Το θεατρικό εργαστήρι με τη Σοφία Καραγιάννη επανέρχεται για έναν καινούργιο κύκλο μαθημάτων στο θέατρο 104 γιατί μια σκηνή θεάτρου συνεχίζει να είναι ένας από τους τόπους αυτού του κόσμου όπου θα νοιώθουμε και ασφαλείς και ευτυχισμένοι.

Απευθύνεται σε όποιον έχει την ανάγκη να καλλιεργήσει τις εκφραστικές του δυνατότητες μέσα από την τέχνη του θεάτρου. Δεν έχει όριο ηλικίας και δεν απαιτείται προηγούμενη θεατρική εμπειρία. Οι συμμετέχοντες στον πρώτο κύκλο των συναντήσεων θα έχουν την ευκαιρία μέσα από μια διαδικασία training σώματος, λόγου και φωνής, να ασκηθούν σε βασικές αρχές και τεχνικές του θεάτρου. Στον δεύτερο κύκλο θα δουλέψουν και θα αντλήσουν υλικό μέσα από την ανάλυση θεατρικών κειμένων εστιάζοντας στην ανάλυση του χαρακτήρα- ρόλου. Η θεατρική αυτή τρίωρη εμπειρία θα ολοκληρωθεί και θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο του 2021.

Σοφία Καραγιάννη

Η Σοφία Καραγιάννη είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατρολόγος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βεάκη και του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με το Θέατρο Τέχνης, το Θέατρο της Άνοιξης, το Νέο Ελληνικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής, το ΚΘΒΕ, το Θέατρο Ροές, το Θέατρο Εμπρός, το Φεστιβάλ Επιδαύρου, τα ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, Ιωαννίνων κ.τ.λ. Δούλεψε ως ηθοποιός με τους σκηνοθέτες: Σ. Ουγκόφσκι, Γ. Λαζάνης, Σ. Φασουλής, Τ. Τζαμαριάς, Δ. Χρονόπουλος, Γ. Αρμένης, Γ. Μαργαρίτης, Τ. Ράντζος κ.ά σε έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Το 2011 ίδρυσε την εταιρεία θεάτρου «GAFF» και μέχρι σήμερα έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση. Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: «Μην παίζεις με τα χώματα» της Στέλλας Βλαχογιάννη (Θέατρο Βασιλάκου), «ΚΡΑΧ», μια σύνθεση κειμένων των Μπρεχτ και Τσέχωφ (Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης), «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» του Ε. Ροΐδη (Θέατρο Νέου Κόσμου), «Μάρτυς μου ο Θεός» του Μάκη Τσίτα (Θέατρο Vault), «Διγενής Ακρίτης, στα όρια» (Θέατρο 104) και «Ο Παίκτης» του Φ. Ντοστογιέφσκι (Θέατρο 104). Έχει σκηνοθετήσει για το Θεσσαλικό θέατρο το «Οφσάιντ» του Σ. Μπελμπέλ και «Το μικρό πόνι» του Π. Μπεθέρα (Θέατρο του Νέου Κόσμου). Διδάσκει ως θεατρολόγος στην ιδιωτική εκπαίδευση και ασχολείται συστηματικά με τη διδασκαλία του θεάτρου σε παιδιά, εφήβους, εκπαιδευτικούς, ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς.

Πληροφορίες σεμιναρίου

  • Τοποθεσία: Θέατρο 104
  • Διεύθυνση: Ευμολπιδών 41, Γκάζι (δίπλα στο μετρό Κεραμεικός)
  • Έναρξη: 2 Οκτωβρίου 2020
  • Ημέρες και ώρες: Θα λειτουργήσουν δύο τμήματα. Παρασκευή 17:00-20:00 και Δευτέρα 17:00-20:00
  • Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 6945247197, email: karagiannisofia@gmail.com
  • Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ/ μήνα
  • Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας καθώς και όλοι οι κανόνες ασφάλειας.
Διαβάστε περισσότερα θεατρικά νέα εδώ

Πηγή