Η συγκινητική κωμωδία “Sexy Laundry” της Michele Riml παρουσιάζεται στο Θέατρο Κάππα με συμπρωταγωνιστές τον Σπύρο Παπαδόπουλο και την Δάφνη Λαμπρόγιαννη, σε σκηνοθεσία του Σπύρου Παπαδόπουλου.

Το κρίσιμο διαχρονικό θέμα «γάμος», το οποίο έχει αποτελέσει έμπνευση για αρκετούς συγγραφείς, απασχόλησε ιδιαίτερα τον ηθοποιό Σπύρο Παπαδόπουλο προκειμένου να σκηνοθετήσει την ρομαντική κωμωδία της Michele Riml. Παρά την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, ο Σπύρος Παπαδόπουλος υπογράμμισε τη θετική πλευρά των πραγμάτων προσθέτοντας μια ευχάριστη, χιουμοριστική χροιά.

Το επιτυχημένο έργο “Sexy Laundry” της συγγραφέως Michele Riml ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έπειτα από τεράστια απήχηση εκατομμυρίων θεατών σε είκοσι διαφορετικές χώρες ανά τον κόσμο. Ο εγκλεισμός λόγω της πανδημίας επαναπροσδιόρισε τις ανθρώπινες σχέσεις και η κωμωδία “Sexy Laundry” φέρνει έξυπνα τον μεγεθυντικό φακό μπροστά στις ανθρώπινες σχέσεις, χαρίζοντας γέλιο ανεκτίμητης αξίας.

“Sexy Laundry” | Λίγα λόγια για το έργο

Ο Λάρυ (Σπύρος Παπαδόπουλος) και η Άλις (Δάφνη Λαμπρόγιαννη) είναι παντρεμένοι εικοσιπέντε χρόνια, έχοντας αποκτήσει τρία παιδιά.

Sexy Laundry της Michele Riml
«Το έργο “Sexy Laundry” φωτίζει κωμικά τα κακώς κείμενα στη σχέση ενός ζευγαριού: τη μοναξιά, την ανασφάλεια και τη γκρίνια.»

Η καθημερινότητα, η ρουτίνα, οι φυσικές αλλαγές του σώματος, καθώς και η μη ερωτική διάθεση γίνονται αιτία ώστε να κλειστούν σ’ ένα δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου. Το ζευγάρι με ένα εγχειρίδιο ερωτικού περιεχομένου για αρχάριους ανά χείρας, αμήχανοι και αξιοθρήνητοι, προσπαθούν να βρουν τις απαντήσεις και το ερωτικό πάθος που έχει ατονήσει με το πέρασμα του χρόνου.

Το έργο “Sexy Laundry” φωτίζει κωμικά τα κακώς κείμενα στη σχέση ενός ζευγαριού: τη μοναξιά, την ανασφάλεια και τη γκρίνια. Τελικά ο Λάρυ και η Άλις θα καταφέρουν να επαναπροσδιορίσουν τους χαμένους τους εαυτούς μέσα στη σχέση τους;

Michele Riml, μια καταξιωμένη θεατρική συγγραφέας

Η βραβευμένη θεατρική συγγραφέας Michele Riml από τη Βρετανική Κολομβία του Καναδά έχει γράψει και εκδώσει αρκετά θεατρικά έργα. Κάποια έργα της όπως το “Sexy Laundry” και “Henry and Alice: Into the Wild” παίζονται διεθνώς με μεγάλη επιτυχία.

Άλις:(..)Εγώ τουλάχιστον κάνω ότι μπορώ, προσπαθώ, βουλιάζουμε δεν το βλέπεις;
Λάρυ: Όχι δεν το βλέπω, δεν ξέρω που βλέπεις εσύ, εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι αγαπιόμαστε πολύ! 
Sexy Laundry της Michele Riml
Στιγμιότυπο από την παράσαση “Sexy Laundry” της Michele Riml σε σκηνοθεσία Σπ.Παπαδόπουλου στο Θέατρο Κάππα

Είναι γνωστό ότι τα θεατρικά κείμενα της συγγραφέως γίνονται ευρέως γνωστά απ’ την αμεσότητα και την οικειότητα που εμπεριέχει ο λόγος τους. Το έργο της “Rage” κέρδισε το 2005 το Βραβείο Sydney Risk πρωτότυπου έργου και πρόσφατα παρουσιάστηκε και στην Ουάσιγκτον.

“Sexy Laundry”, το κατάλληλο έργο γι’ αυτήν τη δύσκολη εποχή

Το έργο σκηνοθετήθηκε με συνέπεια στην κωμωδία. Συγκεκριμένα, ο σκηνοθέτης Σπύρος Παπαδόπουλος επέλεξε να δώσει έμφαση στην απλότητα των σκηνών. Με την άρτια μετάφραση της Νικολέτας Κοτσαηλίδου, ο σκηνοθέτης ξεδίπλωσε επιτυχημένα τον εύρυθμο λόγο και την φυσική ερμηνεία των συμπρωταγωνιστών.

Αρχικά να τονιστεί πως οι ηθοποιοί Δάφνη Λαμπρόγιαννη και Σπύρος Παπαδόπουλος συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής. Ο σπουδαίος συνδυασμός των δύο ηθοποιών απέδωσε τα μέγιστα ερμηνευτικά.

Η ερμηνευτική χημεία ανάμεσα στους Δάφνη Λαμπρόγιαννη και Σπύρο Παπαδόπουλο είναι εμφανώς αντιληπτή, πράγμα που δείχνει ότι σίγουρα το ραντεβού τους επί σκηνής πρέπει να επαναληφθεί.

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη στον μονόλογό της στο «γυμναστήριο», καθηλώνει το κοινό. Ακριβέστερα, με την ερμηνεία της αυτή, αγγίζει ευαίσθητα θέματα για «το ζην και το Ευ ζην» στον χρόνο που βιώνουμε. Οι ψυχολογικές διακυμάνσεις του ρόλου της Άλις, τα κοινά ερωτήματα και οι διαπιστώσεις για την ζωή αποδίδονται από τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη με βάθος «συγκινησιακής κωμωδίας». Τα συναισθηματικά νερά των θεατών παίρνουν ζωή μπαίνοντας στο «πλυντήριο» με στοιχεία κωμωδίας και χαρμολύπης.

Ερμηνευτικά ο Σπύρος Παπαδόπουλος στον ρόλο του Λάρυ είναι αυθεντικός και άμεσος. Ο ηθοποιός «εκμεταλλεύεται» το βάρος των εικοσιπέντε ετών γάμου και εφαρμόζει μια κωμική συνθήκη ανάμεσα στο «υπάρχω και δεν υπάρχω».

Σπύρος Παπαδόπουλος-Δάφνη Λαμπρόγιαννη
Ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Δάφνη Λαμπρόγιαννη συναντιούνται πρώτη φορά επί σκηνής στο έργο “Sexy Laundry”.

Ειδικότερα, ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Σπύρος Παπαδόπουλος έχει υποσυνείδητα ένα μεγάλο κοινωνικό, οικογενειακό, οικονομικό και υπαρξιακό βάρος… Οι στιγμές περνούσαν μπροστά στα μάτια του Λάρυ ενώ αυτός βυθιζόταν στην καθημερινότητα και στην ρουτίνα. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος γνωρίζει πολύ καλά τον Λάρυ και με τη σκηνική του παρουσία, τις εκφράσεις, τις παύσεις και την ερμηνεία του, «χτίζει» έναν Λάρυ μοναδικό για το έργο.

Η ερμηνευτική χημεία ανάμεσα στους Δάφνη Λαμπρόγιαννη και Σπύρο Παπαδόπουλο είναι εμφανώς αντιληπτή, πράγμα που δείχνει ότι σίγουρα το ραντεβού τους επί σκηνής πρέπει να επαναληφθεί.

Τα «άπλυτα» ενός ζευγαριού σε ένα «πλυντήριο υψηλής θερμοκρασίας»

Η Ηλένια Δουλαδίρη επιμελείται με καλαισθησία έναν ευφάνταστο σκηνικό χώρο. Ένα ολόκληρο δωμάτιο ενός πολυτελούς ξενοδοχείου γίνεται το λειτουργικό σκηνικό για τους ηθοποιούς. Ο Χρήστος Τζιόγκας με τους ατμοσφαιρικούς του φωτισμούς, ανέδειξε το σκηνικό και βοήθησε και στην δραματουργία του έργου.

Η ρεαλιστική κωμωδία “Sexy Laundry” με πρωταγωνιστές τον Σπύρο Παπαδόπουλο και την Δάφνη Λαμπρόγιαννη κερδίζει τις καρδιές των θεατών. Το συγκεκριμένο έργο μπορεί να «εξαφανίσει» με τα κωμικά του στοιχεία όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα ερωτικό ζεύγος, βάζοντας όλα τα «άπλυτά» του σε ένα «πλυντήριο υψηλής θερμοκρασίας». Η συγκεκριμένη κωμωδία είναι διασκεδαστική και ευχάριστη, χαρίζοντας άφθονο γέλιο και τροφή για σκέψη στο κοινό.

Συντελεστές παράστασης

 • Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος
 • Μετάφραση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου
 • Σκηνικά | Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
 • Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
 • Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
 • Ερμηνεύουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη
Πληροφορίες

 • Τοποθεσία: Θέατρο Κάππα
 • Διεύθυνση: Κυψέλης 2, Κυψέλη
 • Πρεμιέρα: Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021
 • Ημέρεςκαι ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και 21:00, Κυριακή στις 20:00
 • Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 20 ευρώ (Τετάρτη: 15 ευρώ), Φοιτητικό: 12 ευρώ, Μειωμένο (Ανέργων, ΑΜΕΑ, Παιδικό, Θέσεις περιορισμένης ορατότητας): 10 ευρώ
 • Προπώληση: Viva.gr, Ταμείο Θεάτρου
 • Τηλέφωνο Ταμείου: 2107707227, 2108827000
 • Διάρκεια παράστασης: 90΄(χωρίς διάλειμμα)

–Βία: Καθόλoυ

–Γυμνό: Καθόλου

Διαβάστε περισσότερες Θεατρικές Κριτικές εδώ

Πηγή