Οι Εκδόσεις Οξύ και το Avopolis, με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία, σας καλούν στην παρουσίαση της διεθνώς αγαπημένης, μουσικής σειράς βιβλίων 33⅓, που επικεντρώνεται σε δίσκους-ορόσημα της ροκ –και όχι μόνο- μουσικής, την Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 19:00, στον νεογοτθικό, αγγλικανικό ναό του Αγίου Παύλου, στην Αθήνα.

Στην μοναδική αυτή εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία οι συντελεστές της ελληνικής έκδοσης να μιλήσουν για τους 11 πρώτους τίτλους που μεταφράστηκαν στη γλώσσα μας, αλλά και για τους δύο επιπλέον, πρωτογενούς περιεχομένου, που αφορούν δύο εμβληματικούς δίσκους του εγχώριου ρεπερτορίου.

Στην παρουσίαση και επί σκηνής, εκτός από τους αναγνωρισμένους συγγραφείς και δημοσιογράφους που θα μιλήσουν για τα βιβλία-άλμπουμ, θα βρεθούν και τρεις ξεχωριστοί καλλιτέχνες της jazz, world music και πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν τραγούδια από τους δίσκους που εκπροσωπούνται μέσα από τη σειρά 33⅓· Η βοκαλίστρια, καθηγήτρια φωνής και ερευνήτρια Αγγελική Τουμπανάκη (PhD), η avant-garde, jazz αρπίστα MariaChristina Harper και ο ντράμερ, mixed-media practitioner και συνθέτης Ηλίας Δουμάνης.

Οι τρεις μουσικοί θα ενώσουν τις ετερογενείς μουσικές των σπουδαίων βιβλίων – δίσκων, μέσα από ένα πολυδιάστατο ηχητικό σύμπαν με φυσικούς και ψηφιακούς ήχους, λούπες και πολυφωνίες αλλά και μέσα από την δημιουργία του αυτοσχεδιασμού και της διάδρασης.

Λέξεις, νότες και αναμνήσεις από τους 13 εμβληματικούς αυτούς δίσκους και τα αντίστοιχα βιβλία της σειράς 33⅓ θα πλημμυρίσουν τον αγγλικανικό ναό του Αγίου Παύλου, σε μία μοναδικής σύνθεσης εκδήλωση, στην οποία είστε όλοι καλεσμένοι.

Από τους Beatles, τον Μπομπ Ντίλαν και τον Διονύση Σαββόπουλο, μέχρι τους Joy Division, τους Led Zeppelin, τους Metallica, τον Τομ Γουέιτς, τη Μαρία Κάλλας, τους Nine Inch Nails και τον Μάνο Χατζιδάκι.

Η εκδήλωση: Παρουσίαση σειράς 33⅓

Που: Αγγλικανικός ναός Αγίου Παύλου – Φιλελλήνων 27, Αθήνα, 105 57

Πότε: 10 Ιουνίου, 19:00

Ομιλητές: to be announced…

Μουσικοί:

Maria-Christina Harper  | άρπα, loops

Ηλίας Δουμάνης | electronic drums, pads

Αγγελική Τουμπανάκη | φωνή, loops,

Τεχνικοί:

Μαρία Βενετάκη:  Σχεδιασμός και χειρισμός φώτων

Πασχάλης Κολέντσης: Επιμέλεια ήχου

Πηγή