Το νέο της video για το κομμάτι “The Emperor” παρουσίασε η Rosey Blue, η οποία και συστήθηκε δισκογραφικά στο κοινό πριν από λίγους μήνες, με το ντεμπούτο album της με τίτλο Swans.

Το video clip του “The Emperor” περιγράφει το ταξίδι του Αυτοκράτορα, όπως αυτός συμβολίζεται στις κάρτες Ταρώ, προς την εξιλέωση και την αυτοπραγμάτωση.

Μυστικισμός με γεωμετρικά patterns και χρώματα/συμβολισμούς των στοιχείων της φύσης που επηρεάζουν αυτό το επίπονο ταξίδι, αλλά και σύμβολα από την Ελληνική μυθολογία (Σειρήνες, Δικαιοσύνη, Σίσυφος).

roseyblue2

Ένα παγανιστικό τελετουργικό με ιέρειες-σύμβολα θηλυκής ενέργειας και δύναμης σε ένα σουρεαλιστικό περιβάλλον, εμπνευσμένο από ταινίες του ‘70, όπως το The Holy Mοuntain του Alejandro Jodorowsky και το The Wicker Man του Robin Hardy.

Το video γυρίστηκε σε φιλμ Super 8mm στα Τουρκοβούνια στην Αθήνα από την Τεξανή σκηνοθέτιδα Vanessa Pla. Από τις πιο πρόσφατες δουλειές της είναι το video clip των Black Angels για το κομμάτι “El Jardin” και το promo clip του Lucktoberfest στο Τέξας, που γυρίστηκε ολόκληρο στη φάρμα του Willie Nelson.

roseyblue

H Rosey Blue ανέφερε σχετικά με το video: «Το concept το είχα σχεδιάσει ήδη από τα demo του κομματιού και αμέσως είχαμε επικοινωνήσει με την Vanessa για να το στήσουμε. Η Vanessa ασχολείται με το film και δημιουργεί μαγικά αποτελέσματα, φέρνοντάς μας σε επαφή ξανά με το αναλογικό, που για το προκείμενο concept είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται. 70’s αισθητική σε ένα πολύ αστικό περιβάλλον του 2022. Ένας υπέροχος άνθρωπος πέρα από director, filmographer, art director.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που βοήθησαν στην παραγωγή του clip, χωρίς αυτούς δεν θα ήταν εφικτό».

Το κομμάτι “The Emperor” περιέχεται στο ντεμπούτο album της Rosey Blue, Swans, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2021 από την Inner Ear.

r

Πηγή