Την 21/02/2022 δημοσιεύτηκε στο Lavart.gr η παρακάτω είδηση.

Δέσποινα Μοίρου για το metoo: «Αυτές που την έπαθαν ας πρόσεχαν» (Video)

Την ανωτέρω είδηση τη λάβαμε από την τηλεοπτική εκπομπή του έγκυρου καναλιού ANT1 και την εκπομπή “Πρωινό μου”.

Αυτονόητο είναι πως δεν είχαμε καμία πρόθεση να προσβάλλουμε την κα. Μοίρου.

Η κα. Μοίρου μας απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση υπό μορφή mail, διά του πλειρεξουσίου δικηγόρου της κ. Ανδρέα Κίγκα, Δικηγόρο Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο γνωστοποιούμαι στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας ως Lavart τα εξής αναφορικά με το δημοσίευμά μας:

——————————————————————————————————————————

Η δήλωση αυτή συνιστά προϊόν αθέμιτης, δόλιας και αντιδημοσιογραφικής πρακτικής, όπου παρουσιάστηκαν ως δήθεν δικά μου λεγόμενα ισχυρισμοί που ποτέ μου δεν εξέφρασα και οι οποίοι καθώς φαίνεται μάλλον προσιδιάζουν στις απόψεις του δημοσιογράφου που παραχώρησα τη συνέντευξη.

Πάντα στην ζωή μου υποστήριζα και συνεχίζω να υποστηρίζω γυναίκες οι οποίες έχουν πέσει θύματα λεκτικής ή σωματικής βίας. Απερίφραστα καταδικάζω οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης και στηρίζω οποιοδήποτε κίνημα ή οργάνωση μάχεται τέτοιου είδους ανεκδιήγητων συμπεριφορών. Στο πλαίσιο αυτό έχω στηρίξει πολλές φορές γυναίκες-θύματα τέτοιων συμπεριφορών και προσπαθώ να παράσχω κάθε είδους συνδρομή, ενώ στο παρελθόν έχω συνδράμει ακόμη και οικονομικά γυναίκες στον αγώνα τους για δικαίωση. Κάθε αγώνας και κάθε προσπάθεια μεταβολής της κοινής γνώμης ώστε να ευαισθητοποιηθεί προς τα θύματα αυτών των συμπεριφορών καθώς και να περιθωριοποιήσει τους δράστες τέτοιων αδίστακτων συμπεριφορών με βρίσκει απολύτως σύμφωνη. Συνεπώς ποτέ δεν θα εκφραζόμουν με υποτιμητικά λόγια για ένα κίνημα όπως το «metoo».

Αντίθετα, η ίδια ανέφερα ότι έχω υπάρξει και εγώ θύμα-δέκτης άσχημων και απαράδεκτων συμπεριφορών, τις οποίες –ευτυχώς για εμέ- τις έχω αφήσει στο παρελθόν.

Κατόπιν των ανωτέρω σαφώς αντιλαμβάνεστε ότι τα όσα διαδώσατε διά του διαδικτυακού σας μέσου ενημέρωσης lavart.gr την 21/2/2022 αποτελούν ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς και ανυπόστατα γεγονότα, διά των οποίων προσβάλλεται βαρύτατα και καθημερινά, για όσο χρόνο διατηρείτε το δημοσίευμα αναρτημένο στο διαδίκτυο, η προσωπικότητά μου

——————————————————————————————————————————

Πηγή