Και ενώ όλα τα μεγάλα φεστιβάλ ανανεώνουν το ραντεβού τους για του χρόνου, οι συναυλίες που θα επιτρέπονται με περιορισμένο αριθμό παρευρισκομένων από 28 Μαΐου στη χώρα μας, δίνουν μια μικρή ανάσα σε όσους από εμάς μας έχουν λείψει οι συναυλίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε καλά νέα, μιας και θα δούμε τον Brian Eno με τον Roger Eno ζωντανά την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Περισσότερες πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων, αναμένονται σύντομα.

Τα αδέλφια Brian Eno και Roger Eno ηχογραφούν μαζί από το 1983. Συνεργάστηκαν για πρώτη φορά μαζί με τον Daniel Lanois στο σάουντρακ του For All Mannkind, του θρυλικού ντοκιμαντέρ του Al Reinert για την προσγείωση του Apollo στο φεγγάρι, το οποίο κυκλοφόρησε ως άλμπουμ με τίτλο Apollo: Atmospheres and Soundtracks και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Επιπλέον, έχουν γράψει μουσική για τις ταινίες Dune (1984) και Όπερα (1987) και ήταν υποψήφιοι για BAFTA για τη μουσική τους στη σειρά MrWroes Virgins (1993) του Danny Boyle. To 2020 κυκλοφόρησε από τη σημαντική δισκογραφική Deutsche Grammophon το πρώτο κοινό άλμπουμ τους, Mixing Colours, το οποίο και έλαβε εξαιρετικές κριτικές. Ακολούθησε, λίγους μήνες αργότερα, ένα EP με έξι κομμάτια, το Luminous.

Στο Ηρώδειο, θα απολαύσουμε μια θεαματική συναυλία, με τα δύο αδέλφια να συνθέτουν ατμοσφαιρικά μουσικά τοπία στο εμβληματικό ρωμαϊκό Ωδείο. Πρόκειται για ένα μοναδικό μουσικό γεγονός, καθώς οι δύο δημιουργοί εμφανίζονται για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής, ενώ θα είναι και από τις σπάνιες ζωντανές εμφανίσεις του Brian Eno.

Πηγή