O Ρούντολφ το ελαφάκι έρχεται στις οθόνες για τα παιδιά. Αφού τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε στο θέατρο έρχεται ο Ρούντολφ στα παιδιά και μάλιστα σαν τενόρος. Το θέατρο Αερόπλοιο ένα θέατρο για παιδιά μπαίνει σε διαδικασία live streaming και παρουσιάζει το «Ρούντολφ ο τραγουδιστής». Και όταν λέμε live εννοούμε live, όχι δήθεν live ενώ ο Ρούντολφ είναι βγαλμένος από… κονσέρβα.

Rudolf ο τραγουδιστής (της όπερας)

Ζωντανός ο Άγιος Βασίλης ζωντανός και ο Ρούντολφ όταν του μπαίνει η ιδέα να γίνει τενόρος και να τραγουδήσει στην όπερα μαζί με τον Ενρίκο Καρτούτσο. Οι ηθοποιοί στο θέατρο ντυμένοι και έτοιμοι, όπως και τα παιδιά στο σπίτι τους που παρακολουθούν και όλοι μαζί να τραγουδάμε, να χορεύουμε και να γιορτάζουμε. Κυρίως να γιορτάζουμε όλοι μαζί όπως κάναμε πάντα τα Χριστούγεννα. Στην κυριολεξία γιατί στο τέλος της παράστασης οι ηθοποιοί θα μιλήσουν με τα παιδιά και όλοι μαζί γονείς, παιδιά και ηθοποιοί θα τραγουδήσουν τα κάλαντα… διαδικτυακά και αυτά. Μπορεί ο covid να μας παιδεύει αλλά και ‘μεις θα τον εκδικηθούμε με τραγούδια και χαρά. Τόσο που να τον αναγκάσουμε να φύγει μαζί με τον παλιό χρόνο και να μην ξανάρθει.

*Ανήμερα και δεύτερη μέρα Πρωτοχρονιάς στις 5.30 το απόγευμα. Περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα μπείτε στην παρέα μας στο viva.gr και στο 2108656004.

Της Φωτιάς και του αέρα

Μια θεατρική παράσταση με νόημα, με περιεχόμενο, με πολλά διδάγματα άλλα και διασκεδαστική για τα παιδιά (και τους γονείς) είναι η παράσταση μας «Της Φωτιάς και του αέρα…». Στο αναγκαστικό και πολλές φορές αβάστακτο κλείσιμο μας μπορούν να την δουν τα παιδιά μαζί με τις μαμάδες και τους μπαμπάδες στο viva.gr

Υπόθεση

Μια χαρούμενη διασκεδαστική και διδακτική περιπέτεια για την χρησιμότητα της γνώσης, της μόρφωσης και της εκπαίδευσης. Πράγματα που όλα τα παιδιά, όπου γης, έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν.

Τρία βασιλόπουλα ξεκινούν ένα ταξίδι μακρινό. Ποιος από τους τρεις θα καταφέρει να φέρει το γιατρικό για να γιατρέψει τον γέρο βασιλιά πατέρα τους.
Αυτό είναι ένα τεράστιο ερώτημα και η αγωνία μας είναι τεράστια.
Οι δύο οι μεγάλοι όλο στα όπλα είχαν το νου τους, στην πάλη και στον πόλεμο.
Ο μικρότερος αγαπάει τα βιβλία, να γράφει, να μάθει όλα τα μυστικά και όλα όσα δεν ξέρει. Οι άλλοι στο παλάτι θεωρούν ότι τα βιβλία είναι άχρηστα και τα γράμματα για πέταμα.
Με αυτά τα εφόδια μπαίνουν στην περιπέτεια που είναι μια περιπέτεια ενηλικίωσης και συμμετοχής στον κόσμο.

Τώρα θα δούμε ποιος έχει δίκιο.
Ποιος θα νικήσει τη φωτιά και τον αέρα;
Ποιος θα τα βάλει με δράκους και δρακόπουλα;
Μέσα από δρόμους δύσβατους και μέσα από περιπέτειες ηρωικές και πολύ αστείες τα καταφέρνει με το θάρρος και την εξυπνάδα του αλλά και με την γνώση του.

Γιατί η ζωή έχει εμπόδια που η δύναμη δεν φτάνει για να τα ξεπεράσεις. Πρέπει να ξέρεις μυστικά, πρέπει να είσαι σοφός και ξύπνιος. Να έχεις διαβάσει βιβλία και να ξέρεις όλα τα γράμματα του κόσμου.
Γιατί η χαρά και η ευτυχία, όπως όλοι ξέρουμε, κερδίζεται στο τέλος με κόπο και αγώνα. Αλλά και με συνεργασία.

Έτσι οι ηθοποιοί ζητάνε την βοήθεια των παιδιών. Τα παιδιά που πάνε σχολείο και διαβάζουν και ξέρουνε πολλά συμμετέχουν και βοηθάνε τους ήρωες να κάνουν το καλό.
Κούκλες, μάσκες, μαριονέτες, επιστρατεύονται. Δράκοι κωμικοί και γκαφατζήδες κάνουν τα παιδιά να ξεκαρδίζονται στα γέλια καθώς το παλικάρι το διαβαστερό και μορφωμένο τους ξεγελάει και τους ξεφεύγει. Κόσμοι θαυμαστοί φανερώνονται μπροστά στα μάτια των παιδιών με ήρωες γενναίους και παραμυθένιους.

Πληροφορίες

 Site: Aeroplio.gr

Tηλέφωνα: 2108656004 και 6973882023

Για περισσότερα νέα θέατρου διαβάστε εδώ

Πηγή