Το ρομαντικό δράμα Empire of Light, με πρωταγωνιστές τη βραβευμένη με Όσκαρ Olivia Colman (The Lost Daughter) και τον βραβευμένο με BAFTA Micheal Ward (Top Boy) αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες στις 9 Δεκεμβρίου.

Η ταινία Empire of Light από τον βραβευμένο με Όσκαρ σεναριογράφο-σκηνοθέτη Σαμ Μέντες (1917) διαδραματίζεται μέσα και γύρω από έναν ξεθωριασμένο παλιό κινηματογράφο σε μια αγγλική παραλιακή πόλη στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Πρωταγωνιστές του είναι η Χίλαρι (Κόλμαν), μια διευθύντρια του κινηματογράφου που παλεύει με την ψυχική της υγεία, και ο Στίβεν (Γουόρντ), ένας νέος υπάλληλος που λαχταρά να ξεφύγει από αυτή την επαρχιακή πόλη στην οποία αντιμετωπίζει καθημερινά αντιξοότητες. Τόσο η Hilary όσο και ο Stephen βρίσκουν μια αίσθηση του ανήκειν μέσα από την απίθανη και τρυφερή σχέση τους και έρχονται να βιώσουν τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής, του κινηματογράφου και της κοινότητας.

Οι λεπτομέρειες για την πλοκή του Empire Of Light είναι λιγοστές. Το τρέιλερ φαίνεται να συνδέει την αγάπη μεταξύ του χαρακτήρα της Olivia Colman και εκείνου που υποδύεται ο Micheal Ward με τη μαγεία του κινηματογράφου.

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Mendes και Colman συνεργάζονται για την ταινία με τους επίσης βραβευμένους με Όσκαρ Colin Firth, τον κινηματογραφιστή Roger Deakins και τους μουσικούς Trent Reznor και Atticus Ross.

Αυτή θα είναι η πρώτη ταινία του Μέντες μετά το 1917 που ήταν υποψήφιο για Όσκαρ και η πρώτη φορά που θα συνεργαστεί με την Κόλμαν. Το δράμα είναι γραμμένο από τον Mendes, το πρώτο του σόλο σενάριο. Ο ίδιος είναι επίσης παραγωγός.

Δείτε το τρέιλερ  της ταινίας Empire Of Light:

Διαβάστε περισσότερα:

Taboo: Ο Τομ Χάρντι επιστρέφει στη σκοτεινή σειρά του BBC

Πηγή