Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μας εκπλήσσει ευχάριστα δημιουργώντας μια εξαιρετική προσθήκη την νοηματική ξενάγηση.

Με στόχο να κάνει τις εκθέσεις του προσβάσιμες σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσφέρει για πρώτη φορά οργανωμένες ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές του για κωφούς και βαρήκοους στην ελληνική νοηματική γλώσσα, σε συνεργασία με το HandsUp – το πρώτο Πρακτορείο Διερμηνέων Νοηματικής Γλώσσας στην Ελλάδα.

Ποιες μέρες γίνονται οι ξεναγήσεις;

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα εν συνέχειά, θα πραγματοποιείται ξενάγηση για άτομα με προβλήματα ακοής. Κάθε ξενάγηση θα έχει διαφορετικό θέμα. Το Ίδρυμα Αντωνίου και Ιωάννη Αγγελικούση υποστηρίζει τις προσπάθεια για δωρεάν ξεναγήσεις στον χώρο. Το θέμα της ξενάγησης θα ανακοινώνεται κάθε μήνα στο cycladic.gr.

Οι ξεναγήσεις στην ελληνική νοηματική γλώσσα αποτελούν δραστηριότητα του Κοινωνικού Προγράμματος για ΑμεΑ (ΑΜΕΑ).Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, εκτός από ξεναγήσεις, το μουσείο παρέχει πληροφορίες και στην ελληνική νοηματική γλώσσα, η οποία είναι προσβάσιμη στην είσοδο του μουσείου μέσω οπτικοακουστικού υλικού.

Στη μόνιμη έκθεση της Κυκλαδικής Τέχνης έχει σχεδιαστεί και συμπεριληφθεί βίντεο με μαγνητοσκοπημένη ξενάγηση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους καθώς και στα διεθνή νοήματα με αγγλικούς υπότιτλους.

Για συμμετοχή στις ξεναγήσεις, είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσεων, στο 210 7228321-3 (135) ή στο magiostratiti@cycladic.gr

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15

Πληροφορίες για τη θεματική ξενάγηση κάθε μήνα: cycladic.gr

Το Μουσείο 

Το μουσείο κυκλαδικής τέχνης είναι ένας ζωντανός πολιτιστικός οργανισμός στo κέντρο της Αθήνας που εστιάζει στην προβολή των αρχαίων πολιτισμών του Αιγαίου και της Κύπρου, με ιδιαίτερη έμφαση στην Κυκλαδική τέχνη της 3ης π.Χ. χιλιετίας. Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου εποπτευόμενο από το Υπουργείο Πολιτισμού και δεν λαμβάνει κρατική επιχορήγηση.

Λειτουργεί από το 1986 για να στεγάσει την ιδιωτική συλλογή αρχαιοτήτων της Ντόλλης και του Νικόλαου Γουλανδρή. Έκτοτε, επεκτάθηκε σημαντικά και σήμερα φιλοξενεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες ιδιωτικές συλλογές Κυκλαδικής Τέχνης στον κόσμο, με αντιπροσωπευτικά δείγματα των παγκοσμίως γνωστών μαρμάρινων κυκλαδικών ειδωλίων.

Η Συλλογή Κυκλαδικής Τέχνης του Μουσείου αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης καθώς τα λιτά μαρμάρινα ειδώλια που απεικονίζουν γυμνές ανθρώπινες μορφές γοητεύουν τον επισκέπτη με την απλότητα και την αφαιρετικότητά τους, στοιχεία που ενέπνευσαν, άλλωστε, σπουδαίοι καλλιτέχνες του 20ού αιώνα, όπως οι Brancusi, Modigliani, Giacometti, Hepworth και Moore.

Διαβάστε περισσότερα:

Florence + The Machine: Έρχονται στην Ελλάδα

Φωτογραφία εξωφύλλου 

Πηγή