Μια από τις μεγαλύτερες συλλογές τέχνης βγάζει σε δημοπρασία πίνακες του Warhol και του Rothco

Η συλλογή Macklowe, του μεγιστάνα των ακινήτων Χάρι Μάκλοου και της Λίντα Μπουργκ, επίτιμης διαχειρίστριας του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης, πωλείται για να διευθετηθεί το επίπονο διαζύγιο του ζευγαριού δισεκατομμυριούχων.

Το πρώτο μισό της συλλογής τους έφτασε τα 676 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία που οργανώθηκε από τον οίκο τέχνης Sotheby’s. Την Παρασκευή, ο οίκος αποκάλυψε ότι άλλα 30 έργα θα βγουν σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη τον Μάιο. Μεταξύ άλλων, στη δημοπρασία θα πουληθούν και δύο έργα του Andy Worhol και του Mark Rothco.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια από τις τελευταίες αυτοπροσωπογραφίες του Worhol, με εκτιμώμενη αξία 15-20 εκατ. δολάρια, και έναν άτιτλο πίνακα του Rothco που για πρώτη φορά προβάλλεται δημόσια, αξίας 35-50 εκατ. ευρώ.

Μη ξανα-ιδωμένος πίνακας του Mark Rothko. Πηγή φωτογραφίας: Stefan Rousseau
Μη ξανα-ιδωμένος πίνακας του Mark Rothko. Πηγή φωτογραφίας: Stefan Rousseau

Ο διευθύνων σύμβουλος του Sotheby’s, Charles F. Stewart δήλωσε για τη συλλογή: “Η πώληση 35 έργων του Νοεμβρίου από τη συλλογή Macklowe σαγήνευσε κορυφαίους συλλέκτες σε όλο τον κόσμο και σημείωσε ρεκόρ στη διαδικασία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε άλλα 30 έργα από αυτή τη θρυλική συλλογή τον Μάιο, σίγουρα σε μια ακόμη πολυαναμενόμενη πώληση”.

Μια Ελληνίδα εικαστικός πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια του οίκου Gucci

Πηγή