Ο Σ.Λαβρόφ έδιωξε την ΥΠΕΞ της Βρετανίας!

Η συνάντηση του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ με την Βρετανίδα ομόλογο του, Liz Truss δεν τελεσφόρησε, αντιθέτως η ρητορική που ακολουθήθηκε ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή, ενώ στο τέλος άφησε την Αγγλίδα υπουργό μόνη στο βάθρο της συνέντευξης και απεχώρησε.

Ακολουθούν οι επιθετικές δηλώσεις του ο Σ. Λαβρόφ:

«Η Ρωσία μπορεί να συμβουλεύσει το μη απαραίτητο προσωπικό των διπλωματικών αποστολών στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν τη χώρα. H απόφαση αυτή ενδέχεται να επηρεαστεί από «τις ενέργειες των Αγγλοσαξόνων συναδέλφων».

Παρεμπιπτόντως, έχουμε ήδη σκεφτεί, μήπως είναι οι Αγγλοσάξονες που ετοιμάζουν κάτι και γι’ αυτό εκκενώνουν τους υπαλλήλους τους;

Εξετάσαμε τις ενέργειές τους και, πιθανότατα, θα συμβουλέψουμε επίσης το μη απαραίτητο προσωπικό των διπλωματικών μας αποστολών στην Ουκρανία να πάει σπίτι τους για λίγο…».

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών συμπλήρωσε για τη Βρετανίδα Υπουργό Εξωτερικών και τους διπλωμάτες της:

«Ήρθαν απροετοίμαστοι ήταν σαν να μιλάμε σε έναν κωφό… Το τι θα κάνει η Ρωσία στο έδαφος της, δεν είναι δικιά σας δουλειά».

Από την πλευρά της η Βρετανίδα ΥΠΕΞ τόνισε πως:

«Ο Λαβρόφ, μου είπε πως η Ρωσία δεν έχει σχέδια εισβολής στην Ουκρανία. Αλλά πρέπει να δούμε τα λόγια να ακολουθούνται και από πράξεις και τα στρατεύματα να μετακινηθούν αλλού».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε πριν λίγο σε κοινή συνέντευξη τύπου του ΝΑΤΟ ότι:

«Οι επόμενες μέρες είναι ίσως η πιο επικίνδυνη στιγμή που έχει βιώσει η Ευρώπη εδώ και δεκαετίες».

Διαβάστε περισσότερα:

Κατάθεση του αστυνομικού για τον Άλκη: «Ήταν γεμάτος αίματα και προσπάθησα να τον βοηθήσω σταματώντας την αιμορραγία»

Φωτογραφία εξωφύλλου

Πηγή