Φέτος το καλοκαίρι, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν έχει τη χαρά να προσφέρει παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο, από μια ολοκαίνουρια, μέχρι και δύο παλαιότερες επιτυχημένες παραγωγές του. Η πολύτιμη αυτή δυνατότητα μάς δίνεται χάρη στη συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αλλά και την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων και την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Πρόγραμμα Παραστάσεων

21-22 Ιουλίου : «Οι παστρικές» (Πρεμιέρα)

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΔΩΝΗΣ-ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ -ΥΠΠΟΑ
Η νέα παραγωγή του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ, με αφορμή την επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής, επικεντρώνεται στα έργα και τα πάθη των νεαρών γυναικών που αποτελούσαν τη συντριπτική πλειοψηφία του προσφυγικού πληθυσμού,  συνδυάζοντας πρωτότυπα κείμενα και ζωντανή μουσική και τραγούδια με αποσπάσματα από τις Ικέτιδες του Αισχύλου αλλά και ιστορικά στοιχεία.
Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr
Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια παράστασης: 70΄

27 Ιουλίου: «Οι παστρικές»
ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΩΝΟΥ-ΟΛΗ Η ΑΘΗΝΑ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ- ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Η νέα παραγωγή του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ, μετά την πρεμιέρα στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΔΩΝΗΣ στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, έρχεται από τον ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ για μια και μοναδική παράσταση στην ΑΘΗΝΑ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Όλη η Αθήνα Μια Σκηνή.
Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια παράστασης: 70΄
Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία διατίθενται μόνο ηλεκτρονικά από την ticketservises.gr . Διανομή δελτίων εισόδου θα γίνεται και δύο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης στο θέατρο.

1 Αυγούστου: «Εκκλησιάζουσες-η Λαϊκή Οπερέττα»

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
Οι «Εκκλησιάζουσες-η Λαϊκή Οπερέττα» παρουσιάζεται από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή με ελεύθερη είσοδο.

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ-«ΛΥΡΙΚΟΣ ΝΟΤΟΣ»-Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος
Η συμπαραγωγή της ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ και του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ,  έκανε πρεμιέρα με εξαιρετική επιτυχία στο ΗΡΩΔΕΙΟ το καλοκαίρι του 2019 και αποτελεί μουσική διασκευή του έργου του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ, με μουσική και τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη. Το 2019 και το 2021 παρουσιάστηκε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κύπρο και φέτος παρουσιάζεται σε νέα, εμπλουτισμένη μορφή και διανομή.
Ώρα έναρξης: 19:30
Διάρκεια παράστασης: 95΄

Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα θεατρικά νέα εδώ

Πηγή