Διαδικτυακά Σεμινάρια Κινηματογράφου 2020-2021 του Εργαστηρίου Κινηματογράφου Αθήνας και Πάτρας. Έναρξη το Πρώτο Δεκαήμερο Δεκεμβρίου 2020.
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα τέσσερα βασικά Σεμινάρια Κινηματογράφου 2020-2021 στο Online- Διαδικτυακό Εργαστήρι Κινηματογράφου, σχετικά με την σκηνοθεσία, το ντοκιμαντέρ, την ιστορία και κριτική ταινιών και το μοντάζ.

Το Online Εργαστήρι Κινηματογράφου ξεκινάει φέτος τη λειτουργία του με 4 βασικά σεμινάρια ενώ άμεσα θα προχωρήσει στη διεξαγωγή Σεμιναρίων για Σενάριο-Δημιουργική Γραφή, Διεύθυνση Φωτογραφίας-Εικονοληψία, Κινηματογραφική Υποκριτική Μπροστά και Πίσω από την Κάμερα, Διεύθυνση Παραγωγής.

Τα διαδικτυακά Μαθήματα του Εργαστηρίου Κινηματογράφου Αθήνας και Πάτρας θα περιλαμβάνουν Επίγειες Συναντήσεις όταν δεν θα υπάρχουν λοκ ντάουν όπου αυτό είναι δυνατόν και σίγουρα σε Αθήνα και Πάτρα μια φορά το μήνα ή και κάθε δεκαπενθήμερο. Στόχος είναι η Απρόσκοπτη Λειτουργία του Εργαστηρίου Κινηματογράφου που δεν θα διακόπτεται από τις εκάστοτε εξελίξεις. Πρόκειται για Μόνιμη Λύση Συνδυασμού των Επίγειων με τα Διαδικτυακά Μαθήματα με έμφαση κάθε φορά είτε στην Επίγεια Παιδεία είτε στην Διαδικτυακή όταν αυτή παρεμποδίζεται.

Τα Σεμινάρια Κινηματογράφου 2020-2021 θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου του 2020. Tο κόστος τους θα είναι από 40-45€ το μήνα. Eκπτώσεις προβλέπονται για φοιτητές, παλιούς μαθητές, για όσους εγγραφούν με γκρουπ, ΑμεΑ για όσους προπληρώσουν όλο το κόστος του σεμιναρίου.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6944143564 για Πληροφορίες-Δηλώσεις Ενδιαφέροντος-Εγγραφές ή στο schoolofcinemagr@gmail.com

*Δίνεται Βεβαίωση του Σχολείου του Σινεμά για την Παρακολούθηση.

Τα 4 βασικά σεμινάρια:

Σεμινάριο Σκηνοθεσίας και Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους 2020-2021

Πρακτικό κυρίως Σεμινάριο για Αρχαρίους που περιλαμβάνει γύρισμα ταινίας μικρού μήκους διάρκειας έως 6 λεπτά και θεωρητικό κομμάτι όπου διδάσκονται μέσα από την προβολή, ανάλυση και τον σχολιασμό αποσπασμάτων αντιπροσωπευτικών ταινιών επιλεγμένων δημιουργών οι Βασικές Αρχές της Σκηνοθεσίας του Σεναρίου της Κινηματογραφικής Υποκριτικής του Μοντάζ της Εικονοληψίας της Ηχοληψίας.

Προτεινόμενη Διάρκεια: 3 Μήνες

Σεμινάριο Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ και Ιστορίας Ντοκιμαντέρ 2020-2021

Δημιουργία Ταινίας Ντοκιμαντέρ διάρκειας 10 λεπτών. Με διδασκαλία όλης της διεργασίας από την σύλληψη της ιδέας και του θέματος, την έρευνα μέχρι το γύρισμα. Η Ιστορία του Ντοκιμαντέρ μέσα από την Παρουσίαση των Βασικών Σταθμών του (προβολή σχολιασμός και ανάλυση αποσπασμάτων από αντιπροσωπευτικές ταινίες).

Προτεινόμενη Διάρκεια: 3 Μήνες

Σεμινάριο Ιστορίας και Κριτικής Κινηματογράφου 2020-2021

12 Μαθήματα που περιλαμβάνουν όλα τα κινηματογραφικά ρεύματα, τους πιο σημαντικούς δημιουργούς, σύντομη ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, του ντοκιμαντέρ, του animation και του πειραματικού -πρωτοποριακού κινηματογράφου, ενδιαφέρουσες θεματολογίες όπως Βιβλία που έγιναν Ταινίες, Φεμινιστικός Κινηματογράφος, Πολιτικός Κινηματογράφος και Διδασκαλία Μεθόδου Κριτικής Προσέγγισης παλιότερων κλασικών και σύγχρονων ταινιών. Θα γραφούν κριτικές από τους συμμετέχοντες για σημερινές και παλιότερες ταινίες. Φέτος το Σεμινάριο Ιστορίας θα πραγματοποιηθεί μέσω της Παρουσίασης Σημαντικών Σκηνοθετών του Κινηματογράφου σε κάθε Μάθημα και μέσα από το έργο τους θα προσεγγίζονται τα Ρεύματα , άλλοι σημαντικοί Σκηνοθέτες , τα Είδη, οι θεματολογίες.

Σεμινάριο Μοντάζ 2020-2021

Adobe Premiere για Αρχή και Σύντομα θα ακολουθήσουν AVID, FINAL CUT, AFTER EFFECTS
Συντονιστής Σεμιναρίων: Γιάννης Καραμπίτσος (Σκηνοθέτης, Μοντέρ, Κριτικός Κινηματογράφου). Τα Πρακτικά Σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν με την σύμπραξη 2 τεχνικών-καλλιτεχνών του κινηματογράφου ήχου και εικόνας.

Διαβάστε περισσότερα κινηματογραφικά νέα εδώ

Πηγή