Ξεκινά σήμερα η Ηλεκτρονική Δημοπρασία Έργων Τέχνης και Αντικειμένων για την οικονομική ενίσχυση του Μουσείου Μπενάκη.

Προσοχή νέες ημερομηνίες

Από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Προεπισκόπηση των έργων από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στο benaki.org

Η Διεύθυνση Πόρων και Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Επιτροπή Εθελοντών για τη Βιωσιμότητα του Μουσείου Μπενάκη. Διοργανώνει ηλεκτρονική δημοπρασία έργων τέχνης και αντικειμένων με στόχο την οικονομική του ενίσχυση. Η δημοπρασία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 10π.μ. την ίδια ημέρα που θα πραγματοποιούνταν η καθιερωμένη ετήσια κεντρική εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση του Μουσείου (BenakiGala), και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 9μ.μ..

H δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί online σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα και θα περιλαμβάνει πάνω από 240 έργα από 138 καλλιτέχνες. Οι τιμές θα ξεκινούν από 50 ευρώ, ώστε να μπορούν όλοι να συμμετέχουν στην υποστήριξη του Μουσείου.

Τα έργα διέθεσαν αφιλοκερδώς καλλιτέχνες που έχουν εκθέσει στο Μουσείο τα τελευταία χρόνια ή συνεργάζονται με το Πωλητήριό του. Καθώς και φίλοι και υποστηρικτές του Μουσείου.

Το υποχρεωτικό κλείσιμο των μουσείων σε όλη τη χώρα και η αναστολή πολλών προγραμματισμένων δραστηριοτήτων επέφεραν βαρύτατο οικονομικό πλήγμα. Κάτι που συνέβη άλλωστε και σε πολλούς άλλους φορείς του πολιτισμού. Μέσα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και απειλούν τη συνέχιση σημαντικών δραστηριοτήτων του Μουσείου Μπενάκη.
Η πραγματοποίηση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας έργων τέχνης και αντικειμένων με την αρωγή των καλλιτεχνών, εντάσσεται στις γενικότερες ενέργειες του Μουσείου. Που με τη συμβολή των υποστηρικτών του και της πολιτείας διαχρονικά, παραμένει αφοσιωμένο στο έργο του και την αποστολή του.

Το Μουσείο παρέμεινε ανοιχτό ηλεκτρονικά στις οθόνες του κοινού του, οι εργαζόμενοί του συνέχισαν απρόσκοπτα το επιστημονικό και εκπαιδευτικό τους έργο. Έτσι η ηλεκτρονική δημοπρασία έργων καλλιτεχνών και συνεργατών, φίλων και υποστηρικτών του Μουσείου Μπενάκη ενώνει ψηφιακά την μεγάλη οικογένειά του. Στηρίζοντας την αποστολή και τα προγράμματά του.

Ο κατάλογος με όλα τα έργα θα είναι διαθέσιμος σε σελίδα του διαδικτυακού τόπου του Μουσείου

Από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου και καθ΄ όλη τη διάρκεια της ηλεκτρονικής δημοπρασίας. Η ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα της δημοπρασίας, εμπλουτισμένη και με λήψεις επιλεγμένων αντικειμένων σε 360˚, θα ενεργοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. και θα δέχεται προσφορές έως τη λήξη της δημοπρασίας, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ..

Η Διοικητική Επιτροπή και η Διεύθυνση του Μουσείου Μπενάκη ευχαριστούν θερμά τους δημιουργούς που δώρισαν τα έργα τους, όσους διέθεσαν αντικείμενά τους αλλά και όλους όσους βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του, όλα αυτά τα χρόνια.

Μουσείο Μπενάκη

*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Ηλεκτρονική Δημοπρασία Έργων Τέχνης και Αντικειμένων του Μουσείου Μπενάκη: Ίνγκε Νικολάου 212 6875299, Αγγελική Μπούρα 2126875260,auction@benaki.gr

Διαβάστε περισσότερα νέα για εικαστικά εδώ

Πηγή