Νέες κυκλοφορίες βιβλίων παρουσιάζουν οι εκδόσεις Ίκαρος: Το βιβλίο του John Bond, Να βοηθήσει θέλει το Μικρό Κουνέλι, σε μετάφραση του Αντώνη Παπαθεοδούλου, το παραμύθι της Marie Voigt, Ο χρυσός θησαυρός, σε μετάφραση, επίσης, του Αντώνη Παπαθεοδούλου και το μυθιστόρημα του Sebastian Barry, Χίλια φεγγάρια, σε μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου.

 

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων από τις εκδόσεις Ίκαρος, John Bond, Να βοηθήσει θέλει το Μικρό Κουνέλι

Το δεύτερο βιβλίο του John Bond με ήρωα το απόλυτα ανατρεπτικό Μικρό Κουνέλι είναι γεγονός! Πρόκειται για μια νέα ξεκαρδιστική περιπέτεια, που αποτυπώνει εξαιρετικά τον τρόπο που τα μικρά παιδιά επικεντρώνονται σε έναν απλό στόχο.

Το Μικρό Κουνέλι μπορεί να είναι ζωηρό και να αποσπάται εύκολα η προσοχή του, είναι, όμως, ένας ήρωας γεμάτος περιέργεια και ιδιαίτερο χιούμορ, που γνωρίζει απολύτως τί θέλει να κάνει. Αυτή τη φορά έχει ένα πολύ σημαντικό γράμμα να ταχυδρομήσει. Δεν πρέπει όμως να αργήσει ούτε να χάσει το γράμμα, γιατί του το εμπιστεύτηκε η μαμά του. Οι ιστορίες του βιβλίου αντικατοπτρίζουν την αίσθηση περιπέτειας της παιδικής ηλικίας του John Bond, σε συνδυασμό με την πιο πρόσφατη εμπειρία του ως νέος πατέρας. Οι εσωτερικές σκέψεις του ήρωα και οι πολύχρωμες εικόνες της έκδοσης δημιουργούν μια εναλλακτική αφήγηση με διακριτικό χιούμορ, που επιτρέπει στα παιδιά να αναπτύξουν μια ευρύτερη κατανόηση των γεγονότων.

«Ένα γοητευτικό και ευφυές βιβλίο με ζωντανές και πολύχρωμες εικόνες.»

Book Trust

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων, εκδόσεις Ίκαρος

John Bond, Να βοηθήσει θέλει το Μικρό Κουνέλι, Εκδόσεις Ίκαρος
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο John Bond είναι βραβευμένος σχεδιαστής και εικονογράφος με έδρα το Μπράιτον. Με πάνω από επτά χρόνια εμπειρίας σε δημιουργικό γραφείο, έχει εργαστεί ως διευθυντής δημιουργικού σε πολλά animation, παιχνίδια, εφαρμογές και διαφημιστικά, αποσπώντας σημαντικά βραβεία. Τα έργα του περιλαμβάνουν μια πολύχρωμη πλειάδα χαρακτήρων, γεμάτη από παιχνιδιάρικες ιδέες. Ο John Bond αντλεί καθημερινά έμπνευση από τη φύση. Από τον ίδιο κυκλοφορεί, ακόμη, το εικονογραφημένο βιβλίο Όχι, δεν χάθηκε το Μικρό Κουνέλι σε μετάφραση του Αντώνη Παπαθεοδούλου (Ίκαρος, 2019).

Πληροφορίες έκδοσης

 • Τίτλος: Να βοηθήσει θέλει το μικρό κουνέλι
 • Συγγραφέας: John Bond
 • Πρωτότυπος τίτλος: Mini Rabbit Must Help
 • Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου
 • Γλώσσα πρωτότυπου κειμένου: Αγγλικά
 • ISBN: 978-960-572-342-2
 • Σελίδες: 32
 • Σχήμα: 25,9 x 26,5 εκ.
 • Εξώφυλλο: Σκληρό
 • Τιμή: 13,30 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)
 • Βάρος: 462 γρ.
 • Ηλικίες: από 3 ετών

Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων από τις εκδόσεις Ίκαρος, Marie Voigt, Ο χρυσός θησαυρός

Ο χρυσός θησαυρός είναι μια περιπέτεια για τη φιλία γεμάτη αισιοδοξία από τη Marie Voigt, τη βραβευμένη δημιουργό των βιβλίων Η Κόκκινη και η Πόλη, Ο σκύλος είναι τζαζ και Ένα φως για τη νύχτα.

«Όταν άνοιξαν το σεντούκι… ο Μαξ αντίκρισε τον πιο σπουδαίο από όλους τους θησαυρούς. Και κατάλαβε πως τον είχε μαζί του από την αρχή». O Μαξ ξέρει ότι το καλύτερο παιχνίδι, για να δείξει στην τάξη, είναι το αστραφτερό σεντούκι θησαυρού, που είναι ψηλά στο Άφταστο Ράφι. Πώς, όμως, θα καταφέρει να φτάσει ως εκεί; Μαζί με το χνουδωτό κουκλάκι του, τον Τόφι, θα ξεκινήσουν για το κυνήγι του χρυσού θησαυρού, και σύντομα θα ανακαλύψουν πως θησαυρός δεν είναι πάντα αυτό που περιμένουμε. Ο χρυσός θησαυρός είναι ένα τρυφερό εικονογραφημένο βιβλίο με ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την αξία της φιλίας, που παρακινεί τα παιδιά να εκτιμήσουν τους καλούς φίλους, αλλά και όσα αγαθά έχουν ήδη στη διάθεσή τους.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

H Marie Voigt έχει πτυχίο στη Τεχνολογία των Μέσων Ενημέρωσης και το Marketing. Είχε μια επιτυχημένη καριέρα στην τηλεόραση, το branding και το design, πριν συνειδητοποιήσει ότι η δημιουργία παιδικών βιβλίων τής επιτρέπει να συνδυάζει όλες τις δεξιότητές της με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο. Με τη δουλειά της η Marie ελπίζει να ικανοποιήσει και να εμπνεύσει, ώστε να γίνει ο κόσμος μας, έστω και λίγο, περισσότερο λαμπερός και χαρούμενος.

Από τη Marie Voigt κυκλοφορούν, ακόμη, τα εικονογραφημένα βιβλία Ένα φως για τη νύχτα (Ίκαρος, 2019), Ο σκύλος είναι τζαζ (Ίκαρος, 2019) και Η Κόκκινη και η Πόλη (Ίκαρος, 2020) σε μετάφραση του Αντώνη Παπαθεοδούλου.

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων, εκδόσεις Ίκαρος

Marie Voigt, O χρυσός θησαυρός, Εκδόσεις Ίκαρος
Πληροφορίες έκδοσης

 • Τίτλος: Ο χρυσός θησαυρός, Δυο φίλοι ζουν την περιπέτεια της ζωής τους
 • Συγγραφέας: Marie Voigt
 • Πρωτότυπος τίτλος: The Golden Treasure
 • Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου
 • Γλώσσα πρωτότυπου κειμένου: Αγγλικά
 • ISBN: 978-960-572-337-8
 • Σελίδες: 32
 • Σχήμα: 24 x 27,8 εκ.
 • Εξώφυλλο: Σκληρό
 • Τιμή: 12,90 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)
 • Βάρος: 464 γρ.
 • Ηλικίες: από 3 ετών

Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων από τις εκδόσεις Ίκαρος, Sebastian Barry, Χίλια φεγγάρια

Τα Χίλια φεγγάρια είναι η συνέχεια του σπουδαίου του μυθιστορήματος, Μέρες δίχως τέλος, με αφηγήτρια τη Γουινόνα Κόουλ. Πρόκειται για μια συναρπαστική, οδυνηρή ιστορία αγάπης και λύτρωσης για τη μνήμη, την ταυτότητα και την αποφασιστικότητα μιας γυναίκας να γράψει το δικό της μέλλον, με φόντο τις συνέπειες του Αμερικανικού εμφύλιου πολέμου.

«Με λένε Γουινόνα». Έτσι αρχίζει την ιστορία της η νεαρή Ινδιάνα στα Χίλια φεγγάρια. «Παλιά μ’ έλεγαν Οτζιντζίντκα, που θα πει τριαντάφυλλο. Ο Τόμας ΜακΝάλτι έκανε μεγάλες προσπάθειες να το προφέρει αυτό το όνομα, μα δεν τα κατάφερνε, κι έτσι μου ’δωσε το όνομα της πεθαμένης ξαδέρφης μου, επειδή του ερχόταν πιο εύκολα στο στόμα. Γουινόνα θα πει πρωτότοκη. Εγώ δεν ήμουνα πρωτότοκη».

Η Γουινόνα γλιτώνει από τη σφαγή της φυλής της και, υιοθετημένη από τον Τζον Κόουλ και τον Τόμας ΜακΝάλτι, μεγαλώνει στο χάος της μετεμφυλιακής Αμερικής. Το φτωχό αγρόκτημα έξω από το Πάρις του Τενεσί μοιάζει με ουτοπικό καταφύγιο σ’ έναν κόσμο, που ακόμα σφαδάζει πιασμένος στις δίνες του πολέμου.

Σ’ αυτόν τον κόσμο, όπου νικητές και νικημένοι συνεχίζουν να χτυπιούνται λυσσασμένα, όπου η σκληρότητα και η δυστυχία εξακολουθούν στην πραγματικότητα να σκοτώνουν με χίλιους τρόπους και η στοιχειώδης ασφάλεια είναι άγνωστη λέξη, η νεαρή Γουινόνα αναζητά την ταυτότητά της και το δίκιο της. γιατί η ιστορία που έχει ν’ αφηγηθεί, η ιστορία της νεαρής ζωής της, είναι η ιστορία όχι ενός αλλά πολλών εγκλημάτων. Δεν είναι μόνο τα ιδιωτικά εγκλήματα, όπως ένας βιασμός, ένας λυσσασμένος ξυλοδαρμός, ένας φόνος. Είναι και τα δημόσια εγκλήματα, όπως η τρομερή γενοκτονία, η συγκάλυψη της βίας, η παρανομία του νόμου.

Απόσπασμα από το βιβλίο και κριτικές

«Ήταν ευλογία να είσαι παιδί ανάμεσα στους ανθρώπους της φυλής μου. Οι γυναίκες κρατούσαν το χωριό, οι άντρες κυνηγούσαν και πολεμούσαν, κι η δική μας δουλειά, η δουλειά των παιδιών, ήταν μόνο να τριγυρνάμε και να παίζουμε και να ’μαστε ευτυχισμένα. Αυτό το θυμόμουν πολύ καθαρά».

«Οι χαρακτήρες ίσως να έχουν παραδοθεί στη λήθη του χρόνου. Όμως, στην προοδευτική, γενναιόδωρη μυθοπλασία του Sebastian Barry έχουν μια δική τους φωνή. Οι ζωές τους, συχνά από βαθιά αποτυχία, αγωνία για την επιβίωση, γίνονται τόσο ηρωικές όσο σε οποιοδήποτε κλασικό έπος.»

The New York Review of Books

 «Ένα βιβλίο φορτωμένο με ιστορία και νόημα. Οι επιπτώσεις του πολέμου, η γενοκτονία των Αμερικανών ιθαγενών, η σκλαβιά των Αφροαμερικανών και η ρευστότητα των φύλων. O Sebastian Barry τα ενσωματώνει όλα στην αφήγηση της Γουινόνα με τη γνώριμή του δεξιότητα.»

The Wall Street Journal

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Sebastian Barry (Σεμπάστιαν Μπάρι) γεννήθηκε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας το 1955. Το μεστό λογοτεχνικό του ύφος, για το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, τον καθιέρωσε ως έναν από τους πιο αξιόλογους συγγραφείς παγκοσμίως. Έχει βρεθεί δύο φορές στις βραχείες λίστες του βραβείου Man Booker για τα μυθιστορήματα Μακριά, πολύ μακριά (Πόλις, 2007) και Η μυστική γραφή (Καστανιώτης, 2009), με το τελευταίο να έχει κερδίσει το 2008 τα βραβεία Costa Book of the Year και James Tait Black Memorial. Το 2011 το βιβλίο του Εις γην Χαναάν (Καστανιώτης, 2011) ήταν στη μακρά λίστα του βραβείου Man Booker. Το μυθιστόρημά του Μέρες δίχως τέλος (Ίκαρος, 2018) τιμήθηκε με τα Costa Book Award for Novel 2016, Costa Book of the Year 2016 και Walter Scott Prize 2017. Επιπλέον, βρέθηκε στη μακρά λίστα των The Man Booker Prize 2017, HWA Endeavour Ink Gold Crown 2017 και Andrew Carnegie Medals for Excellence in Fiction 2018. Το Φεβρουάριο του 2018 ο Sebastian Barry τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση των Ιρλανδικών Γραμμάτων (Laureate for Irish Fiction).

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων, εκδόσεις Ίκαρος

Sebastian Barry, Χίλια φεγγάρια, Εκδόσεις Ίκαρος
Πληροφορίες έκδοσης

 • Τίτλος: Χίλια φεγγάρια
 • Συγγραφέας: Sebastian Barry
 • Πρωτότυπος τίτλος: A Thousand Moons
 • Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
 • Γλώσσα πρωτότυπου κειμένου: Αγγλικά
 • Κατηγορία: Σύγχρονη Ξένη Πεζογραφία/Μυθιστόρημα
 • ISBN: 978-960-572-360-6
 • Σελίδες: 280
 • Σχήμα: 13,3 Χ 20,5 εκ.
 • Εξώφυλλο: Μαλακό
 • Σχεδιασμός/Εικονογράφηση εξωφύλλου: Χρήστος Κούρτογλου
 • Τιμή: 15,50 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)

Διαθέσιμο και σε ebook

Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

 

Πηγή