Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών, οι ιδιαίτερες συνθήκες καθημερινότητας, λόγω του Covid 19, μας επιβάλλουν φέτος να τα ζήσουμε διαφορετικά. Παρόλα αυτά, καθημερινά τα Social Media πλημμυρίζουν από φωτογραφίες με στολισμένα δέντρα και σπίτια «υπερπαραγωγή». Το όμορφο γιορτινό σκηνικό πλαισιώνουν τα χαρούμενα, χαμογελαστά πρόσωπα μικρών και μεγάλων.

Πλήθος χρηστών αγωνιούν, για το πως θα αναπληρώσουν τα όσα τους στερεί από τα Χριστούγεννα αυτή η πρωτόγνωρη πραγματικότητα. Αγωνιούν τόσο πολύ που ξεχνούν. Ξεχνούν ότι εκεί έξω φέτος τα Χριστούγεννα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πολλοί άνθρωποι θα στερούνται ουσιαστικότερα πράγματα.

Φέτος τα Χριστούγεννα ας στολίσουμε τις καρδιές μας!
Φέτος τα Χριστούγεννα ας στολίσουμε τις καρδιές μας!
Χριστούγεννα και lockdown

Το lockdown δεν μεταφράζεται για όλους μονάχα ως στέρηση διασκέδασης, συναναστροφής με αγαπημένα πρόσωπα και βόλτας στα μαγαζιά. Φέτος περισσότερο από ποτέ θα υπάρξουν άνθρωποι, που αυτές τις άγιες μέρες θα στερούνται, ακόμη και τα απαραίτητα. Παιδάκια που δεν θα λάβουν κανένα δώρο, για να ζεστάνει την καρδιά τους και να ανθίσει το χαμόγελο στο παιδικό τους προσωπάκι. Ένα προσωπάκι που πολύ πιθανό θα είναι παγωμένο από την έλλειψη θέρμανσης. Θλιμμένο, γιατί φέτος ο Άγιος Βασίλης δεν θα σταματήσει στη δική του πόρτα. Μεγαλύτερη, όμως, θα είναι η απόγνωση των γονέων του, που θα βλέπουν τα παιδικά του μάτια βυθισμένα στη δυστυχία, ανήμποροι να κάνουν κάτι.

Τα πρότυπα του σύγχρονου Δυτικού κόσμου προβάλλουν ως δεδομένη την ευτυχία τις γιορτές. Μια ευτυχία που ως βάση έχει τα υλικά αγαθά.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι, που τα στερούνται να βουλιάζουν ολοένα και περισσότερο στην θλίψη και την απελπισία.

Φέτος τα Χριστούγεννα γίνε εσύ ο Άγιος Βασίλης
Φέτος τα Χριστούγεννα γίνε εσύ ο Άγιος Βασίλης
Φέτος τα Χριστούγεννα γίνε εσύ ο Άγιος Βασίλης

Είναι στο χέρι σου να κάνεις κάτι για αυτό! Φέτος τα Χριστούγεννα διέθεσε αλλιώς τα χρήματα που θα σου περισσέψουν, εξαιτίας των περιορισμών.

Γίνε εσύ ο Άγιος Βασίλης μια οικογένειας, που το έχει ανάγκη και χάρισε τους το «Όνειρο των Χριστουγέννων».  Μοιράσου, ακόμη και το υστέρημά σου. Οι εποχές δεν είναι εύκολες για κανέναν, αλλά αφού θα φτιάξεις γλυκά δώσε μερικά και σε μια οικογένεια που έχει ανάγκη. Βγάλε λίγα από τα αμέτρητα στολίδια που πνίγουν ασφυκτικά το δέντρο, τους τοίχους και τα τραπεζάκια του σπιτιού σου. Βάλε τα σε μια όμορφη τσάντα μαζί με τα γλυκά. Συμπλήρωσε και μερικά από τα πολλά πράγματα, που γεμίζουν τα ντουλάπια σου και βγες στην παγωμένη νύχτα. Άσε το κρύο να σου χαϊδέψει το πρόσωπο, ώστε να νιώσεις πιο έντονα τη ζεστασιά που θα αρχίσει να πλημμυρίζει την καρδιά σου.

Χάρισε σε ένα σπίτι το «Θαύμα των Χριστουγέννων»
Χάρισε σε ένα σπίτι το «Θαύμα των Χριστουγέννων»
Χάρισε σε ένα σπίτι το «Θαύμα των Χριστουγέννων»

Άσε το δρόμο να σε οδηγήσει έξω από την πόρτα ενός σπιτιού, που έχει ανάγκη το «Θαύμα των Χριστουγέννων». Άσε τις τσάντες σου, χτύπα την πόρτα και ύστερα βάλε στα πόδια σου φτερά. Αυτές οι πράξεις χάνουν το νόημα τους, αν περιμένεις να λάβεις ευχαριστίες. Σκοπός σου είναι να κάνεις αυτούς τους ανθρώπους χαρούμενους, όχι να τους φέρεις σε δύσκολη θέση. Μην μοιραστείς με κανέναν αυτό σου το μυστικό. Κράτησε το βαθιά στην καρδιά σου σαν το πιο όμορφο Χριστουγεννιάτικο στολίδι.

Επανέλαβε αυτή σου την πράξη, όσο πιο πολλές φορές σου επιτρέπουν οι δυνατότητες σου. Σημασία δεν έχει ο αριθμός ή η οικονομική αξία αυτών που θα προσφέρεις, αλλά η πράξη. Η χαρά της προσφοράς, που θα κερδίσεις εσύ και η ευτυχία που θα χαρίσεις, δείχνοντας σε κάποιους ανθρώπους που υποφέρουν, ότι κάποιος τους σκέφτηκε. Μετά από κάτι τέτοιο σίγουρα θα θυμάσαι για πάντα τα φετινά Χριστούγεννα, γιατί εκτός από το δέντρο και το σπίτι σου θα έχεις στολίσει και την καρδιά σου με το πιο λαμπερό και ανεκτίμητο στολίδι του κόσμου. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Πηγή