«Φτερά έκανε» το φινάλε της γνωστής, καλτ ταινίας των 90s Fight Club στην Κίνα.

Εντύπωση προκάλεσε στους σινεφίλ της Κίνας το διαφορετικό φινάλε της ταινίας Fight Club που δεν ομοίαζε πουθενά με το  πασίγνωστο «δυτικό τέλος» του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Φίντσερ. Η εκδοχή που είναι διαθέσιμη στην streaming πλατφότμα «Tencent Video» αλλοιώνει το μήνυμα της ταινίας σε βαθμό που έγινε αντιληπτό από τους θεατές.

Τα αντιεξουσιαστικά μηνύματα που προβάλλονται στο τέλος της ταινίας φαίνεται να ενοχλούν τις αρχές της Κίνας ,παρόλα αυτά δεν υπάρχει ακόμη επίσημη απάντηση από την κινέζικη πλατφόρμα.

Στην τελευταία σκηνή, ο ανώνυμος  αφηγητής-πρωταγωνιστής (Έντουαρντ Νόρτον) στέκεται με την κοπέλα του, την οποία υποδύεται η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, καθώς παρακολουθούν εκρηκτικά να ανατινάζουν ένα σύμπλεγμα ουρανοξυστών – όλα αυτά αποτελούν μέρος του σχεδίου, που αρχικά παρουσιάστηκε στο κοινό ως το σχέδιο του Τάιλερ (Μπραντ Πιτ) – με στόχο να καταστρέψει τον καταναλωτισμό, σβήνοντας τις καταγραφές και τα χρέη προς τις τράπεζες .

Η κινέζικη εκδοχή έχει μια τελείως διαφορετική ματιά. Η σκηνή της έκρηξης αντικαθίσταται με μια μαύρη οθόνη και τον επίλογο που γράφει: «Η αστυνομία κατάλαβε γρήγορα όλο το σχέδιο και συνέλαβε όλους τους εγκληματίες, αποτρέποντας με επιτυχία την έκρηξη της βόμβας». Μετά αναφέρει ότι ο Τάιλερ – φανταστικός φίλος του αφηγητή – στάλθηκε σε ψυχιατρείο για θεραπεία και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο».

Ένα στιγμιότυπο οθόνης της λεζάντας στην επεξεργασμένη έκδοση του "Fight Club", που διατίθεται στο Tencent Video στην Κίνα.
Ένα στιγμιότυπο οθόνης της λεζάντας στην επεξεργασμένη έκδοση του «Fight Club», που διατίθεται στο Tencent Video στην Κίνα.

Φωτογραφίες

Πηγή