Νέες κυκλοφορίες βιβλίων παρουσιάζονται από τις εκδόσεις Διάπλαση. Συγκεκριμένα, εγκαινιάζεται μια καινούργια σειρά βιβλίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας τριών έως έξι ετών, που εντάσσεται στην σύγχρονη παιδική λογοτεχνία και έχει τίτλο «Τα Πολύχρωμα Μπαλόνια».Οι δύο πρώτοι τίτλοι της σειράς που κυκλοφορούν είναι Ο κύριος Τακατούκας της Χρυσάνθης Πετρωτού και Η πολιτεία των παιδιών της Ευαγγελίας Γκέλη. Ο κύριος Τακατούκας φιλοδοξεί να εξοικειώσει με εύθυμο τρόπο τα παιδιά με τις έννοιες της υπομονής, της ενσυναίσθησης και του σεβασμού στις ανάγκες του άλλου. Η πολιτεία των παιδιών είναι ένα παραμυθάκι για τη δημοκρατία, τη συνεργασία και τη δύναμη της ψυχής. Ταυτόχρονα, από τις εκδόσεις Διάπλαση επανακυκλοφορεί το βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού Ο άνθρωπος με το άδειο. Είναι μία εμβληματική νουβέλα, που πρωτοκυκλοφόρησε πριν από 30 χρόνια. Πρόκειται για έναν ύμνο στην ανδρική φιλία, ένα μεστό σχόλιο για τη λυτρωτική δύναμη της γραφής και την αδιάκοπη επιστροφή της μνήμης.

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων-Χρυσάνθη Πετρωτού, Ο κύριος Τακατούκας

Ένα απόγευμα ο μικρός Μιχαλάκης ταράζεται από τους ήχους ενός τρυπανιού. Είναι ο καινούργιος γείτονας, που εκτελεί εργασίες στο νέο του σπιτικό. Οι δουλειές στο νέο διαμέρισμα κρατούν μέρες και ο μικρός αναστατώνεται με τη φασαρία. Σιγά σιγά, κατανοεί πως ο κύριος… Τακατούκας εκτελεί απαραίτητες εργασίες για το σπιτικό του, και με τη βοήθεια της μητέρας του αποδέχεται την κατάσταση, σέβεται τον νέο γείτονα, όπως και εκείνος τους κανόνες κοινής ησυχίας. Όταν πια το σπίτι είναι έτοιμο, ο μικρός έχει συνηθίσει τη φασαρία και την αποζητά. Όμως, ο κύριος Τακατούκας έχει πάψει να κάνει θόρυβο. Αντιθέτως, σύντομα ο κύριος Ντορεμής (ο… Τακατούκας) επιφυλάσσει στον μικρό του γείτονα μια υπέροχη έκπληξη…

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων, εκδόσεις Διάπλαση

Χρυσάνθη Πετρωτού, Ο κύριος Τατατούκας, εξώφυλλο βιβλίου

Εικονογράφηση: Πέρσα Ζαχαριά

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων-Ευαγγελία Γκέλη, Η πολιτεία των παιδιών

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας βασιλιάς δύστροπος και πονηρός, που με τις παράλογες διαταγές του στερούσε από τους κατοίκους της πολιτείας το γέλιο, τις φωνές, το παιχνίδι των παιδιών και τη χαρά. Μεγάλοι και μικροί ενώθηκαν μαζί, για να βρεθεί λύση κι η πολιτεία να σωθεί. Πρόκειται για μια ιστορία που μας μιλάει για τη δημοκρατία, τη συνεργασία και τη δύναμη της ψυχής.

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων, εκδόσεις Διάπλαση

Ευαγγελία Γκέλη, Η πολιτεία των παιδιών, εξώφυλλο βιβλίου

Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων-Βασίλης Βασιλικός, Ο άνθρωπος με το άδειο

Ένας δεκαοκτάχρονος μαθητής, εσώκλειστος σε κολέγιο της Θεσσαλονίκης στις αρχές της δεκαετίας του 1950, συνειδητοποιεί ότι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα σημάνει και τον οριστικό αποχωρισμό του με τον αγαπημένο του καθηγητή, τον εικοσιοκτάχρονο Αμερικανό Αλ Σόγιερ. Ο Αλ Σόγιερ αδιαφορούσε για τη στεγνή διδασκαλία της αγγλικής γραμματικής και τους μιλούσε για τη μαγεία της τέχνης, εμπνέοντας ολόκληρη την τάξη. Σε μια προσπάθεια να διαφυλάξει κάτι από εκείνον, ζητά από τον Αλ να του διηγηθεί τη ζωή του στη διάρκεια των έξι τελευταίων απογευμάτων πριν αναχωρήσει για την Αμερική, ώστε να γράψει κάποτε γι’ αυτόν ένα βιβλίο.

Το πυκνό και μεστό κείμενο του Βασίλη Βασιλικού κινείται σε πολλαπλούς άξονες. Αποτελεί πορτρέτο δύο ανδρών σε αναζήτηση ταυτότητας, εξιστόρηση δύο εφηβειών γεμάτων σύγχυση και αντιφάσεις, αλλά και ύμνο στην ανδρική φιλία. Ακόμα, πρόκειται για ένα σχόλιο σχετικά με τη λυτρωτική δύναμη της γραφής και την αδιάκοπη επιστροφή της μνήμης, καθώς και προβληματισμός πάνω στις εκφάνσεις της αρρενωπότητας και στα όρια της ανδρικής σεξουαλικότητας.

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων, εκδόσεις Διάπλαση

Βασίλης Βασιλικός, Ο άνθρωπος με το άδειο, εξώφυλλο βιβλίου
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό

Ο Βασίλης Βασιλικός γεννήθηκε στην Καβάλα. Από το 1953 μέχρι σήμερα έχει εκδώσει περί τα 120 βιβλία (πεζογραφία, δοκίμιο, θέατρο, ποίηση). Είναι ο πιο πολυμεταφρασμένος Έλληνας πεζογράφος μετά τον Νίκο Καζαντζάκη. Ανάμεσα στα χίλια βιβλία που πρότεινε στους αναγνώστες της η αγγλική εφημερίδα The Guardian («1000 novels everyone must read», 21/1/2009) περιλαμβάνονται δύο μόνο ελληνικά: το Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά του Νίκου Καζαντζάκη και το Ζ του Βασίλη Βασιλικού. Είναι παντρεμένος με την υψίφωνο Βάσω Παπαντωνίου και έχουν μία κόρη, την Ευρυδίκη.

Πληροφορίες βιβλίου

  • Τίτλος: Ο άνθρωπος με το άδειο
  • Συγγραφέας: Βασίλης Βασιλικός
  • Επίμετρο: Θανάσης Αγάθος
  • ISBN: 978-960-567-229-4
  • Σελίδες: 136
  • Τιμή : 11,00 €

*Ενημερωθείτε για περισσότερα βιβλία από τις εκδόσεις Διάπλαση εδώ

 e-mail: info@diaplasibooks

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Πηγή