Ενθουσιασμό προκάλεσαν στην επιστημονική κοινότητα και στο κοινό τα ευρήματα για ζωή στον πλανήτη Αφροδίτη. Αμερικανοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν τα τηλεσκόπια στη Χαβάη και στη Χιλή για τις παρατηρήσεις τους. Έτσι ανακάλυψαν μέσα στα πυκνά όξινα νέφη της πυκνής ατμόσφαιρας του πλανήτη το σπάνιο αέριο φωσφίνη. Χωρίς να είναι «πραγματική» μορφή ζωής η εύρεση του υποδηλώνει την ύπαρξη μικροβίων.

Earth and Venus

 Ο πιο λαμπρός πλανήτης του νυκτερινού μας ουρανού μετά τη Σελήνη και ο δεύτερος σε απόσταση από τον Ήλιο, η γνωστή και ως «αδελφή της Γης», Αφροδίτη -λόγω του παρόμοιου μεγέθους- αποτελεί πια το επίκεντρο των παρατηρήσεων και των υποθέσεων για τους αστρονόμους. Οπότε την επόμενη φορά που θα ατενίζετε τον ουρανό το βράδυ ψάξτε για τον Αυγερινό ή Αποσπερίτη όπως είναι γνωστότερη η Αφροδίτη και πού ξέρετε, η φαντασία σας μπορεί να σας εκπλήξει!

Κείμενο: Δημήτρης Τσιρώνης (Lavart)

Πηγές φωτογραφιών: 1, 2

Δημήτρης Τσιρώνης

Ο Δημήτρης Τσιρώνης μεγάλωσε σε διάφορα μέρη της χώρας, σπούδασε έξω απ’ αυτήν κι επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη. Παίρνει συχνά τα βουνά. Εκεί φωτογραφίζει, ηχογραφεί, μαγειρεύει και περπατάει. Χρησιμοποιεί και συλλέγει δίσκους βινυλίου, γράφει με μολύβι και στυλό, βρίσκεται στα περισσότερα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και σου λέει την άποψή του εκπέμποντας την κατάλληλη μουσική υπόκρουση. Πιστεύει στο όμορφο μέσα στο αστικό περιβάλλον ακόμη κι αν αυτό μερικές φορές του κρύβεται, δεν πτοείται και το εγκαταλείπει αβίαστα για κάποιο δάσος. Έχει δίπλωμα οδήγησης και δεν λαμβάνει κάποιο επίδομα. Γράφει σε διάφορα blogs, δημιουργεί ήχους εδώ και είκοσι χρόνια σαν melophobia και γυρίζει δίσκους σαν Bank of Vinyl.

Πηγή