Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 του Δήμου Χαλανδρίου, το Our Festival 7 μας προσφέρει επτά ημέρες γεμάτες θέατρο, μουσική, χορό, video art, performances, παιδικές παραστάσεις αλλά και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για μια συνάντηση αλληλέγγυων καλλιτεχνών, η οποία υπόσχεται όμορφες στιγμές στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο, με υπηρεσίες προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ αλλά και με απόλυτη ασφάλεια, καθώς τηρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας που προβλέπονται από το Υπουργείο Πολιτισμού! Το Our Festival 7 θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 26 Ιουλίου έως την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021.

Λίγα λόγια για το Our Festival

Πολυδιάστατο, συμπεριληπτικό και αλληλέγγυο, το Our Festival -από το 2015- δίνει βήμα σε δημιουργούς από όλο το φάσμα των τεχνών να παρουσιάσουν το καλλιτεχνικό τους έργο. Για πρώτη φορά φέτος, εμπλουτίζει το πρόγραμμά του με 3 δράσεις από το εξωτερικό, ανοίγοντας έτσι τον διάλογο με τη διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα. Το Our Festival 7 σας προσκαλεί σε μία γιορτή αλληλεγγύης και πολιτισμού, σε έναν μαγευτικό, καταπράσινο χώρο στην Αθήνα και σας υπόσχεται πολλές… δροσερές και ξεχωριστές βραδιές, την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου!

Το Our Festival γεννήθηκε από την Ομάδα Συλλογικού Πολιτισμού Εμείς και συνεχίζει να υπάρχει χάρη σε μία ζωντανή κοινότητα καλλιτεχνών που έχουν παρουσιάσει το έργο τους σε αυτό και κάθε χρόνο, αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου την διοργάνωσή του. Κοινό όραμα είναι η συνάντηση όλων αυτών των δημιουργικών ανθρώπων, από την οποία προκύπτουν νέοι προσωπικοί και καλλιτεχνικοί δεσμοί, με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση διαχρονικών πολιτιστικών συμπράξεων. Σε συνεργασία με τη liminal, το φεστιβάλ μεριμνά για την παροχή υπηρεσιών καθολικής προσβασιμότητας στις δράσεις του, καθώς και για τη φιλοξενία δράσεων από καλλιτέχνες με αναπηρία στο πλαίσιο της συμπερίληψης και της ίσης συμμετοχής στον Πολιτισμό.

Από το 2015 και σε 6 διοργανώσεις, το Our Festival έχει φιλοξενήσει 592 καλλιτέχνες και 118 δρασεις, παρουσιάζοντας σε πάνω από 10.000 θεατές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παραστάσεις χορού, παιδικές παραστάσεις, σινεμά, video art, performances, τσίρκο, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. Το Our Festival είναι ένας θεσμός που, χρόνο με το χρόνο, γίνεται πιο εξωστρεφής, με σκοπό την ανάπτυξη μελλοντικών συνεργασιών με καλλιτέχνες και φορείς τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Το Our Festival, με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου, φιλοξενείται μέχρι σήμερα στο κατάφυτο, ανοιχτό Θέατρο της Ρεματιάς.

Πρόγραμμα του Our Festival 7

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

 • 18:00 | Διάφανο χρώμα σε ένα φανταστικό τοπίο | Μικρή Ουτοπία | Εργαστήριο για παιδιά

  Our Festival 7
  Our Festival 7 – Διάφανο χρώμα σε ένα φανταστικό τοπίο – Μικρή Ουτοπία

  Πρόκειται για ένα εργαστήριο – εγκατάσταση όπου μικρά και μεγάλα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να ζωγραφίζουν μέσα στο φυσικό τοπίο με σκοπό να δημιουργήσουν τελικά, ένα μεγάλο συλλογικό έργο σε διάλογο με το υπάρχον τοπίο, το οποίο θα αλλάζει συνεχώς με την αυξανόμενη παρέμβαση των δημιουργών του μέσα στη διάρκεια της δράσης.
  Τηρώντας τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας το εργαστήριο θα χωριστεί σε 3 μισάωρα ώστε τα παιδιά να δουλεύουν σε μικρότερες ομάδες.
  Για παιδιά 4 ετών και άνω.
  Συντονίζουν: Μαργαρίτα Caillaux, Ελίζα Ζήκου
  Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων καλέστε στο: 6970516838

 • 20:30 | Μίλα και Σουτ, Ελλάδα | Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ | Θέατρο για παιδιά

  Our Festival 7
  Our Festival 7 – Μίλα και Σουτ, Ελλάδα – Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ

  Το πρωτότυπο αυτό θεατρικό έργο παίχτηκε για δύο χρόνια στο Μέγαρο Μουσικής (Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη). Τα θεατρικά μέσα της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ εμπλουτίζονται -για πρώτη φορά εδώ- με μικρές και μεγάλες κούκλες, διαφορετικών τεχνικών και χειρισμών, που συνυπάρχουν με τους ηθοποιούς επί σκηνής, συνθέτοντας ένα μοναδικό φαντασιακό περιβάλλον. Τα υπέροχα τραγούδια ερμηνεύονται ζωντανά από τους ηθοποιούς, ενώ συχνά συνοδεύονται από μουσικά όργανα και κρουστά προπαιδείας Orff.
  Για παιδιά 4 ετών και άνω.
  Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου
  Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
  Ερμηνεύουν: Γιώργος Γιαννάκης, Χαρά Δημητριάδη, Δημήτρης Τσιούγκος

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

 • 21:00 | Homeward | Φάνης Σακελλαρίου | Εικαστική σωματική performance

  Our Festival 7
  Our Festival 7 – Homeward – Φάνης Σακελλαρίου

  Το Θηρίο ξυπνά. Σε ένα εφιαλτικό μελλοντικό τοπίο, όπου όλα έχουν μειωθεί σε μαύρη άμμο, το νέο είδος ζωής προσπαθεί να θυμηθεί. Δαμάζεται και τιμωρείται για τον αφανισμό του ανθρώπου. Μέσα από μια εικαστική συμβολική αλληγορία, το Homeward εξερευνά την ηθική στάση του ανθρώπου απέναντι στον κόσμο του και την σχέση του με το Ανοίκειο.
  Σύλληψη – Σκηνοθεσία/Κείμενο/Sound Design: Φάνης Σακελλαρίου
  Σκηνικός Χώρος: Όλγα Ντέντα
  Σχεδιασμός Κοστουμιών: Θάνος Παπαγαλάνης, Aziza Kadyri
  Σχεδιασμός Κίνησης: Μάρω Πέτλη
  Performers: Αλέξανδρος Καναβός, Δάφνη Πατσουράκου

 • 21:45 | The flight from feeling | Πωλίνα Ευαγγέλου | Χορός

  Our Festival 7
  Our Festival 7 – The flight from feeling – Πωλίνα Ευαγγέλου

  Είναι η κοινωνικοποίηση ανάγκη για επαφή ή αυτοϊκανοποίηση; Είμαστε όντα κοινωνικά ή μιμητικά; Πώς πλασάρουμε και αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας ως προϊόν; Μερικά από τα ερωτήματα που θέτουν και στους ίδιους τους εαυτούς τους οι πέντε χορευτές, διερευνώντας την προσωπική και ομαδική κίνηση, την σκηνική συνύπαρξη και την σκηνική επιβολή. Η αφαίρεση των μοντέλων που κρυβόμαστε μέσα τους κάθε φορά που συναντάμε κάτι που μας τρομάζει. Προσπαθούμε μάταια να είμαστε πανταχού παρόντες. Αλλά πώς θα ήταν να ήμασταν, απλά, ολοκληρωτικά παρόντες;
  Χορογραφία: Πωλίνα Ευαγγέλου
  Χορεύουν: Γιώργος Βασιλόπουλος, Βέρα Ζούκα, Ξένια Κοντομανώλη, Τζο Λάτα, Τάσος Νίκας

 • 22:30 | Κοίτα, Ανθρωπάκο | A(r)CT | Σωματικό θέατρο

  Our Festival 7
  Our Festival 7 – Κοίτα, Ανθρωπάκο – A(r)CT

  Μία τραγική ωδή στον άνθρωπο. Μία προτροπή να αναλογιστεί τα όσα συμβαίνουν γύρω του και να αντισταθεί σε αυτή τη συνεχόμενη ηθική κατάπτωση. Μια υπενθύμιση για το βασικό γεγονός πως έχουμε απομακρυνθεί από τις απλές, τις μεστές, αλήθειες της ζωής. Το «Κοίτα, Ανθρωπάκο» είναι ένα έργο ανθρωποκεντρικό, με κύριους χαρακτήρες τρεις καθημερινούς, όμοιους ανθρώπους που ζουν περικυκλωμένοι από όσα έμαθαν πως πρέπει να πιστεύουν και με την ψευδαίσθηση πως είναι ελεύθεροι. Θα καταφέρουν άραγε να γίνουν από ανθρωπάκια, άνθρωποι;
  Χορογραφία – Σκηνοθεσία: Ελένη Παπαϊωάννου
  Ερμηνεύουν: Έμυ Αμερικάνου, Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Μιχάλης Σαγάνης

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

 • 21:00 | Dance with Invisible Partners | Συναυλία
  Οι Dance with Invisible Partners λίγο πριν την κυκλοφορία του 2ου studio album τους και κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του 3ου studio album θα παρουσιάσουν κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας τους (released or not). Οι τέσσερις μουσικοί θα μοιραστούν με το κοινό τη σκοτεινή ποπ των DWIP, όπου ηλεκτρικός και ηλεκτρονικός ήχος συνυπάρχουν αρμονικά.
 • 22:00 | Marva Von Theo | Συναυλία

  Our Festival 7
  Our Festival 7 – Marva Von Theo

  Σκοτεινοί και ρυθμικοί, ταυτόχρονα όμως εσωστρεφείς, ονειρικοί και συναισθηματικοί, οι Marva Von Theo βρίσκουν τον δρόμο τους μέσα από το σκοτάδι της darksynth μουσικής προς την λαμπερή electropop, συνθέτοντας μία μουσική πολυδιάστατη, με εκφραστικά, καθηλωτικά φωνητικά και εκλεπτυσμένες ενορχηστρώσεις. Η συνολική αισθητική των ήχων και των μελωδιών τους καλύπτει ένα ευρύ και συχνά αντιφατικό φάσμα, που εμποτίζεται δημιουργικά με το ιδιαίτερα προσωπικό τους λεξιλόγιο. Αποστασιοποιημένοι από στιλιστικά δόγματα, αισθάνονται ελεύθεροι να πειραματιστούν και να προσδιορίσουν τον ήχο τους μέσα στον αχανή κόσμο της pop μουσικής.

 • 23:00 | Tεφλόν | Συναυλία

  Our Festival 7
  Our Festival 7 – Τεφλόν

  Ενώ ο τρίτος δίσκος του συγκροτήματος ετοιμάζεται στο studio, εν μέσω αλλεπάλληλων καραντίνων, οι τεφλόν επιστρέφουν στη σκηνή μετά από δύο χρόνια (από την συναυλία τους στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου), για να παίξουν τραγούδια από τους δύο πρώτους δίσκους τους, αλλά και ακυκλοφόρητα.

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

 • 09:00 | Φτου ξελευθερία! Για όλους; | Ν. Κατή, Δ. Μιτσιάλη, Δ. Σκέμπη | Βιωματικό-θεατρικό εργαστήρι για άτομα 60+

  Our Festival 7
  Our Festival 7 – Φτου ξελευθερία! Για όλους; – Ν. Κατή, Δ. Μιτσιάλη, Δ. Σκέμπη

  Το διήμερο εργαστήριο «Φτου ξελευθερία! Για όλους;» απευθύνεται σε ανθρώπους άνω των 60 ετών. Στη διάρκειά του οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να αλληλεπιδράσουν και να μιλήσουν δημιουργικά για τη δική τους «ξελευθερία», μιας και στο διάστημα που προηγήθηκε περιορίστηκαν σημαντικά οι δυνατότητες επικοινωνίας και ο χώρος έκφρασής μας. Έτσι τα εργαστήρια, μέσα από τις θεατρικές τεχνικές και τις βιωματικές μεθόδους, θα δώσουν τη δυνατότητα στην ομάδα να επανακτήσει τον «χαμένο» χώρο επικοινωνίας, να ενεργοποιήσει τη φαντασία της και να δημιουργήσει θεατρικές εικόνες και σκηνές. Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια χρειάζεται να υπάρχει διαθεσιμότητα και τις δύο ημέρες, ενώ δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία σε βιωματικές-θεατρικές δράσεις.
  Συντονίζουν: Νάντια Κατή, Δέσποινα Μιτσιάλη, Δήμητρα Σκέμπη
  Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στα: 6976713789, 6948442646, 6932728640

 • 21:00 | Ανδρόγυνο – μια στερεοτυπική φάρσα από κουρασμένες λέξεις | Life After Death Theatre Company | Θέατρο

  Our Festival 7
  Our Festival 7 – Ανδρόγυνο – μια στερεοτυπική φάρσα από κουρασμένες λέξεις | Life After Death Theatre Company

  Η παράσταση επιχειρεί με τη βοήθεια του κοινού να απαντήσει πάνω σε ερωτήματα: Τι ορίζεται ως Ανδρόγυνο; Είναι ο Γάμος μια κοινωνική απειλή; Μπορούν δύο ψυχές να μονιάσουν κάτω από την ίδια στέγη; Σπάνε τα στερεότυπα και αν ναι, τι ήχο κάνουν; Ταυτόχρονα και αναπάντεχα θίγει το θέμα της έμφυλης βίας και την σκοτεινή πλευρά μιας βαθιά στερεοτυπικής κοινωνίας. Ιστορίες ζευγαριών παίρνουν σάρκα και οστά μπροστά στους θεατές σε μια προσπάθεια κατανόησης πριν προλάβουν να καταβροχθίσουν ο ένας τον άλλο.
  Πρωτότυπη ιδέα – Σκηνοθεσία: Βίκυ Αδάμου
  Κείμενο: Χριστίνα Σαμπανίκου
  Ερμηνεύουν: Χριστίνα Σαμπανίκου, Βίκυ Αδάμου, Γιάννης Οικονομίδης

 • 22:30 | The spaces we hold, Γερμανία | 3 in Resonance | Short film Sound Dance Performance
  Η ομάδα “3 in Resonance”, ένα φωνητικό σύνολο που εστιάζει σε βιωμένες ακουστικές καταστάσεις και σε εναλλακτικά μονοπάτια επικοινωνίας, δημιουργεί την ταινία μικρού μήκους “The Spaces we Hold”. Η ομάδα ερευνά την παρουσία στο χώρο με πυξίδα τις φωνές σε περιόδους απόστασης. Τα γυρίσματα αυτής της ταινίας μικρού μήκους ξεκίνησαν την τελευταία ημέρα πριν από το ξαφνικό lockdown, που έλαβε χώρα στη Γερμανία το Νοέμβριο του 2020.
  Μετά την προβολή, ακολουθεί συζήτηση με τους συντελεστές.
  Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Leonie Mayer, Tabea Gregory, Elise Tolan

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

 • 17:00 | CONNECTING BODY | Γιώτα Πεκλάρη – PLAYGROUND for the arts | Εργαστήριο κίνησης και μουσικής για μικτή ομάδα ατόμων με ή χωρίς οπτική και ακουστική αναπηρία

  Our Festival 7
  Our Festival 7 – CONNECTING BODY – Γιώτα Πεκλάρη – PLAYGROUND for the arts

  Το εργαστήριο CONNECTING BODY ασχολείται με τη διαδικασία ανάπτυξης της κινητικής και μουσικής αντίληψης χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο το body music, έναν βιωματικό τρόπο συνύπαρξης και επικοινωνίας που στηρίζεται αποκλειστικά στην κίνηση του σώματος για την παραγωγή μουσικής. Παράλληλα χρησιμοποιούνται τεχνικές σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού, πρακτικές circle singing και μεθοδολογίες συνεργασίας που εμπλουτίζουν την εμπειρία της συλλογικής σύνθεσης.
  Συντονίζουν: Γιώτα Πεκλάρη, Νατάσα Μάρτιν
  Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα: Ανδρονίκη Ξανθοπούλου
  Δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ

 • 20:30 | Αποθυμιά | ΠάρΩδοι | Μουσικοθεατρική Παράσταση

  Our Festival 7
  Our Festival 7 – Αποθυμιά – ΠάρΩδοι

  Μία μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στους κοινούς, διαχρονικούς συμβολισμούς της μυθολογίας και της δημοτικής ποίησης, όπως μας αποκαλύπτονται από νανουρίσματα και μοιρολόγια. Μέσα από τα σώματα και τις φωνές των ηθοποιών εξιστορούνται ανέκδοτες ιστορίες, μελωδίες και ηχοτοπία. Ταυτόχρονα, μεριμνώντας για την καθολική προσβασιμότητα, μια ηθοποιός αποδίδει την παράσταση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
  Σκηνοθεσία – Δραματουργική Επεξεργασία: Ιάκωβος Μηνδρινός
  Κείμενο: ομάδα ΠάρΩδοι
  Μουσική: Σταύρος Ρουμελιώτης
  Απόδοση στη Νοηματική: Νάντια Μαντέλλου
  Ερμηνεύουν: Κατερίνα Γιαννίση, Σπυριδούλα Γκέκα, Ζέτα Θεοδωρέλου, Αλεξάνδρα Παππά, Χρυσούλα Παππά
  Μουσικός επί σκηνής: Σταύρος Ρουμελιώτης

 • 22:00 | Του Νεκρού Αδερφού | Εύη Σαρμή – ART IN PROGRESS | Μουσικοθεατρική παράσταση

  Our Festival 7
  Our Festival 7 – Του Νεκρού Αδερφού – Εύη Σαρμή – ART IN PROGRESS

  Ένας Μύθος, πέντε γλώσσες, ένα αίμα, μία συλλογική μνήμη. Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία. Το ποίημα «Του νεκρού αδερφού» γαλούχησε γενιές ολόκληρες των λαών της Βαλκανικής χερσονήσου. Υπάρχουν ποικίλες ονομασίες για το ποίημα αυτό: «Κωσταντής και Δοκίνα» στην Αλβανία, «Λαζάρ και Πετκάνα» στη Βουλγαρία, «Της Βόικας» στη Ρουμανία, «Η κόρη και τ’ αδέρφια της» στη Σερβία. Η παράσταση είναι ένα διαβαλκανικό θέαμα, που περιλαμβάνει όλα τα γνωρίσματα της πολύπαθης χερσονήσου, το άγριο πάθος, την παγανιστική έξαρση, τη μανία για έρωτα και για θάνατο, τον απόλυτο θρήνο.
  Σύλληψη /Σκηνοθεσία/ Διασκευή κειμένου: Εύη Σαρμή
  Σύνθεση Πρωτότυπης μουσικής: Kostika Çollaku
  Παίζουν: Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Στελλίνα Βογιατζή, Αλέξανδρος Τωμαδάκης, Constantin Răileanu, Ιφιγένεια Παπούλη, Πελαγία Χατζηνικήτα, Μαρία Κονδυλίδου

Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Α’ μέρος

 • 20:30 | Today is Now, Ισπανία | ConClave Theater | Σωματικό θέατρο

  Our Festival 7
  Our Festival 7 – Today is Now, Ισπανία – ConClave Theater

  Τέσσερις άνδρες μαλώνουν μεταξύ τους, καθοδηγούμενοι από μια ηλεκτρονική φωνή, για κάτι που φαίνεται να είναι, σύμφωνα με τα πρότυπα όλων, μια ονειρεμένη δουλειά. Μια μάχη που σε οδηγεί να φτάσεις στα άκρα, πέρα από τα όριά σου, ακόμη και στη δολοφονία, για να επιβληθείς ως ηγέτης. Τι σημαίνει να είσαι κυνηγός στον καπιταλιστικό κόσμο; Πόσα είσαι διατεθειμένος να ρισκάρεις για να πετύχεις;
  Σκηνοθεσία: Evangelos Lalos
  Ερμηνεύουν: Nacho Benito, David Arévalo, Chemi Hitos, Mario Patrón

Β’ μέρος

 • 22:00 | Lust Call | Συναυλία
  Οι Lust Call θα παρουσιάσουν πρωτότυπο μουσικό υλικό αντλώντας στοιχεία από τη soul, τη funk, την pop αλλά και από τα blues. Με τον Αποστόλη Παρασκευαΐδη στη φωνή και στο κοντραμπάσο, τον Έρικ Παναγόπουλο στην ηλεκτρική κιθάρα και τον Γιάννη Παπαδούλη στα τύμπανα, οι Lust Call θα παρουσιάσουν δικές τους συνθέσεις με φρέσκο ήχο και ξεσηκωτική ενέργεια.
 • 23:00 | Third Eye Bizarre | Συναυλία

  Our Festival 7
  Our Festival 7 – Third Eye Bizarre

  Οι Third Eye Bizarre παρουσιάζουν το πρωτότυπο υλικό τους που αποτελεί ένα μείγμα live hip hop, boom bap, steppah και drum&bass. Με τη χρήση samples ως βασικό στοιχείο της μουσικής τους ταυτότητας, οι Third Eye Bizarre θα κατακλύσουν το θέατρο της Ρεματιάς με τον αξεπέραστο ήχο τους.

Κυριακή, 1η Αυγούστου 2021

 • 17:00 | Ένα κουτάκι θέατρο | Ελεάννα Σταθοπούλου – Mind The Gap | Εργαστήριο για παιδιά

  Our Festival 7
  Our Festival 7 – Ένα κουτάκι θέατρο – Ελεάννα Σταθοπούλου – Mind The Gap

  Σε αυτό το εργαστήριο θα ανακαλύψουμε πώς μπορούν μικρές χαρτόκουτες ή κουτιά παπουτσιών να αλλάξουν μορφή και να μετατραπούν σε θεατρικές σκηνές, κουκλοθέατρα και θέατρα σκιών. Κάθε παιδί φτιάχνει το δικό του κουτάκι- θέατρο και τις φιγούρες του. Μαζί με την απόλαυση της δημιουργίας, ανακυκλώνουμε υλικά με ευφάνταστο τρόπο. Κάθε παιδί μπορεί να φέρει μαζί του ένα κουτί παπουτσιών και να το μεταμορφώσει σε έργο τέχνης.
  Για παιδιά 5 ετών και άνω.
  Συντονίζουν: Ελεάννα Σταθοπούλου, Αφροδίτη Παπαζαρκάδα
  Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 10 παιδιά. Δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6939169251

 • 21:00 | Τα τραγούδια της πόλης από λιμάνι σε λιμάνι | Ancoretto Ensemble | Μουσική

  Our Festival 7
  Our Festival 7 – Τα τραγούδια της πόλης από λιμάνι σε λιμάνι – Ancoretto Ensemble

  Από τα Παράλια στον Πειραιά κι από την Κρήτη πίσω, η Θεοδώρα Αθανασίου κι ο Αλέξανδρος Κεντρής παίζουν με λάφτα, μπουλγαρί, κιθάρα και μπουζούκι ακολουθώντας τη μουσική διαδρομή…Το λαϊκό τραγούδι των πόλεων στις αρχές του 20ου αιώνα στον ελλαδικό χώρο, είναι ένα ιδιαίτερο κράμα με επιρροές τόσο από τη μουσική των Μικρασιατικών παραλίων, της Εγγύς Ανατολής, της ελληνικής υπαίθρου όσο και της ευρωπαϊκής καντάδας. Από λιμάνι σε λιμάνι, στην Ανατολική Μεσόγειο, οι άνθρωποι ταξιδεύουν τη μουσική μες στο χρόνο.

 • 22:00 | Stringless | Συναυλία

  Our Festival 7
  Our Festival 7 – Stringless

  Το γυναικείο πολυφωνικό συγκρότημα STRINGLESS ασχολείται με τον ήχο που παράγει το ανθρώπινο σώμα, κατά κύριο λόγο η φωνή, αντικαθιστώντας όλα τα μουσικά όργανα. Η πολυφωνία είναι το ζητούμενο, σε τραγούδια που είναι ήδη έτσι δοσμένα, αλλά και σε απρόβλεπτα κομμάτια, έτσι ενορχηστρωμένα, ώστε να είναι ”κομμένα και ραμμένα” στα μέτρα των στριγγλών!

 • 23:00 | Αlonisma, Ιταλία – Γαλλία – Ελλάδα | East-west wanderings harmonies and grooves | Συναυλία
  Alonisma σημαίνει να περιπλανιέσαι, να ταξιδεύεις χωρίς συγκεκριμένο σκοπό, από την Ιταλία στην Γαλλία, από τη Γαλλία στην Ελλάδα και από την Ελλάδα στην Τουρκία. Απρογραμμάτιστα ταξίδια έφεραν τον Andrea Romani σε επαφή με διαφορετικούς μουσικούς και με αυτόν τον αυθόρμητο τρόπο, ένα νέο σχήμα δημιουργήθηκε. Οι συνθέσεις και οι διασκευές είναι μια γέφυρα μεταξύ τζαζ και makam, μιας αποκλειστικά μεσανατολικής προσέγγισης στη μουσική. Οι ελεύθεροι αυτοσχεδιασμοί θεωρούνται εδώ “alonisma”, ή αλλιώς “περιπλάνηση”. Οι Alonisma παρουσιάζουν ρεπερτόριο από το άλμπουμ “Cekirdek” και νέα τους τραγούδια σε ένα live που θα σας ταξιδέψει με guest τον εξαιρετικό πιανίστα Alexis Bajot-Nercessian από τη Γαλλία.

Παράλληλη δράση από 26/7 έως 1/8

 • Καθημερινά 18:00 – 20:00 | Ηχοτοπίο άσκοπης μετακίνησης – “Reinventing Exoticism” | Μελίσσα Κωτσάκη | Ηχητική περιπατητική εμπειρία
  Σε μια χρονική στιγμή που η μετακίνηση μετατρέπεται σε αγαθό και μάλιστα απαγορευμένο, το πρότζεκτ αυτό, λειτουργεί σαν δώρο. Μια αφορμή να μετακινηθούμε και να δούμε την πόλη με άλλα μάτια, ανακαλύπτοντας σημεία και διαδρομές, μέσα από το φίλτρο που δημιουργούν επιλεγμένα κείμενα σημαντικών συγγραφέων του 20ού αιώνα. Κοινός τόπος και των τεσσάρων: Ο χώρος. Τι είναι χώρος; Τι μας κάνει να αγαπάμε έναν χώρο, έναν τόπο, μια πόλη, μια εξοχή; Τι μετατρέπει έναν χώρο σε τόπο; Τι μας συνδέει με τους τόπους μας; άπου ανάμεσα στο audiobook, στη ραδιοφωνική εκπομπή, στο mixtape, στο podcast και στην performance, το πρότζεκτ αυτό είναι τελικά μία μοναδική, ηχητική, περιπατητική εμπειρία.
  Για να παρακολουθήσετε τη δράση, κρατήστε θέση στο: 6944914761
  Ιδέα – Δραματουργία – Μουσική επιμέλεια – Αφήγηση: Μελίσσα Κωτσάκη
Συντελεστές Φεστιβάλ

 • Καλλιτεχνική διεύθυνση: Χρήστος Θάνος
 • Διεύθυνση παραγωγής: Χρίστος Παπαμιχαήλ
 • Διοργανωτική ομάδα: Νάντια Περιστεροπούλου, Μαρία Θρασυβουλίδη, Μελίσσα Κωτσάκη, Χριστίνα Στουραΐτη, Ελισσαίος Βλάχος, Μάρβα Βούλγαρη, Τεό Φοινίδης, Σοφία Σερέφογλου, Έλσα Παπέλη, Θεοδώρα Αθανασίου, Σωτήρης Δούβρης, Νίκος Αξιώτης, Ελεάννα Σταθοπούλου, Δήμητρα Σύρου
 • Επιμέλεια φωτισμών: Κώστας Μπεθάνης, Τάσος Νιξαλιάν
 • Γραφιστική επιμέλεια: REBECCA D3SIGN
 • Κατασκευή σκηνικού χώρου: Ροκάνι
 • Υπηρεσίες προσβασιμότητας: Liminal Access
 • Ηχοληψία: Μάνος Γεωργακόπουλος, Νίκος Μπακόλας, Πέτρος Μπακόλας
 • Ηχογράφηση υλικού επικοινωνίας: Basement Productions
 • Επικοινωνία: Γεωργία Ζούμπα
 • Διοργάνωση: Εμείς – Ομάδα συλλογικού πολιτισμού
Πληροφορίες

 • Τοποθεσία: Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς  Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι
 • Ημερομηνίες: Δευτέρα, 26 Ιουλίου έως Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
 • Είσοδος: Ελεύθερη με απαραίτητη την επίδειξη δελτίου εισόδου
 • Προπώληση: Viva.gr
  *Το Σάββατο 31/7 ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος θα μεσολαβήσει διάλειμμα, κατά το οποίο οι θεατές θα πρέπει να αποχωρήσουν από το χώρο, ώστε το θέατρο να απολυμανθεί για το δεύτερο μέρος. Όσοι θεατές επιθυμούν να παρακολουθήσουν και τα δύο μέρη, θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί δελτία εισόδου και για τα δύο.
  ** To Our Festival 7, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου και σε συνεργασία με την Liminal Access, προσφέρει υπηρεσίες προσβασιμότητας για ΑμεΑ σε επιλεγμένες δράσεις.
 • Official Site, Facebook, Instagram
Διαβάστε περισσότερα θεατρικά νέα εδώ

Πηγή