Την οργισμένη αντίδραση του τραγουδιστή των Πυξ Λαξ, Φίλιππου Πλιάτσικα, προκάλεσαν αναφορές στα social media που συνέδεαν τους Πυξ Λαξ με τις πράξεις του καταδικασθέντα για παιδοφιλία πρώην συνεργάτη τους, είδηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα. Ο ίδιος ο Πλιάτσικας τοποθετήθηκε μέσα από μια ανάρτησή του στο Facebook.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φίλιππος Πλιάτσικας έγραψε:

«Ακούσαμε και διαβάσαμε αρκετά στην προσπάθεια που έκανε ο καθένας ή η καθεμία να γλύψει λίγο από το κοκαλάκι της δημοσιότητας χρησιμοποιώντας το όνομα της μπάντας, θα πούμε δυο τελευταία λόγια και θα τελειώσουμε μ’ όλη αυτή την παράνοια.

Από τη στιγμή που πριν λίγες μέρες μάθαμε γι’ αυτή την θλιβερή ιστορία έχουμε συγκλονιστεί ως άνθρωποι και ως γονείς στον υπερθετικό βαθμό. Όπως και κάθε φορά που μαθαίνουμε κάτι ανάλογο και πάντοτε τασσόμασταν με τα θύματα κι όχι με τους θύτες. Από κει και πέρα δεν θα απολογηθούμε στον κάθε άρρωστο του πληκτρολογίου για τις τυχόν πράξεις όλων των πρώην συνεργατών, των κηπουρών ή των υδραυλικών που κατά καιρούς έχουν περάσει δίπλα μας. Εμείς κάναμε μουσική παρθένα και αγνά. Ακόμα και τώρα μετά από τόσα χρόνια μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε μουσική. Η μπάντα αυτή ξεκίνησε από υπόγεια και μικρά μουσικά καφέ χτίζοντας μια σχέση σεβασμού με τον κόσμο μέχρι να φτάσει να παίξει στο Ολυμπιακό στάδιο.

Δεν έγινε φορετή από κανένα ευγενικό χορηγό. Και δεν θα ανεχτεί από δω και μπρος να γίνεται σύνδεση του ονόματος της με τέτοιες ειδεχθείς κι αποκρουστικές πράξεις για να υπάρχουν νούμερα και λαϊκ ή για να συγκαλυφθούν αλλά θέματα από το φως της δημοσιότητας. Από χρέος προς τον εαυτό μας, την ιστορία μας, τους νυν συνεργάτες μας, τον αληθινό ντράμερ μας εδώ και χρόνια που είναι ένας εξαιρετικός μουσικός και άνθρωπος, όποιος ξανασυνδέσει ή υπονοήσει σύνδεση του ονόματος του συγκροτήματος με οποιαδήποτε τέτοια ειδεχθή πράξη που καμία σχέση δεν είχαμε ούτε θα είχαμε ποτέ τη δυνατότητα να γνωρίζουμε, θα μας βρει απέναντι με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Ήδη έχει δρομολογηθεί η νομική μας προστασία.

Γιατί εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε στα τραγούδια, στη μουσική, στους ερωτευμένους ανθρώπους, στα συναισθήματα, στην ανθρωπιά».

Πηγή