Έφυγε από ανακοπή καρδιάς ο Τόλης Βοσκόπουλος στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδιστής έφυγε ξαφνικά λίγες μέρες πριν από τα γενέθλια του, που είναι στις  26 Ιουλίου.

Ήταν 81 ετών.

Η τελευταία φορά που είχε νοσηλευτεί στο 251 Ναυτικό Νοσοκομείο ήταν τον περασμένο Μάιο, όταν εισήχθη εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων. 

Ο Τόλης Βοσκόπουλος αντιμετώπιζε χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα και στις 6/5/2021 εισήχθη στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ αργότερα πήρε εξιτήριο.  Η επίσημη ανακοίνωση, τότε, ανέφερε:«Ο κύριος Βοσκόπουλος πριν από λίγες ημέρες αισθάνθηκε μια δύσπνοια. Γνωρίζουμε ότι έχει ένα χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα το οποίο τον ταλαιπωρεί, γι’ αυτό τις ημέρες της πανδημίας ήταν μέσα στο σπίτι και προφυλασσόταν. Όταν ένιωσε δύσπνοι πήγε αμέσως ο ίδιος στο νοσοκομείο, αρχικά για να δει τον λόγο που το οξυγόνο του έχει πέσει στο 90, και έκανε μοριακό τεστ για δει ότι δεν έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό».

Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες τραγουδιστές όλων των εποχών. Βρισκόταν στην κορυφή του λαϊκού μας τραγουδιού για δεκαετίες.

Ο Γιώργος Ζαμπέτας στην αυτοβιογραφία του σημειώνει: «Ο Τόλης είναι γεννημένος θεατρίνος. Ανεβαίνει στην πίστα και την καταπίνει όλη. Γιατί η πίστα όταν ανεβαίνεις σου λέει: φάε με για θα σε φάω. Να ξηγιόμαστε. Μεγάλος εργάτης ο Βοσκόπουλος, ο μεγαλύτερος».

Ο δε Γιάννης Πάριος, είχε δηλώσει: «ο μόνος σταρ που έχει η Ελλάδα είναι ο Τόλης». 

Μερικά από τα τραγούδια που θα παραμείνουν αθάνατα: «Το φεγγάρι πάνωθέ μου», «Μα εγώ αγαπώ μία», «Και εσύ θα φύγεις», «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι», «Οι άντρες δε μιλούν πολύ», «Άιντε στην υγειά της», «Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά», «Ανεπανάληπτος», «Πριν χαθεί το όνειρο μας», «Ψύλλοι στα αυτιά μου».

Πηγή