Η 17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά διεξάγεται διαδικτυακά λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών. Ο σεβασμός των μέτρων πρόσληψης που επιβάλουν οι δύσκολες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 οδήγησε σε αυτή την απόφαση.

Από τις 19 έως τις 29 Νοεμβρίου, σε ένα εξ ολοκλήρου διαδικτυακό πρόγραμμα διάρκειας έντεκα ημερών. Η 17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης προσαρμόζεται σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες και το βιβλίο φίλο κοινό της, μπορεί να την επισκεφτεί ψηφιακά μέσα από την οθόνη του υπολογιστή του.

Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων της 17ης ΔΕΒΘ θα μεταδίδεται ζωντανά: Από τη νέα, ιστοσελίδα που κατασκευάστηκε γι’ αυτόν τον σκοπό και ταυτόχρονα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της έκθεσης. Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενούνται σε δύο κατάλληλα εξοπλισμένα στούντιο, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Ενώ το ημερήσιο πρόγραμμα μετάδοσης θα πραγματοποιείται στις ακόλουθες ζώνες:

Καθημερινές: από τις 13:00 έως τις 21:30 (19-20/11 και 23-27/11)

Σαββατοκύριακα: από τις 10:00 έως τις 21:30 (21-22/11 και 28-29/11)

(με διαδοχικές εκδηλώσεις διάρκειας μίας ώρας το ανώτερο η κάθε μία)

Στην 17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου τιμώμενη είναι η γερμανόφωνη λογοτεχνία.

Την έκθεση εγκαινίασε για πρώτη φορά στα 17 χρόνια ιστορίας του πολιτισμικού θεσμού του βιβλίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Χάρη στη δυναμική στήριξη του ελληνικού εκδοτικού κόσμου, αλλά και τη συμβολή των μεγάλων ξένων Ινστιτούτων της χώρας. Πολλοί και καταξιωμένοι συγγραφείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετέχουν στο διαδικτυακό πλέγμα δράσεων της 17ης διοργάνωσης. Φεστιβάλ, εκδηλώσεις, δράσεις, επαγγελματικές ημερίδες για την εγχώρια και τη διεθνή αγορά του βιβλίου έρχονται κοντά σας ψηφιακά!

Τη Δ.Ε.Β.Θ. διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες. Με την πολύτιμη υποστήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η δε 17η διαδικτυακή ΔΕΒΘ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.

17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης – thessalonikibookfair

Για περισσότερα Λογοτεχνικά νέα διαβάστε εδώ

Πηγή