Οι εκδόσεις Οξύ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν πως απέκτησαν τα δικαιώματα έκδοσης της κορυφαίας σειράς του Bloomsbury Academic 33⅓, της σειράς επίτομων «βιογραφιών» δίσκων που σημάδεψαν την ποπ κουλτούρα!

Οι πρώτοι τίτλοι θα παραδοθούν στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό διά των βιβλιοπωλείων όλης της χώρας στις αρχές του 2022, διαθέτοντας ονόματα-θρύλους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Την μπαγκέτα της επιμέλειας της σειράς θα κραδαίνει ο Μάκης Μηλάτος, ενώ οι εισαγωγές όλων των βιβλίων θα υπογράφονται από γνωστούς Έλληνες μουσικόφιλους.

Η σειρά που ξεκίνησε το 2003 έχει εκδώσει συνολικά περισσότερους από 150 τίτλους, ο κάθε ένας από τους οποίους επικεντρώνεται σε έναν δίσκο της ποπ μουσικής υπό την ευρεία έννοια. Το όνομα της σειράς κλείνει φυσικά το μάτι στις στροφές των δίσκων βινυλίου, αποτελεί φόρο τιμής από μουσικόφιλους προς μουσικόφιλους, ενώ ο κάθε τίτλος έχει διαφορετική δομή, προσαρμοσμένη στο εκάστοτε άλμπουμ. Δημοσιογραφικές αναφορές και κριτικές, μυθοπλασία, απομνημονεύματα και ανέκδοτες ιστορίες για τα συγκροτήματα, μουσικές μελέτες για τα τραγούδια του κάθε δίσκου και προσωπικές εμπειρίες του συγγραφέα, δημιουργούν ένα συνονθύλευμα πληροφοριών, απαραίτητες για κάθε μουσικόφιλο.

Πηγή