Το νέο απολαυστικό παιδικό βιβλίο της Μαρίας Παπαγιάννη «Στο Πικεφί», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Ένα βιβλίο που ζωηρεύει την φαντασία των παιδιών, μαθαίνοντας τους την αξία της μοιρασιάς. Σε όλα αυτά συμβάλει φυσικά και η εξαιρετική εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Δυο παιδιά, δυο αδέλφια στον δρόμο της περιπέτειας, στο ταξίδι για το απέναντι ή πώς ένα παιχνίδι γίνεται περιπέτεια και η καθημερινότητα μεταμορφώνεται σ΄ ένα συναρπαστικό ταξίδι.
Η φαντασία δίνει φτερά. Όπως όλα τα παιδιά, έτσι και τα δυο αδέλφια της ιστορίας με τη φαντασία τους μπορούν να κάνουν θαύματα. Οι τοίχοι του δωματίου πέφτουν και γρήγορα ξανοίγονται στην ανοιχτή θάλασσα. Για να αρχίσει το ταξίδι, δε χρειάζονται παρά ελάχιστα. Έχουν τα δικά τους απαραίτητα: ένα ζευγάρι κιάλια, ένα μπισκότο, μια κόκκινη σβούρα, το αγαπημένο τους παιχνίδι, και ξεκινούν για τη χώρα της ελευθερίας. Το ταξίδι επιφυλάσσει πάντα απρόοπτα κι είναι ακριβώς αυτό που το κάνει πιο συναρπαστικό. Καρχαρίες, γλάροι, κύματα κι ο ήλιος ψηλά. Τα δύσκολα τους ενώνουν, τους δένουν, τους προετοιμάζουν. Τα παιδιά τραβούν μαζί κουπί στα κύματα και μοιράζονται τους φόβους τους και τις χαρές τους. Δηλαδή ταξιδεύουν μαζί για κείνη τη χώρα όπου τα παιδιά παίζουν ελεύθερα. Όταν η ώρα περάσει, θα βρεθούν πάλι στο δωμάτιό τους και θα προσκαλέσουν και τη μαμά τους στον μαγικό τους κόσμο. Κι ευτυχώς η μαμά της ιστορίας μας καταλαβαίνει την αξία της πρότασης και ανεβαίνει μαζί τους στο κρεβάτι καράβι.
Και όλοι μαζί τραγουδούν:
Κρατάμε τα κουπιά γερά, κοιτάμε πάντα μακριά…

Μαρία Παπαγιάννη – Βιογραφικό

Η Μαρία Παπαγιάννη είναι από τις πιο σηµαντικές σύγχρονες παρουσίες στην ελληνική παιδική και νεανική λογοτεχνία, υποψήφια για το Διεθνές Βραβείο H.C. Andersen 2022 και Πρέσβειρα για το Παιδικό Βιβλίο για τη διετία 2021-2022. Γεννήθηκε το 1964 στη Λάρισα. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο ΑΠΘ και στη συνέχεια δούλεψε ως δημοσιογράφος σε ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες και περιοδικά. Το 1996 παντρεύτηκε τον μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο. Από το 2001 που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το πρώτο της βιβλίο “Καληνύχτα, μαμά” αφιερώθηκε στις ιστορίες της. Γράφει βιβλία για µικρά και µεγάλα παιδιά, εφηβικά µυθιστορήµατα, λιμπρέτα και στίχους για μουσικοθεατρικές παραστάσεις, μεταφράζει βιβλία για παιδιά και έχει εκδώσει ένα µυθιστόρηµα για ενήλικες. Έχει βραβευτεί µε τα πιο σηµαντικά βραβεία: Κρατικό Βραβείο (“Το Δέντρο το Μονάχο”), Βραβείο Ελληνικού Τµήµατος της IBBY (“Ως διά µαγείας”, “Παπούτσια µε φτερά”), Βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω (“Ως διά µαγείας”, “Το Δέντρο το Μονάχο”, “Πιάστε τους”), αναγραφή στον κατάλογο White Ravens (“Είχε απ’ όλα και είχε πολλά”). Εικονογραφημένα βιβλία της για μικρά παιδιά κυκλοφόρησαν επίσης στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αγγλία, τη Φιλανδία, τη Ρουμανία και την Κορέα, ενώ εκδόσεις των μυθιστορημάτων της αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα στη Ρωσία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία. Η Μαρία Παπαγιάννη επισκέπτεται σχολεία για να συναντήσει µαθητές από τις πρώτες τάξεις του δηµοτικού ως το γυµνάσιο. Στα µικρά παιδιά, βοηθός της πάντα η αχώριστη φίλη της η Πες Πες, η µικρή πασχαλίτσα που λέει παραµύθια και τρώει µόνο παραµύθια. Για τα παιδιά που τελειώνουν το δηµοτικό και ξεκινούν το γυµνάσιο δημιούργησε το εκπαιδευτικό πρόγραµµα «Φυλακτές της ελευθερίας» με αφορμή το µυθιστόρηµά της “Παπούτσια µε φτερά”, ένα βιβλίο «για την ποίηση που υπάρχει στη ζωή και τη ζωή που κάποτε γίνεται ποίηση».

Ίρις Σαμαρτζή – Βιογραφικό

Η Ίρις Σαμαρτζή γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της σχολής Βακαλό με υποτροφία στο Interior Design. Έχει κάνει δύο Bachelor of Arts στο Graphic design και στο Interior Design κι έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στη δραματική τέχνη στην εκπαίδευση και στη θεατρική αγωγή. Συνεργάστηκε με τη Σχολή Βακαλό ως βοηθός καθηγητή (Σκηνογραφία, Product Design, Αρχιτεκτονική Διαμόρφωση Εσωτερικών Χώρων, 2001/6). Από το 2003 διδάσκει ζωγραφική και κατασκευές σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο (νηπιαγωγείο, δημοτικό). Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα. Από το 2004 συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Βραβεύτηκε ως εικονογράφος το 2006 (“Από την καλή και από την ανάποδη”) και το 2008 (“Το ξύπνημα των κούκων”) από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου καθώς κι από τα ΕΒΓΕ για το εξώφυλλο του βιβλίου “Το δέντρο που είχε φτερά” (2011). Κέρδισε το Κρατικό Βραβείο 2012 για το βιβλίο “Οι καλοί και οι κακοί πειρατές” του Αντώνη Παπαθεοδούλου. Από τον Κύκλο Παιδικού Βιβλίου, Βραβείο σε εικονογράφο και συγγραφέα βιβλίου με πολύχρωμη εικονογράφηση για το βιβλίο “Το Παλιόπαιδο” (2014).

«Στο Πικεφί» | Πληροφορίες

  • Συγγραφέας: Μαρία Παπαγιάννη
  • Εικονογράφος: Ίρις Σαμαρτζή
  • Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
  • Κατηγορία: Παιδική Λογοτεχνία
  • ISBN: : 978-960-167-210-6
  • Αριθμός Σελίδων: 40
  • Έτος Έκδοσης: 2022
  • Προτεινόμενη Ηλικία: 4+
  • Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο εδώ
Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Πηγή