Οι SØMMERDUST είναι το καινούργιο μουσικό σχήμα της πιανίστριας και singer/songwriter Popi Sem, η οποία εξερευνεί με την ιδιαίτερη ματιά της, την προοδευτική πτυχή της pop μουσικής, υπό ένα ονειρικό πρίσμα και μια rock αύρα.

Το ομώνυμο ντεμπούτο των SØMMERDUST πρόκειται να κυκλοφορήσει στο τέλος του Φεβρουαρίου από την Just Gazing και ήδη έχει κερδίσει σχετικό αirplay στα εγχώρια εναλλακτικά ραδιόφωνα. Παράλληλα, έχει ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο δείγμα (“Lake Of Happiness”) ενώ το νέο single “Universe” συνοδεύεται από το εξώφυλλο του δίσκου,  η δημιουργία του οποίου ανήκει στον Sergey Panteleev . Tην παραγωγή του άλμπουμ υπογράφει ο Kος Κ. 

Ακούτε το νέο single παρακάτω:

Σχετικά με το σχήμα SØMMERDUST:

Μετά την κυκλοφορία του contemporary classic ep Natural το 2016, το οποίο περιείχε πιανιστικές συνθέσεις επηρεασμένες από βουκολικά τοπία και ιμπρεσιονιστικά συναισθήματα, η ελληνίδα singer/songwriter Popi Sem. εξερευνεί νέα μονοπάτια με το μουσικό της όχημα ονόματι SØMMERDUST -μονοπάτια που λίγοι εγχώριοι καλλιτέχνες έχουν περπατήσει. Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια είναι μουσικοί εγνωσμένης αξίας στην ελληνική σκηνή, μεταξύ των οποίων οι Κύριος Κ., ο Δημήτρης Γεωργόπουλος (Deaf Radio), Φοίβος Ανθής (Πυξ Λαξ/Κόρε. Ύδρο.) κ.α.

Επειτα από την εμπειρία που έφεραν οι live εμφανίσεις της σε γνωστά αθηναϊκα venues όπως τα Six d.o.g.s, Xοροστάσιον, Booze Cooperativa, ο νεόχτιστος ήχος της διακατέχεται από την ιδιαίτερη φωνή της και διαπρέπει σε art pop απλότητα υπό το πνεύμα μουσικών όπως ο Sufjan Stevens, η Sóley, η Joanna Newsom, αλλά και οι πιο ατμοσφαιρικές στιγμές του μοντέρνου progressive rock κινήματος. 

To ντεμπούτο άλμπουμ SØMMERDUST κυκλοφορεί στις 26 Φεβρουαρίου από την Just Gazing Records. 

SØMMERDUST – “SØMMERDUST” (26/2/2021)

  1. Silence Of The Stars
  2. Universe
  3. Miracle
  4. They Said (P.S.)
  5. Fast Forward Forest
  6. Blurry Lights
  7. A Lake Of Happiness
  8. This Isn’t Me (T.I.M.)
  9. Know The End Of It
  10. The Start Of This Flowery Road

Πηγή