Άμεση κινητοποίηση βοήθειας με το πάτημα του Panic Button στο ΑΠΘ

Με ένα μόνο άγγιγμα στην εφαρμογή “Campus Safety” θα έρχεται βοήθεια στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε περίπτωση κάποιου κινδύνου. Η υπηρεσία, η οποία υλοποιείται με την υποστήριξη του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΑΠΘ καθώς και εμπειρογνωμόνων του εξωτερικού, θα είναι διαθέσιμη εντός των ημερών και έχει ως στόχο τη δημιουργία του αισθήματος ασφάλειας στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Πιο συγκεκριμένα, για τη χρήση της υπηρεσίας, τα μέλη του ΑΠΘ θα πρέπει να μπουν στην εφαρμογή με τον ιδρυματικό τους λογαριασμό. Σε περίπτωση κινδύνου, με το πάτημα του Panic Button θα κοινοποιείται η τοποθεσία του χρήστη μέσω GPS, και θα σπεύδει άμεσα βοήθεια στον τόπο του συμβάντος. Επισημαίνεται πως η εφαρμογή θα χρησιμοποιεί μόνο απολύτως τα απαραίτητα δεδομένα για την ολοκλήρωση του σκοπού της, σύμφωνα με τη νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου δήλωσε για το εγχείρημα: “Το panic button είναι ένα εργαλείο που εκτιμούμε πως θα συνεισφέρει σημαντικά στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των μελών μας, τόσο μέσα από την πρόληψη της τέλεσης αδικημάτων με την άμεση κινητοποίηση της υπηρεσίας ασφάλειας, όσο και με την δυνατότητα άμεσου εντοπισμού εκείνων που αποπειρώνται να διαπράξουν κάποιο αδίκημα (…) Το πανεπιστήμιο οφείλει να επιστρέφει στην κοινωνία τη γνώση και καινοτομία που παράγεται στα εργαστήρια του, όπως και να ανταποδίδει στα μέλη του για την προσφορά τους, τα οφέλη των τεχνολογιών που μετουσιώνονται σε υπηρεσίες. Αυτός είναι ο ρόλος μας, το καθήκον μας”.

Stranger Things 4: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας σεζόν

Πηγή