Το In Fading Light των Tania Giannouli Trio κυκλοφορεί από τις 17 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η μουσική εταιρεία Rattle records. Το νέο μουσικό άλμπουμ της μπάντας διανέμεται σε ψηφιακή μορφή.

Το Tania Giannouli Trio εμφανίστηκε για πρώτη φορά μαζί στο θρυλικό Jazzfest Berlin το 2018. Το περιοδικό Downbeat με την ευκαιρία αυτής της εμφάνισης περιέγραψε τη μουσική τους ως «μελωδίες συναρπαστικές με μια ορμητική δυναμική που ρέει ασταμάτητα… όπως το όνειρο του Manfred Eicher για διακοπές στη Μεσόγειο».

Το γερμανικό περιοδικό Jazzhetik συμπεριέλαβε τη συναυλία μεταξύ των καλύτερων του 2018, ενώ το All About Jazz επέλεξε τις συναυλίες τους στο Wonderfeel Festival και το Zomer Fits Jazz Tour ως τις κορυφαίες για το 2019. Το τρίο έχει ήδη κλείσει συναυλίες στο Jazzahead Festival, και στο διεθνούς φήμης November Music Festival για το 2021.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ και να το αγοράσετε εδώ

Τάνια Γιαννούλη

Πιανίστα, συνθέτης και bandleader, η Τάνια Γιαννούλη είναι μια από τις πιο δυναμικές και ζωτικές ενεργητικές «φωνές» της σύγχρονης ευρωπαϊκής μουσικής σήμερα. Μία μουσικός με κλασική παιδεία που συχνά χρησιμοποιεί τον αυτοσχεδιασμό στη μουσική της. Τα τρία άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει στο Νεοζηλανδικό art-music label, Rattle – Forest Stories (2012, με τον Paulo Chagas), Transcendence (2015, με το ensemble της ) και Rewa (2018, με τον Maori instruments εκτελεστή, Rob Thorne) – έχουν αναγνωριστεί διεθνώς, με το Transcendence να λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές και να χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο σημαντικά ελληνικά άλμπουμ της δεκαετίας και το Rewa ως μια μοναδική και εμπνευσμένη συνεργασία.

«Το ούτι και η τρομπέτα είναι δύο από τα αγαπημένα μου όργανα, ο Ανδρέας και ο Κυριάκος είναι καταπληκτικοί μουσικοί και η συνεργασία μαζί τους μου έδωσε μεγάλη χαρά. Ένα τρίο με αυτά τα όργανα είναι ασυνήθιστο, αλλά ήθελα να εξερευνήσω τις ιδιαίτερες υφές, τονικότητες και συναισθηματικούς συντονισμούς που προσφέρει αυτός ο συνδυασμός οργάνων.

Παρά τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο μας σήμερα, οι άνθρωποι χρειάζονται τη μουσική. Χρειάζονται την τέχνη. Η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια. Είναι απαραίτητη για την ψυχολογία μας, για τη διατήρηση της υγείας μας τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, της ισορροπίας μας, συναισθηματικά, πνευματικά και πολιτικά. Η μουσική σε αυτό το άλμπουμ είναι μια έκφραση αγάπης, ελπίδας και συμπόνιας, μία έκκληση για κατανόηση, καλοσύνη και ανάγκη να σεβαστούμε και να αγκαλιάσουμε την κοινή μας αλληλοσύνδεση.»
Τάνια Γιαννούλη, Νοέμβριος 2020

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος

Ο Ανδρέας έχει συνεργαστεί με έναν εντυπωσιακό αριθμό κορυφαίων Ευρωπαίων καλλιτεχνών, έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 60 άλμπουμ και εμφανίζεται πολύ συχνά σε φεστιβάλ. Κάθε καλοκαίρι διοργανώνει εργαστήρια στην Πάρο ως μέλος της Mediterranean Artists Masters Academy. Το 2015 κυκλοφόρησε το Anicca, ένα άλμπουμ με ξεχωριστό μεσογειακό ήχο, ενώ ακολούθησε το 2017 ένα άλμπουμ ambient μουσικής, Polypala, One Inch of Love.

Κυριάκος Ταπάκης

Ο Κυριάκος σπούδασε ούτι κοντά σε σπουδαίους μουσικούς, τον Απέργη, τον Αρβανίτη, τον Γεωργίνη και την Παπαδοπούλου. Θεωρείται ένας από τους πιο καλούς δασκάλους στο ούτι. Xαίρει μεγάλης εκτίμησης στην μουσική κοινότητα και έχει ηχογραφήσει και παίξει με πολλούς διεθνείς καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα: τον Σωκράτη Σινόπουλο, την Κατερίνα Παπαδοπούλου, την Δόμνα Σαμίου, τον Χρόνη Αϊδωνίδη, τον Πετρολούκα Χαλκιά, Nedyalko Nedyalkov, τον Ψαραντώνη, τη Σαββίνα Γιαννάτου, τον Ross Daly, τον David Lynch και την Έλλη Πασπάλα.

Rattle Records

Η Rattle Records ιδρύθηκε το 1991. Επιδιώκει να παρέχει μια εμπνευσμένη πλατφόρμα για την πολυπολιτισμικότητα και την ποικιλομορφία, της μοναδικής μουσικής από τη Νέα Ζηλανδία. Ο προσεκτικά επιμελημένος κατάλογός της, διαθέτει πολλά βραβευμένα και αναγνωρισμένα άλμπουμ καλλιτεχνών που τολμούν να χαράξουν το δικό τους μονοπάτι. Νέα μουσική, για ανοιχτά αυτιά.

Για το «In Fading Light» έγραψαν ήδη στον διεθνή τύπο.

London Jazz News (UK):
“Tania Giannouli Trio’s meditative weave can, in the right hour, be transportive (if, at times, edgy).”

Salt Peanuts* (NOR):
“The atmosphere of «In Fading Light» is somber, and the interplay is reserved, spacious, and patient, and each song is delivered with impressive elegance. But there’s more in Giannouli’s music. There is a strong sense of compassion, love, and hope in this trio balanced and even kind manner of articulating each song (…) Don’t miss this rare gem!”

Jazzradar (NL):
“This unmissable album is full of intriguing elegance, exciting rhythms and passing undulating landscapes. Never a dull moment.”

Πληροφορίες

 • Πιάνο: Tάνια Γιαννούλη
 • Τρομπέτα: Ανδρέας Πολυζογόπουλος
 • Ούτι: Κυριάκος Ταπάκης
 • Παραγωγή: Τάνια Γιαννούλη και Σάββας Λαζαρίδης
 • Ηχογράφηση: Νίκος Κόλλιας (Antart Studio)
  και Βαγγέλης Κατσουλής (Spectrum Recording Studio)
 • Επιμέλεια: Κώστας Μπόκος (Studio 19)
 • Διευθύνων: Steve Garden (Garden Shed)
 • Φωτογραφία: Σάββας Λαζαρίδης
 • Σχεδιασμός: UnkleFranc
 • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Νοεμβρίου 2020
Διαβάστε περισσότερα νέα μουσικής, εδώ

Πηγή