Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Μαίρη Μηνά και Ελένη Στεργίου είναι οι τρεις Ελληνίδες ηθοποιοί που διεκδικούν το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη για το 2020. Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Θέατρο REX, Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη στις 20 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ.

Η φετινή απονομή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο. Την επιτροπή του βραβείου Μελίνα Μερκούρη αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (επίτιμη πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός και Ρένη Πιττακή.

Οι υποψήφιες που διεκδικούν το βραβείο της καλύτερης γυναικείας θεατρικής ερμηνείας για φέτος από τις εξής συμμετοχές τους:

Βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου για την ερμηνεία της στο έργο Η τραγική ιστορία του Άμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας του Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Η διασκευή και σκηνοθεσία είναι του Έκτορα Λυγίζου. Παίχτηκε από την ομάδα GRASSHOPPER στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Η Μαίρη Μηνά για την ερμηνεία της στο έργο Με λένε Έμμα του Ντάνκαν ΜακΜίλαν σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη από την Ομάδα Νάμα στο Σύγχρονο Θέατρο. Τέλος, η Ελένη Στεργίου που συμμετέχει στην ομάδα This Famous Tiny Circus για την παράσταση Η απαγωγή της Τασούλας: μια ποιητική μυθιστορία. Το ανέβασμα βασίστηκε στην Απαγωγή της Τασούλας του δημοσιογράφου Τάσου Κοντογιαννίδη. Η σκηνοθεσία ήταν του Κωνσταντίνου Μάρκελλου, στο Θέατρο Σταθμός.

Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Διαβάστε περισσότερα θεατρικά νέα εδώ

Πηγή