Εάν δε βρεθεί λύση δε θα υπάρχει «μετά» για το Facebook στην Ευρώπη.

Η «Meta» πιέζει την Ευρώπη για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των Ευρωπαίων πολιτών και αναφέρει την ρητή απαγόρευση μεταφοράς τους σε άλλη Ήπειρο.

Η εταιρεία «Meta» δεν καλοβλέπει τους ευρωπαϊκούς νόμους, που αποσκοπούν στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών με τη διατήρηση των δεδομένων τους εντός της δικαιοδοσίας της ΕΕ.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι, η ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων εμποδίζουν, τη «Meta» στο να αποθηκεύει τα δεδομένα των Ευρωπαίων χρηστών σε αμερικανικούς servers.

Η μη δυνατότητα επεξεργασίας των δεδομένων των χρηστών μεταξύ των χωρών επιφέρει προβλήματα ζωτικής σημασίας για το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει η παροχή των στοχευμένων διαφημίσεων, με αποτέλεσμα τη μη ορθή λειτουργικότητας της.

Εάν, η εταιρεία δεν μπόρεσει να επιτύχει νέες συμφωνίες ανταλλαγής δεδομένων, απειλεί να εγκαταλείψει τη γηραιά ήπειρο συνολικά, με το «Facebook» και το «Instagram» να σταματούν οριστικά τη λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα η εταιρεία δηλώνει:

«Εάν δεν είμαστε σε θέση να μεταφέρουμε δεδομένα μεταξύ των χωρών και των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε ή εάν περιοριστεί η κοινή χρήση δεδομένων μεταξύ των προϊόντων και υπηρεσιών μας, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητά μας να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, τον τρόπο με τον οποίο παρέχουμε τις υπηρεσίες μας ή την ικανότητά μας να προσφέρουμε στοχευμένες διαφημίσεις”, αναφέρεται στη δήλωση. Στη συνέχεια, η Meta διευκρινίζει ότι πιστεύει ότι θα είναι σε θέση να επιτύχει νέες συμφωνίες το 2022, αλλά αν δεν τα καταφέρει, πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει ορισμένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Instagram, στην Ευρώπη».​

Διαβάστε περισσότερα:

Η Καμίλα Βαλίεβα βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία

Πηγή