“Το Πάθος”: Η ιστορία ενός εθιστικού έρωτα από την Ντανιέλ Άρμπιντ

Μια χωρισμένη μητέρα (Λετίσια Ντος) ερωτεύεται με πάθος έναν γοητευτικό Ρώσο διπλωμάτη (Σεργκέι Πολούνιν). Είναι τόσο εθιστικός ο έρωτάς της για αυτόν που, όταν φεύγει για πάντα από τη Γαλλία επιστρέφοντας στη Ρωσία, εκείνη δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτή τη «στέρηση», αφού νιώθει ότι δεν υπάρχει ζωή, δεν υπάρχει αέρας να αναπνεύσει, χωρίς αυτόν.

Σενάριο: Ντανιέλ Άρμπιντ, Αννί Ερνώ (βιβλίο)
Σκηνοθεσία: 
Ντανιέλ Άρμπιντ
Πρωταγωνιστούν: 
Λετίσια Ντος, Σεργκέι Πολούνιν
Διάρκεια: 
99′

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο (best seller) της Αννί Ερνώ και η σκηνοθέτης το μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη  προκλητικά και θαρραλέα, γεγονός που καθιστά την ταινία ως την πιο ερωτική ταινία της χρονιάς. Τον Ρώσο διπλωμάτη υποδύεται ο σταρ του μπαλέτου της Ρωσίας, Σεργκέι Πολούνιν, ο οποίος «δένει» απίστευτα με την ευαίσθητη γαλλο-ελβετίδα πρωταγωνίστρια Λετίσια Ντος. Πάνω σε αυτήν τη χημεία των πρωταγωνιστών δούλεψε η Ντανιέλ Άρμπιντ και άφησε τα σώματα να μιλήσουν.
H παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο Φεστιβάλ Καννών, ενώ παρουσιάστηκε και στα φεστιβάλ του Τορόντο και Σαν Σεμπαστιάν.

Στο δια ταύτα: Μια φλογερή ταινία που μιλάει άφοβα για το ερωτικό πάθος και ως εκ τούτου για την εξάρτηση των σωμάτων σε μια ερωτική σχέση που γίνεται βασανιστική η απουσία του ενός. Όπως μας λέει και η ηρωίδα της ταινίας: «Στην αρχή, όταν ξυπνούσα, μου ήταν αδιάφορο αν θα ζούσα ή αν θα πέθαινα. Όλο μου το σώμα πονούσε από τη στέρηση».

Το τρέιλερ της ταινίας:

Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια Jane Marczewski

Πηγή