Ξεκίνησαν οι προβες του έργου «Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο» στον φιλόξενο χώρο του filmme studio στο Βύρωνα. Το έργο της Marta Buchaca γράφτηκε το 2009 και μεταφέρθηκε στο κινηματογράφο το 2014 με μεγάλη επιτυχία, τώρα σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά, ετοιμάζεται να ανέβει στο Θέατρο 104 τέλη Γενάρη με τους: Αντώνη Γιαννακό, Νίνα Λαμπριανίδη, Βάγια Ματαφτσή.

Τι είναι αυτό που μπορεί να σε συνδέει με τον  άγνωστο διπλανό σου σε μια αίθουσα αναμονής;

Μια ιστορία όπου πίσω απο κάθε δράση, κάθε απορία και κάθε λέξη, ξετρυπώνει η κρίση των συναισθημάτων στις ανθρώπινες σχέσεις , πάσης φύσεως, στη σύγχρονη εποχή…

Η Άννα, ενα 12χρονο κορίτσι, ο Τζουζέπε ένας 56χρονος συνταξιούχος και η Λυδια, μια 29χρονη καθηγήτρια νοσηλεύονται στην εντατική, ύστερα απο τροχαίο ατύχημα που είχαν καθώς ταξίδευαν με το ίδιο αυτοκίνητο, με άγνωστο προορισμό.

Καμιά φορά ο πιο κοντινός σου άνθρωπος μπορεί να είναι ενας άγνωστος…

Οι συγγενείς τους ειδοποιούνται για το ατύχημα, δε γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά δε γνωρίζουν ούτε την ύπαρξη των άλλων επιβατών.

Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο της M. Buchaca έρχεται στο Θέατρο 104
Στιγμιότυπο από τις πρόβες της παράστασης «Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο» της M. Buchaca σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά

Μυστήριο, αγωνία και πολλά ερωτήματα ξεχειλίζουν έξω απο την εντατική μεταξυ της Τζουλια, του Τόνι και της Σάρα. Οι τρεις αυτοι άγνωστοι καλούνται να ξετυλίξουν ενα κουβάρι απο απορίες καθώς οι συγγενείς τους κρέμονται απο μια κλωστή ζωής και θανάτου. Άραγε, θα μάθουν τι σχέση είχαν μεταξύ τους; Tι μπορεί να συμβεί έξω απο μια ΜΕΘ; Kαι τι σχέσεις θα δημιουργήσουν εκείνοι όσο περιμένουν; Mέχρι το συγκλονιστικό τέλος, όλα είναι πιθάνα. Τίποτα δεν ειναι σιγουρο και τίποτα δε μπορει να επιβεβαιωθεί.

Εσύ, μπορείς να πιστέψεις τον διπλανό σου;
Συντελεστές παράστασης

  • Συγγραφέας: Μάρτα Μπουτσάκα
  • Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
  • Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς
  • Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέλλα Καράπτη
  • Πρωταγωνιστούν(αλφαβητικά): Αντώνης Γιαννακός, Νίνα Λαμπριανίδη, Βάγια Ματαφτσή
Πληροφορίες

  • Τοποθεσία: ΘΕΑΤΡΟ 104 – σκηνη BLACKBOX – (Ευμολπιδών 41, Αθήνα, πλησίων ΜΕΤΡΟ Κεραμεικού)
  • Πρεμιέρα: 17 Ιανουαρίου 2022
  • Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15
  • Facebook Page παράστασης

 

Διαβάστε περισσότερα θεατρικά νέα εδώ

Πηγή