Δύσκολες οικονομικές συνθήκες βιώνουν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού όλοι όσοι εργάζονται στον καλλιτεχνικό χώρο, αφού τα θέατρα και τα μαγαζιά είναι κλειστά σχεδόν έναν χρόνο, με ένα πολύ μικρό διάλειμμα το καλοκαίρι.

Έτσι με μία επιστολή τους 400 Έλληνες καταξιωμένοι καλλιτέχνες ζητούν, μέσω επιστολής του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών, να αμείβονται κάθε φορά που εμφανίζονται σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα. Πρόεδρος του σωματείου των τραγουδιστών είναι η Γιώτα Νέγκα. Το αίτημα γίνεται τώρα, καθώς την περίοδο των γιορτών η ζήτηση των τραγουδιστών σε τηλεοπτικές εκπομπές είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το οποίο παρουσιάστηκε στην πρωινή εκπομπή «Happy Day», την ανακοίνωση υπογράφουν τρανταχτά ονόματα του μουσικού πενταγράμμου όπως η Χάρις Αλεξίου, η Άννα Βίσση, η Γλυκερία, η Πέγκυ Ζήνα, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Νίκος Βέρτης, η Ήβη Αδάμου, ο Κώστας Μαρτάκης, ο Χρήστος Μάστορας, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η Άντζελα Δημητρίου, ο Κωστής Μαραβέγιας και πολλοί άλλοι. 

Στις 30 Νοεμβρίου η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση ότι θα πληρώνει τους καλλιτέχνες που θα εμφανίζονται στις τέσσερις εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης με υψηλότερη αμοιβή το ποσό των 300 ευρώ στον καθέναν και 1000 ευρώ θα δίνεται συνολικά ανά εκπομπή.

Πηγή: allyou.gr

Πηγή