Οι Αζάτι επιστρέφουν στην σκηνή του Faust την Κυριακή 20/2.

Η ανάγκη για έκφραση και δημιουργία γεννάει νέους καλλιτέχνες, όπως τους «Αζάτι», ένα νεοσύστατο μουσικό συγκρότημα που μας συστήθηκε πρόσφατα με τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Χάρτινος κόσμος καίγεται».

Μετά την πρώτη sold out εμφάνιση τους, τον Δεκέμβριο του ’21 στο Faust, επιστρέφουν στην σκηνή του Faust την Κυριακή 20/2.

Οι Αζάτι είναι ένα μουσικό σχήμα που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβρη του 2020 στην Αθήνα. Η μουσική τους αποτελεί προϊόν ανάμειξης ανατολικότροπων και δυτικότροπων μοτίβων, με βάση το ελληνικό έντεχνο τραγούδι.

Ο στίχος με τη σειρά του αντλεί στοιχεία από την ελληνική λογοτεχνία και ποίηση, με έμφαση στις αλληγορικές περιγραφές ιδεών και κοινωνικών φαινομένων.

Ο πρώτος δίσκος των Αζάτι

Τον Φλεβάρη του 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο κομμάτι τους, με τίτλο «Φραγκόσυκα», και τον Μάρτη το δεύτερο, με τίτλο «Χορός που γελά». Το φθινόπωρο του 2021 κυκλοφόρησε και η πρώτη τους πλήρης δισκογραφική δουλειά.

Η λέξη «αζάτι» συνδέεται με την απελευθέρωση από κάτι. Και είναι αυτή η απελευθέρωση που έχουμε τόσο ανάγκη, για να ξεφύγουμε από την αποπνικτική σιγή. Για να ξεφύγουμε από τους περιορισμούς του σήμερα και τα μοτίβα του χθες.

Για να βρούμε τις σωστές λέξεις και ημιτόνια, για να δώσουμε μορφή σε ιδέες και σκέψεις που φαντάζουν τόσο ζωντανές όσο και επίκαιρες. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν με την απελευθέρωση που συνοδεύει την αυθόρμητη έκφραση και η οποία, με τη σειρά της, αποτελεί το μόνο ειλικρινές όπλο του καλλιτέχνη.

Οι Αζάτι είναι οι:

Δανάη Γάτα – φωνή

Βασίλης Θεοδώρου – μπουζούκι, κιθάρα, φωνή

Μάνος Βουγιουκαλάκης – βιολί

Μάρω Παναγή – κρουστά

Μάνος Βλάχος – κοντραμπάσο

Κλέαρχος Θεοδώρου – ακουστική κιθάρα

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 21.00

FAUST Bar-Theatre-Arts

Αθηναΐδος 12, Αθήνα 105 60

Τηλ: 21 0323 4095

Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ

*Η είσοδος θα γίνεται μόνο κατόπιν κρατήσεων.

Διαβάστε περισσότερα:

«Κόκκαλο» έρχεται στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Πηγή