Το Animasyros προσαρμόζεται στις παρούσες συνθήκες και παρουσιάζει μία σειρά διαδικτυακών προβολών και πρωτότυπων εργαστηρίων, για όλες τις ηλικιακές ομάδες συμμετεχόντων, διαφορετικών θεματικών και τεχνικών. Έχοντας ως δεδομένο ότι το animation είναι κατεξοχήν ψηφιακή τέχνη, το Animasyros έχει ως στόχο να δώσει νέες προοπτικές. Διατηρώντας ενεργό όλο το δίκτυο του (τους δημιουργούς, τους εκπαιδευτές, την ομάδα παραγωγής).

AnimaXmas 2020: Κινούμενες Ευχές από τη Σύρο

Η Σύρος, πρωτεύουσα των Κυκλάδων, γίνεται το επίκεντρο του χριστουγεννιάτικου online εκπαιδευτικού εργαστηρίου!

Φέτος τα Χριστούγεννα οι ευχές ξεκινούν από τη Σύρο και ταξιδεύουν για τους αγαπημένους μας στην Ελλάδα και τον κόσμο. Εικόνες από το μοναδικής ομορφιάς νησί που γέννησε το Animasyros ζωντανεύουν και γίνονται κινούμενες χριστουγεννιάτικες κάρτες. Στο επιγραμμικό (online) εργαστήριο stopmotion animation που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020, στις 14:00 – 17:00, με τις εκπαιδεύτριες Χριστίνα Ντεπιάν και Ιωάννα Γιακουμάτου. Παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν εξ αποστάσεως τη δική τους ψηφιακή χριστουγεννιάτικη κάρτα με απλά υλικά και μια έξυπνη ψηφιακή συσκευή (τηλέφωνο ή ταμπλέτα). Μετά το τέλος του εργαστηρίου, οι ομορφότερες κάρτες θα ενωθούν σε μια ταινία κινούμενης εικόνας με την οποία θα ευχηθούμε σε όλους/ες Χρόνια Πολλά!

Δωρεάν δήλωση συμμετοχής: έως τις 14 Δεκεμβρίου 2020 στο [email protected] (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.)

Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές / τριες Δ’ Δημοτικού έως Β’ Γυμνασίου, και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσα από την Πλατφόρμα zoom με ταυτόχρονη αναμετάδοση στη σελίδα Facebook του Animasyros.

Το εργαστήριο υλοποιείται με πρωτοβουλία & χρηματοδότηση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Πάγιος υποστηρικτής εκπαιδευτικών δράσεων Animasyros: Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

Xmas Animasyros Edition στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!

Σάββατο 26/12/2020 και Σάββατο 02/01/2021 | Ώρα έναρξης: 12:00 | Διαδικτυακή Εκδήλωση

Το Animasyros έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φέρνοντας μαζί του βραβευμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους από όλον τον κόσμο. Το θαύμα των Χριστουγέννων, η αξία της αλληλεγγύης, ο σεβασμός στο περιβάλλον, ο πλούτος της διαφορετικότητας, η αγάπη για τη θάλασσα. Και άλλες ιστορίες animation σε δύο διαφορετικά προγράμματα προβολών (διάρκειας 90 λεπτών) για τα παιδιά και όλη την οικογένεια. Συνδεθείτε στην ιστοσελίδα του θεάτρου και απολαύστε την μαγεία του Χριστουγεννιάτικου Animasyros!

Μετά την πρώτη τους προβολή οι εκδηλώσεις θα παραμείνουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά δίνοντας την ευκαιρία για επαναληπτικές θεάσεις.

Συνεργασία ΕΚΟΜΕ – Animasyros: Η εκπαίδευση στο επίκεντρο

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΕΚΟΜΕ), αποτελεί πλέον τον πάγιο υποστηρικτή εκπαιδευτικών δράσεων του Animasyros. Σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας των δύο φορέων θα διοργανωθούν έως τον Ιούνιο του 2021, έξι (6) επιγραμμικά (online). Επίσης φυσικά εργαστήρια κινουμένων σχεδίων με πρωτοβουλία του Animasyros και υποστηριζόμενα με την επιστημονική εποπτεία του ΕΚΟΜΕ.

Όλες οι ταινίες που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Animasyros από το 2010 έως και σήμερα. Θα αποτελέσουν μέρος του εθνικού οπτικοακουστικού αποθετηρίου του ΕΚΟΜΕ. Πρόκειται για περισσότερες από 60 ταινίες ποικίλης θεματολογίας που φτιάχτηκαν με το συντονισμό των έμπειρων εκπαιδευτών του δικτύου του. Καθώς και διαφόρων ομάδων- στόχων, όπως παιδιά, έφηβοι, ηλικιωμένοι, ΑμεΑ και ευάλωτες ομάδες (οροθετικοί, πρώην εξαρτημένα άτομα κά). Μία σημαντική πρωτοβουλία που ενισχύει τη σημασία του κλάδου του Animation στην Ελλάδα.

Δείτε μερικά από τα ευφάνταστα βίντεο:

Εργαστήριο Animasyros 13 (2020) – “Animated καλλιγραφία”

Εργαστήριο Animasyros 12 (2019) – “Ρεμπετόγατες”

Εργαστήριο Animasyros 12 (2019) – “Το ταξίδι των μικροπλαστικών”

Μια διεθνής συνεργασία: International Centre of Films for Children & Youth

Ο Πρόεδρος του Animasyros μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης για τον Παιδικό και Εφηβικό Κινηματογράφο CIFEJ (International Centre of Films for Children & Youth).

Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 28.11.2020 ο Πρόεδρος του Animasyros Βασίλης Καραμητσάνης επανεκλέχθηκε πρώτος σε ψήφους ανάμεσα σε άλλους 11 υποψηφίους από όλο τον κόσμο για το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης. Η CIFEJ είναι μια διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται ήδη από το 1955 ως το μοναδικό παγκόσμιο δίκτυο επαγγελματιών οπτικοακουστικών μέσων που εργάζονται για παιδιά και νέους. Κύριος στόχος της CIFEJ είναι η προώθηση της παραγωγής σύγχρονης οπτικοακουστικής δημιουργίας για παιδιά και νέους με έμφαση, μεταξύ άλλων, στην ανάδειξη πολιτισμική διαφορετικότητα και την οπτικοακουστική εκπαίδευση.

Το site του Animasyros (International – Animation – Festival)

Διαβάστε περισσότερα νέα για το comic-animation εδώ.

Πηγή