Σύγχρονο θέατρο: «Χορευτική Πανούκλα / Dancing Plague» σε κείμενο & σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου

Η θεατρική έκπληξη του Μαΐου, που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά-Σκηνή Ωμέγα και εντυπωσίασε με το καυστικό της χιούμορ και την ανατρεπτική της διάθεση, επιστρέφει από τέλη Οκτώβρη ανανεωμένη και σε νέα θεατρική στέγη, στο Σύγχρονο Θέατρο στο Γκάζι.

Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μάρκελλος, μετά την -βασισμένη σε αληθινή ιστορία- «Απαγωγή της Τασούλας» (Υποψηφιότητα Βραβείου “Μελίνα Μερκούρη 2020” για την Ελένη Στεργίου), στήνει μια εκρηκτική παράσταση με Μπρεχτικές αναφορές,  καταιγιστικούς ρυθμούς και ειρωνική-υπαινικτική γλώσσα που -με αφορμή ένα από τα μεγάλα άλυτα μυστήρια της Ιστορίας, την μεσαιωνική Χορευτική Πανούκλα του Στρασβούργου του 1518- καυτηριάζει αλληγορικά τα κακώς κείμενα του σήμερα. Με ένα καλοκουρδισμένο ensemble ηθοποιών που, με διάθεση ανατροπής της “θεατρικής ψευδαίσθησης”, εναλλάσσουν ρόλους, προζάρουν, παίζουν μουσικά όργανα και τραγουδούν ζωντανά επί σκηνής, συνθέτοντας σπαρταριστά επεισόδια .

Το δεύτερο θεατρικό έργο του Κωνσταντίνου Μάρκελλου ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του συγγραφέα και πρωτότυπη μουσική του Λευτέρη Βενιάδη. Το έργο -με επιτηδευμένη αφέλεια- μιλάει για τα όρια και τις ανεπάρκειες της ανθρώπινης φύσης, τον φόβο του Θανάτου, την αναπόφευκτη φθορά σωμάτων και ιδεολογιών, την ενστικτώδη αντίδραση του ανθρώπου στην καταπίεση, στην χειραγώγηση και στην ανέχεια, φωτίζοντας την σύγκρουση ανάμεσα στην επιθυμία της ελευθερίας και στην αναγκαιότητα του “συνανήκειν”.

«Χορευτική Πανούκλα / Dancing Plague»
«Χορευτική Πανούκλα / Dancing Plague»

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συντελεστές:

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μάρκελλος

Σύμβουλος στη Δραματουργία: Ελένη Στεργίου

Πρωτότυπες Συνθέσεις: Λευτέρης Βενιάδης

Χορογραφίες-Επιμέλεια Κίνησης: Ηρώ Κόντη

Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού

Σχεδιασμός Φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βίβιαν Κραββαρίτη

Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου: Σοφία Μπαμπανιώτη

Βίντεο-Trailer: Κώστας Στάμου (Artlabor Productions)

Ηχοληψία: Μανώλης Ανδρεάδης

Φωτογραφίες παράστασης: Στέφανος Σάμιος

Γραφιστικά-Αφίσα-Banner: Χάρη Καρακουλίδου

Φωτογραφίες promo- αφίσας: Alex Kat

Μακιγιάζ: Olga Falei

Παραγωγή: Εταιρεία Τέχνης Ars Aeterna & Το Διάσημο Μικρούλι Τσίρκο – Εταιρεία Θεαμάτων

Επικοινωνία-Προβολή στα ΜΜΕ: Ανζελίκα Καψαμπέλη

 

Παίζουν: Ελένη Στεργίου, Γιάννης Μαστρογιάννης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Πάνος Ζουρνατζίδης, Ilya Algaer, Μυρτώ Παπά, Λευτέρης Βενιάδης, Βασίλης Ντοροβάτας, Κωνσταντίνος Μάρκελλος

Δείτε επίσης

Σύγχρονο θέατρο: «Ανάμεσα σε δύο κόσμους» του Ιβάν Τουργκένιεφ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη

Πηγή