωση, οφείλει να παίξει ρόλο συμπρωταγωνιστή, να αναδείξει την μυθοπλασία, και τις ερμηνείες και να εξάρει το συναίσθημα, όπως ακριβώς συνέβη στις Άγριες Μέλισσες με τη μουσική του Άλεξ Σίντ και τους στίχους της Ουρανίας Πατέλλη, διαφορετικά είναι σαν μουσική φαγητού… Αδιάφορη και κάποιες φορές ενοχλητική.

-Πώς επιλέγετε συνήθως τα πρότζεκτ με τα οποία καταπιάνεστε;

Η φαντασία και το ένστικτο είναι οδηγοί μου και νομίζω ότι δεν με πρόδωσαν ποτέ.

-Τι σημαίνει για εσάς η συνεργασία με τον Αλέξανδρο Σιδηρόπουλο και τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο και πώς έχει εξελιχθεί;

Είναι οι φίλοι μου! Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία απ’ το να δουλεύεις με τους φίλους σου κάνοντας αυτό που αγαπάς.

-Ποιες στιγμές θεωρείτε σταθμούς στην μακρόχρονη καριέρα σας;

Δεν ξέρω αν μπορώ να ξεχωρίσω. Ξέρω με βεβαιότητα, ότι είναι άστοχο να δίνω αξία σε κάποιες στιγμές, συνεργασίες κλπ, κρίνοντας, απλά και μόνο, από το πόσο με βοήθησαν στην καλλιτεχνική μου ανέλιξη, εφόσον όλες με έφεραν εδώ που βρίσκομαι και συνέβαλαν ουσιαστικά στην διαμόρφωσή μου. Οι στιγμές μας καθορίζονται κυρίως από την συνύπαρξη, που μας βοηθά ν’ ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και να γίνουμε καλύτεροι, υπό την προϋπόθεση ότι μας ενδιαφέρει φυσικά κάτι τέτοιο, όχι μόνο σε καλλιτεχνικό επίπεδο, αλλά κυρίως σε ανθρώπινο.

-Ποιες είναι οι κυριότερες μουσικές σας επιρροές;

Το παραδοσιακό τραγούδι, που έμαθα απ’ τη μάνα μου και μεγάλωσα μ’ αυτό, ήταν η αρχή. Από κει και μετά αναζήτησα τη συγκίνηση πέρα από είδη και στυλ μουσικά κυρίως μέσα από τη μουσική της χώρας μας και λιγότερο από ξένα ακούσματα.

-Έχετε κάποια μελλοντικά σχέδια τα οποία θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

Πάντα έχω σχέδια. Αλλά όλα στην ώρα τους. Προς το παρόν βαδίζουμε στην μεταΜέλισσες εποχή και το χαιρόμαστε.

Διαβάστε επίσης:

ΜεταΜέλισσες: Αναστασία Μουτσάτσου, Alex Sid & Δημήτρης Γκοτσόπουλος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Πηγή