Οι εκδόσεις Άθως/Παιδικά και Θύρα κυκλοφορούν ένα ημερολόγιο και δύο χριστουγεννιάτικες παιδικές ιστορίες εν όψη των εορτών.

Μέσα στον χρόνο Περπατώ

(Παιδικό ημερολόγιο)

Ένα ημερολόγιο, που τα χωράει όλα!

Η συντροφιά σου κάθε στιγμή της ημέρας:

  • με γιορτές και επετείους.
  • με επιλεγμένες προτάσεις λογοτεχνικές και μουσικές.
  • με παιχνίδια ξεχωριστά, που θα ενθουσιάσουν την παρέα.
  • με συνταγές μαγειρικής και λιχουδιές με διατροφική αξία.
  • με έξυπνες ασκήσεις για… νου υγιή αλλά και σώμα υγιές.
  • με χρωμοσελίδες για να χαλαρώνεις με τα χρώματα που αγαπάς.
  •  με σελίδες για να σημειώνεις τηλέφωνα και διευθύνσεις

και να οργανώσεις το πρόγραμμά σου.

Ένα ημερολόγιο με μεγάλη καρδιά, έτοιμο ν’ αγκαλιάσει τα όνειρά σου, τον ενθουσιασμό σου, τη χαρά σου μα και όλα τα συναισθήματά σου, καθώς μέσα στον χρόνο περπατάς, δυναμώνεις, ωριμάζεις κι ομορφαίνεις!

Οι εκδόσεις Θύρα με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουν το πρώτο παιδικό ημερολόγιο που συνυπογράφουν η Τίνα Βλασταράκου Μεταξά (κείμενα) και η Αγγελική Δελεχά (εικονογράφηση).

Η Τίνα Βλασταράκου Μεταξά είναι συγγραφέας και έμπειρη εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας εκπαίδεσης. Στις εκδόσεις Θύρα πρωτοκυκλοφόρησε το βιβλίο της «Το Πάσχα του Γιωργή» που αμέσως ξεχώρισε και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους.

Η Αγγελική Δελεχά είναι μία σύγχρονη εικονογράφος που το έργο της έχει ξεχωρίζει πλέον και στο εξωτερικό. Έχει εικονογραφήσει περισσότερα από εξήντα παιδικά βιβλία, το μεγαλύτερο μέρος για τις εκδόσεις Θύρα και Άθως/Παιδικά.

Σε ποιον θα πέσει φέτος;

Ο Νικόλας ήταν ένα χαρούμενο, γελαστό παιδί με φακίδες και φουντωτό κόκκινο μαλλί.

Πολλοί τον κορόιδευαν γι’ αυτό και θα ήταν ο μοναδικός καημός του, αν δεν υπήρχε και κάτι άλλο που τον απασχολούσε πολύ. Τόσο μάλιστα…

…που να ξεχνάει το κόκκινο μαλλί του!

Να το ζητήσει στην προσευχή του; Ακούει ο Θεός τα μικρά παιδιά;

Υπάρχουν για το Θεό ασήμαντες προσευχές;

Μια πρωτοχρονιάτικη ιστορία για παιδιά βγαλμένη κατευθείαν από το δικό τους κόσμο.

Μια ιστορία που μιλάει για την πίστη στο Θεό.

Οι εκδόσεις Άθως/Παιδικά παρουσιάζουν το πρώτο βιβλίο της Ευγενίας Χατζηθανάση Ρέππα, ένα βιβλίο γεμάτο δροσιά, τρυφερότητα, χιούμορ και αυθεντική γιορταστική ατμόσφαιρα, εικονογραφημένο από την γνωστή για την δουλειά της στη σειρά «Δι’ ευχών των αγίων» Παρασκευή Χατζηθανάση Αντωνάτου.

Να σας τα πούμε; Οι μικροί καλαντιστές

Ιστορίες, κάλαντα, τραγούδια και παιχνίδια.

Να σας τα πούμε; ρωτούν οι μικροί καλαντιστές για μια ακόμη φορά σε πείσμα των καιρών! Αλλά τι θα κάνουν τα παιδιά με τα χρήματα που θα συγκεντρώσουν;

Θα το μάθουμε διαβάζοντας την τρυφερή ιστορία που έγραψε η Ιωάννα Δαλάκα και εικονογράφησε η Αγγελική Δελεχά.

Εκτός όμως από την ιστορία οι μικροί μας αναγνώστες θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν κάλαντα από όλη την Ελλάδα, αλλά και να αποστηθίσουν ποιήματα, να παίξουν παραδοσιακά παιχνίδια και να φτιάξουν …βασιλόπιτα.

Και φυσικά στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στην τάξη, στην εκκλησιά ή και στο κρεβατάκι τους πριν κοιμηθούν μπορούν να ακούσουν το πλούσιο Cd που ετοίμασε η συγγραφέας και αφηγήτρια με την βοήθεια της οικογένειας, των φίλων και των ενοριτών που στήριξαν αυτή την όμορφη προσπάθεια.

Από τις εκδόσεις Άθως/Παιδικά.

*Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εκδοτικού Σταμούλης

Διαβάστε περισσότερα νέα για το βιβλίο εδώ

Πηγή