Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τροποποιεί το πρόγραμμα των δράσεων του OpenPlan, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης τoυ Covid-19.

Διαδικτυακά συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα τρία εργαστήρια:

1) Το γεμάτο έμπνευση από τη μορφή της Ιφιγένειας, εργαστήριο μόδας Morphés με την Ιωάννα Κουρμπέλα.

2) Το εργαστήριο ηλεκτρονικής μουσικής σύνθεσης με τον Άκη Σίνο και την AnkeEckardt, CHRONOTOPIA Αντηχήσεις / Echoes.

3) Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους με τη χορογράφο Μαριάννα Καβαλλιεράτου και τον συνθέτη Γιώργο Μιζήθρα, AncientFutureSolo.

Τον ερχόμενο Δεκέμβριο, το OpenPlan εμπλουτίζεται με το πρόγραμμα των Radio Plays, μια νέα πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Φεστιβάλ. Aποτελεί καλλιτεχνική σύλληψη της Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Οι πέντε ξεχωριστοί δημιουργοί. Καταξιωμένοι και ανερχόμενοι.

1) ο Γιάννης Χουβαρδάς.

2) o Δημήτρης Καταλειφός.

3) ο Αργύρης Ξάφης.

4) η Μαρία Μαγκανάρη.

5) ο Γιώργος Κουτλής.

Aναλαμβάνουν τη σκηνοθεσία των αντίστοιχων ραδιοφωνικών έργων. Τα οποία έργα βασίζονται σε Ελληνικά αστυνομικά διηγήματα. Τα οποία ζωντανεύουν με τις φωνές αγαπημένων ηθοποιών απ’ όλες τις γενιές του Θεάτρου μας.

*Για το πρόγραμμα των Radio Plays, που θα μεταδίδονται από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, θα ακολουθήσει ξεχωριστό δελτίο τύπου.

Το εργαστήριο χορού με τον KaderAttou και την ομάδα του Accrorap, καθώς και τα πολύ αναμενόμενα LongWeekends, που είχαν ανακοινωθεί στο πλαίσιο του OpenPlan. Το πρώτο με τον ChristopherRüping, το δεύτερο με την ομάδα της MaguyMarin και τον UlisesAlvarez και το τρίτο με τον Thomas Ostermeier, προς το παρόν αναβάλλονται.

*Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση των νέων ημερομηνιών, αμέσως μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Στη φετινή δύσκολη συγκυρία. Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου παραμένει κοντά στο κοινό, ενθαρρύνοντας την επαφή με την τέχνη και τη δημιουργία με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Δίνει, ταυτόχρονα, ζωτική διέξοδο στην ανάγκη των Καλλιτεχνών να δραστηριοποιηθούν εκ νέου. Συμβάλλοντας στο μέγιστο, στην προσπάθεια να κρατήσουμε ανοιχτό τον δίαυλο ανάμεσα στην Κοινωνία και τον Πολιτισμό.

*Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Διαβάστε περισσότερα Νέα εδώ

Πηγή