Η νέα ταινία της Αμάντα Κέρνελ «Το Ταξίδι» (Charter) κυκλοφορεί από τις 4 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από την Rosebud.21

Το Ταξίδι (Charter) – Η Υπόθεση

Τα όρια στα οποία μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει η μητρική αγάπη εξερευνά το εξαιρετικό αυτό κινηματογραφικό πορτρέτο μιας αμφιλεγόμενης γυναίκας, με την υπογραφή της πολλά υποσχόμενης σκηνοθέτιδος Αμάντα Κέρνελ. Παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Σάντανς και η επίσημη πρόταση της Σουηδίας για τα φετινά βραβεία Όσκαρ.

Η Άλις δεν έχει τα δυο της παιδιά εδώ και μήνες. Μετά από τη πρόσφατη δύσκολη διαδικασία διαζυγίου, ο πρώην σύζυγός της τα κρατάει μακριά της, στο βορρά της Σουηδίας, όσο αναμένεται η τελική δικαστική απόφαση για την κηδεμονία τους. Ο 8χρονος γιος της φαίνεται να αποζητά τη μητέρα του, ενώ η 14χρονη κόρη της μοιάζει να θέλει να την κάνει πέρα. Όταν, όμως, ο γιος της τής τηλεφωνεί μες στη νύχτα κλαίγοντας γοερά, η Άλις δε μπορεί να περιμένει άλλο.

Το Ταξίδι (Charter) - Η νέα ταινία της Αμάντα Κέρνελ
Το Ταξίδι (Charter) – Η νέα ταινία της Αμάντα Κέρνελ

Σε μια τελευταία, απέλπιδα προσπάθεια, η Άλις καταφτάνει για να δει τις ελπίδες για οικογενειακή επανασύνδεση να συντρίβονται. Τώρα μόνο ένα μονοπάτι παραμένει ανοιχτό για εκείνη: παρά το γεγονός ότι νομικά δεν το δικαιούται, και χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες των πράξεών της, η Άλις παίρνει τα, κάπως απρόθυμα, παιδιά και βρίσκει καταφύγιο σε ένα θέρετρο στις Κανάριες Νήσους.

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση για εκείνη έχει ξεκινήσει, η Άλις κάνει ό,τι μπορεί για να αναθερμάνει την αγάπη και την εμπιστοσύνη των παιδιών της, ενώ ξέρει ότι αν την ανακαλύψουν, κινδυνεύει να τα χάσει για πάντα. Όμως, κάνει ό,τι κάνει για εκείνη ή τα παιδιά της; Είναι το μητρικό ένστικτο που μιλάει ή απλώς αισθάνεται ότι πρέπει να δείξει ότι νοιάζεται;

Η σκηνοθέτης

Η Σουηδή Αμάντα Κέρνελ συνεχίζει την πολλά υποσχόμενη καριέρα της μετά την «Καταγωγή των Σάμι» χτίζοντας ένα τολμηρό, γεμάτο σασπένς πορτρέτο γύρω από μια μητέρα με πολλές πτυχές και εξίσου πολλές ατέλειες, το οποίο όχι μόνο συλλαμβάνει εξαιρετικά την υποβόσκουσα τοξικότητα που γεννιέται με τη διάλυση μιας οικογένειας, αλλά και τη διχασμένη ψυχολογία που μπορεί να έχει μια μητέρα όταν καλείται να επιλέξει ανάμεσα στα παιδιά της και ό,τι άλλο διαμορφώνει την ταυτότητά της.

Το Ταξίδι (Charter) - Η αφίσα της ταινίας
Το Ταξίδι (Charter) – Η νέα ταινία της Αμάντα Κέρνελ
Πληροφορίες – «Το Ταξίδι» (Charter)

  • Σκηνοθεσία: Αμάντα Κέρνελ
  • Σενάριο: Αμάντα Κέρνελ
  • Ηθοποιοί: Άνε Νταλ Τορπ, Σβέριρ Γκούντνασον, Τρόι Λούντκβιστ, Τιντίν Πόγκατς Σάρι
  • Διάρκεια: 94 λεπτά
  • Διανομή: Rosebud.21

Trailer


Διαβάστε περισσότερα Νέα εδώ

Πηγή