Η ταινία «Sr» είναι ένα οικείο πορτρέτο της τέχνης, της πατρότητας και της επούλωσης των τραυμάτων των γενεών.

Την πρώτη κιόλας ημέρα των γυρισμάτων του Sr., του νέου ντοκιμαντέρ για τη ζωή του ανεξάρτητου σκηνοθέτη και ηθοποιού Robert Downey Sr., ο σκηνοθέτης Chris Smith (Jim & Andy: The Great Beyond, American Movie) έλαβε μερικά στοχαστικά λόγια από τον ίδιο τον σκηνοθέτη.

“Εμπιστευτείτε τα πάντα και τα πάντα μπορούν να συμβούν”, είπε ο Downey Sr. Ο Smith περιέγραψε τη σοφή συμβουλή ως “οδηγό φως” για το έργο, το οποίο αποκτήθηκε από το Netflix μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Telluride. Sr. θα είναι διαθέσιμη στο Netflix πριν από το τέλος του έτους.

“Γνωρίζοντας αυτά που ξέρω τώρα”, είπε ο Σμιθ σε δήλωσή του, “είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος που θα μπορούσες να προσπαθήσεις να κάνεις κάτι για τους δύο Ντάουνι. Μεγαλύτεροι από τη ζωή, αλλά ανοιχτοί και ανθρώπινοι όπως πάντα, ήταν τόσο ευχάριστη και επιβεβαιωτική για τη ζωή εμπειρία να καταγράψω μερικές αναλαμπές από τα υψηλά, τα χαμηλά και όλα τα ενδιάμεσα”.

«Τo Χρονικό της Νάρνια»: Επιστρέφουν νέες ταινίες με το Netflix

Η ταινία εξερευνά τη ζωή και το έργο του Ντάουνι του πρεσβύτερου, συμπεριλαμβανομένης της επιδραστικής σατιρικής κωμωδίας του 1969, Putney Swope. Το ντοκιμαντέρ αναλύει επίσης προσωπικά θέματα που κυμαίνονται από τη δημιουργικότητα και τη θνησιμότητα μέχρι την πατρότητα και τα τραύματα των γενεών. Η σχέση του Downey Sr. με τον γιο του, Robert Downey Jr., αποτελεί εξέχον μέρος της ιστορίας. Ο Downey Jr. είναι παραγωγός της ταινίας μαζί με τους Susan Downey, Emily Barclay Ford και Kevin Ford. Πριν από την κυκλοφορία της στο Netflix, η ταινία Sr. προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης στις 10 και 11 Οκτωβρίου.

Δείτε το νέο τρέιλερ της ταινίας:

Διαβάστε περισσότερα:

«Τo Χρονικό της Νάρνια»: Επιστρέφουν νέες ταινίες με το Netflix

Πηγή