Το Orgasm Inc εισχωρεί στα άδυτα της «OneTaste»,όπου ήταν μια εταιρεία σεξουαλικής ευεξίας που απέκτησε παγκόσμια φήμη μέσω της διδασκαλίας μιας πρακτικής που ονομάζεται «οργασμικός διαλογισμός», αναφέρει η σύνοψη του Netflix.

To Netflix με το ερευνητικό ντοκιμαντέρ «Orgasm Inc» χρησιμοποιεί πρόσβαση σε υλικό 15 ετών που δεν έχει δει ποτέ κανείς και συνεντεύξεις με πρώην μέλη για να τραβήξει την κουρτίνα της οργάνωσης και του αμφιλεγόμενου, αινιγματικού ηγέτη της.

Ποια είναι η αληθινή ιστορία πίσω από την Orgasm Inc: The Story Of OneTaste?Η OneTaste ιδρύθηκε το 2001 από τη Nicole Daedone, η οποία είχε το όραμα ότι οι γυναίκες θα μπορούσαν να επιτύχουν τη φώτιση μέσω του “οργασμικού διαλογισμού”. Για όσες εγγράφονταν, η Daedone υποσχόταν οργασμούς 15 λεπτών, μεγαλύτερη συναισθηματική επίγνωση και έντονη αίσθηση ολοκλήρωσης. Ακούγεται δελεαστικό, σωστά;

Η OneTaste προσκαλούσε τους πελάτες της στα αστικά κέντρα καταφυγής της στο Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη, ενώ αργότερα επεκτάθηκε στο Λος Άντζελες και το Λονδίνο, όπου προσέφερε εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τα εν λόγω προγράμματα είχαν όμως κόστος, γεγονός που οδήγησε τους σκεπτικιστές να αναρωτηθούν αν η OneTaste ήταν μια πυραμίδα – ή ακόμα χειρότερα, μια αίρεση. Ένα εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τον Daedone ήταν διαθέσιμο στους πελάτες στην τιμή των 36.000 δολαρίων (31.400 λίρες), ενώ μια ετήσια premium συνδρομή ήταν διαθέσιμη για 60.000 δολάρια (52.397 λίρες).

Emily: Μια ταινία για τη γυναίκα που έγραψε τα «Ανεμοδαρμένα Ύψη» – Τρέιλερ

Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά τη γέννηση της OneTaste, τα πράγματα κατέρρευσαν το 2018, όταν το Bloomberg δημοσίευσε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία φέρεται να συμπεριφερόταν στους υπαλλήλους της.

Στο άρθρο, το Bloomberg ισχυρίστηκε ότι οι εργαζόμενοι πιέστηκαν να “ανεβούν επίπεδο”, εγγράφοντας σε ακριβά μαθήματα και αποδράσεις που τους άφηναν χρεωμένους. Πρώην μέλη του προσωπικού αναφέρθηκαν μάλιστα ότι περιέγραψαν την όλη επιχείρηση ως “ένα είδος κυκλώματος πορνείας” που εκμεταλλευόταν τα θύματα τραυμάτων.

Πρώην εργαζόμενοι της OneTaste ισχυρίστηκαν επίσης ότι συχνά τους έδιναν εντολές από τους διευθυντές να κάνουν σεξ ή να εκτελούν “οργασμικό διαλογισμό” μεταξύ τους ή με πελάτες.

Λίγο μετά την έναρξη της έρευνας του Bloomerg, η OneTaste αναγκάστηκε να αναστείλει τις δραστηριότητές της όταν το FBI ξεκίνησε έρευνα για την εταιρεία σχετικά με τις καταγγελίες για πορνεία, εμπορία σεξ και παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Η OneTaste μετονομάστηκε αργότερα σε The Unconditional Freedom Project.

Η μήνυση της εταιρείας στο  Netflix:

Σε μήνυση που περιήλθε στην κατοχή του Rolling Stone, περισσότερα από δώδεκα πρώην μέλη της αμφιλεγόμενης ομάδας “οργασμικού διαλογισμού” OneTaste ισχυρίζονται ότι το επερχόμενο ντοκιμαντέρ του Netflix Orgasm Inc: The Story of OneTaste θα χρησιμοποιήσει “υπεξαιρεμένες” ηχογραφήσεις των εκπαιδευτικών τους συνεδριών, θα παραβιάσει τα δικαιώματα της ιδιωτικής τους ζωής και θα τους συνδέσει άδικα με “πρόστυχη” και “υπονοούμενη” εγκληματική συμπεριφορά.

Επίσημη περιγραφή του Netflix:

Μια εταιρεία σεξουαλικής ευεξίας κερδίζει φήμη και υποστηρικτές για την πρακτική του “οργασμικού διαλογισμού”, μέχρι που κάποια μέλη κάνουν ανατριχιαστικούς ισχυρισμούς.

Δείτε το τρέιλερ του Orgasm Inc:

Διαβάστε περισσότερα:

Απέραντη Αγάπη: Η Πενέλοπε Κρουζ σε σκηνοθεσία του Εμανουέλε Κριαλέζε – Τρέιλερ

Πηγή