Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Προφορικής Ποίησης (European Poetry Slam Championship) θα διεξαχθεί φέτος online στη Σλοβενία (4 και 5 Δεκεμβρίου). Οι διαγωνιζόμενοι (που ονομάζονται slammers) είναι πρωταθλητές προφορικής ποίησης των χωρών τους. Κάνουν τρίλεπτες performance με ένα δικό τους πρωτότυπο ποίημα. Το οποίο  απαγγέλουν από στήθους, στην δική τους γλώσσα ο καθένας, ενώ εμφανίζονται στη οθόνη οι υπότιτλοι.

Η Eλληνική συμμετοχή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Προφορικής Ποίησης

Eίναι ο Παναγιώτης “Witness” Δρακόπουλος, ποιητής, ράππερ, περφόρμερ και spoken word artist. Τα κείμενα του περιστρέφονται κυρίως γύρω από κοινωνικά ζητήματα όπως ο ρατσισμός, η πολιτική βία και η ισότητα. Έχουν εκδοθεί σε λογοτεχνικές συλλογές, καθώς και σε ραπ τραγούδια τα οποία ερμηνεύει ο ίδιος με τη μπάντα του, ενώ έχει παίξει και σε θεατρικές παραστάσεις. Ο Παναγιώτης αφιέρωσε τη ζωή του στο γράψιμο και την τέχνη, πράγμα που σταδιακά τον οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδας για τη σεζόν 2018-2019 στο Poetry Slam Gr (την Ελληνική εκδοχή της διοργάνωσης που μετράει 3 χρόνια ζωής και κερδίζει όλο και περισσότερο κοινό) .

Διαδικασία του διαγωνισμού

Στις 21.00 μέσω της σελίδας του Poetry Slam Gr στο Facebook μπορείτε να συνδεθείτε για να παρακολουθήσετε live τον ημιτελικό. Οι slammers, ο ένας μετά τον άλλο, λένε τα ποιήματά τους. Τέσσερις κριτές από διάφορες χώρες της Ευρώπης θα βαθμολογούν τις performances των πρωταθλητών κάθε χώρας ενώ πέμπτος κριτής θα είναι το online κοινό που θα το παρακολουθήσει! Η βαθμολογία θα προκύπτει από τον μέσο όρο των βαθμολογιών, των τεσσάρων κριτών και του κοινού. Οι δέκα νικητές της Παρασκευής, θα συμμετέχουν στον τελικό του Σαββάτου που θα είναι χωρισμένος σε δύο γύρους. Δηλαδή απ’ τους 10 περνάνε οι 5 και από την τελική 5άδα θα προκύψει ο πρωταθλητής Ευρώπης!

Είστε όλοι καλεσμένοι στην μεγαλύτερη διοργάνωση προφορικής ποίησης στην Ευρώπη! Όποιος θέλει να στηρίξει την ελληνική συμμετοχή, μπορεί να το κάνει, ψηφίζοντας τον Έλληνα διαγωνιζόμενο με υψηλή βαθμολογία μετά το πέρας της performance του.

Διαβάστε περισσότερα νέα για τις τέχνες εδώ

Πηγή