Μια μέρα μετά το θάνατο της μητέρας του η ταινία «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο έκανε ντεμπούτο στο Φεστιβάλ κινηματογράφου στο Λόνδινο.

Μετά από 14 χρόνια μάχης, το ονειρικό έργο του Μεξικανού σκηνοθέτη Γκιγιέρμο ντελ Τόρο (Guillermo del Toro) «Pinocchio»(επίσημος τίτλος ‘Guillermo del Toro’s Pinocchio’) έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο BFI Φεστιβάλ κινηματογράφου στο Λόνδινο., αναφέρει το Variety.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή πριν από την πρεμιέρα, ο del Toro μίλησε για τη σύνδεσή του με την ιστορία:

“Είδα την ταινία όταν ήμουν παιδί και είναι μια ταινία που με έδεσε με τη μαμά μου για μια ολόκληρη ζωή. Με επηρέασε γιατί ο Πινόκιο έβλεπε τον κόσμο με τον τρόπο που τον έβλεπα εγώ. Ήμουν λίγο εξοργισμένος που οι άνθρωποι απαιτούν υπακοή από τον Πινόκιο, οπότε ήθελα να κάνω μια ταινία για την ανυπακοή ως αρετή και να πω ότι δεν πρέπει να αλλάζεις για να σε αγαπούν”.

Ο νεαρός πρωταγωνιστής της ταινίας, ο πρωτοεμφανιζόμενος Γκρέγκορι Μαν, περιέγραψε την πρεμιέρα – η οποία συμπίπτει με τα 13α γενέθλιά του, ένα τυχαίο γεγονός που του χάρισε ένα τρυφερό τραγούδι γενεθλίων από το κοινό – ως “την καλύτερη μέρα της ζωής του”.

Το Variety αναφέρει ακόμη ότι ενώ βρισκόταν επί σκηνής, ο del Toro φρόντισε να ενισχύσει την αγάπη του ίδιου και της ομάδας του για την τέχνη του animation.

Εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος, ο σκηνοθέτης αποχαιρέτησε το κοινό τιμώντας την αείμνηστη μητέρα του, η οποία πέθανε μια μέρα πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας:

“Θέλω απλώς να πω ότι η μητέρα μου μόλις απεβίωσε και αυτό ήταν πολύ ξεχωριστό για εκείνη και για μένα. Δεν είναι μόνο η πρώτη φορά που θα δείτε την ταινία, είναι και η πρώτη φορά που εκείνη θα δει την ταινία μαζί μας. Σας ευχαριστούμε”.

Σε σκηνοθεσία μαζί με τον Mark Gustafson, η παραγωγή της ταινίας διήρκεσε 1.000 ημέρες, με μια τεράστια σειρά από animators να εργάζονται ακούραστα για να φέρουν στη ζωή το φιλόδοξο όραμα του σκηνοθέτη.

Διαβάστε περισσότερα:

Pulp Fiction: Η Uma Thurman δεν ήθελε να χορέψει με τον John Travolta

Φωτογραφία εξωφύλλου

Πηγή