Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, η μεγαλύτερη νεανική και παιδική γιορτή της χώρας. Θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου.

Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία και τους αντικειμενικούς περιορισμούς στις συναθροίσεις κοινού (μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας).

Με τη σύμφωνη γνώμη των συνδιοργανωτών φορέων του θεσμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Νεανικού Πλάνου. Αποφασίσαμε να μην υποδεχθούμε καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να μην ανοίξουμε αίθουσες για το ευρύ κοινό όπως κάθε χρόνο.

Θα διαγωνιστούν 90 ταινίες για όλες τις ηλικίες από 47 χώρες. Στο πλαίσιο της 20ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio. Θα προβληθούν 186 κινηματογραφικές δημιουργίες παιδιών και νέων από όλο τον κόσμο. Θα ακολουθήσουν αφιερώματα και βραβεύσεις.

Όλες οι ταινίες θα προβληθούν δωρεάν.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν φυσικές προβολές σε επιλεγμένα σχολεία του νομού Ηλείας, με αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

*Σε επιλεγμένα σχολεία του νομού Ηλείας, δημιουργούμε μικρές κινηματογραφικές «κυψέλες». Τηρούμε αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας όπως αυτά ισχύουν για τους χώρους εκπαίδευσης, προκειμένου να δώσουμε τη χαρά στα παιδιά να παρακολουθήσουν ζωντανά τις ταινίες που θα επιλέξουν (αν οι συνθήκες το επιτρέψουν).

Η πανδημία μας επέβαλε άλλους ρυθμούς

Η πανδημία, δυστυχώς, μας επέβαλε άλλους ρυθμούς. Η επετειακή Camera Zizanio υποχρεωτικά θα διεξαχθεί διαδικτυακά χωρίς τη φυσική παρουσία των φίλων μας από το εξωτερικό. Αυτό δεν θα μας εμποδίσει να οργανώσουμε μια μεγάλη διαδικτυακή γιορτή όπου παλιοί και νέοι φίλοι, θα παρέμβουν μεταφέροντας τις εντυπώσεις, τα συναισθήματα και τις ευχές τους.

Οι ταινίες που υποβλήθηκαν φέτος είναι σαφώς λιγότερες από τις περυσινές που είχαν φτάσει τις δυο χιλιάδες. Η πανδημία, που υποχρέωσε τα σχολεία να διακόψουν για μεγάλο διάστημα τη λειτουργία τους, εμπόδισε τις κινηματογραφικές ομάδες να δουλέψουν και να παράγουν ταινίες.

Παρ’ όλα αυτά οι ταινίες που υποβλήθηκαν έφτασαν τις 1.400! Πολλές από αυτές δημιουργήθηκαν σε συνθήκες «LockDown» και μας μεταφέρουν μια πολύ ενδιαφέρουσα πλευρά της πανδημίας και των αντιδράσεων των νέων διεθνώς. Παράλληλα αποτελούν έκφραση της αδάμαστης δημιουργικότητας και ευρηματικότητας των νέων που ξεπερνά κάθε εμπόδιο.

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

Διαβάστε περισσότερα για τον Κινηματογράφο εδώ

Πηγή